Fagersanna IF
  Nyhetssida

2002 års pristagare
Traditionell prisutdelning hölls under lördagkvällen i Strandstadens Klubbstuga.
Festen började med fotboll på tv Tottenham-Sunderland. Det var drop in start och deltagarna strömmade in efterhand. Man delades in i lag och sen var det olika tävlingar, musik, tankeövningar och allmänbildning. Avbrutet av mat vilken bestod av potatisgratäng med kycklinggrejs (Jörgens beskrivning).
Så blev det prisutdelning, i år många priser. Första priset gick till Joakim "Golota" Gustavsson för sin härliga bravad på Jörgens cykel i somras. En klockren vurpa mitt framför alla träningskompisar. Priset ett vandringspris kallat ÅRETS LUND. Skulle egentligen heta Årets Blunder, men efter sparkrav från styrelsen hade vi inte råd gravera in hela ordet, så vi förkortade det till Årets Lund.
Andra priser gick till Fredrik Larsson ett bryne så han kan ha en vass yxa med sig i taxin. En avbitartång till Per Eriksson så han kan klippa hål i nätet bakom mål för att slippa springa runt varje gång han skjuter över.
De andra pristagarna finns på bilden.Bakre raden: Fredrik Larsson: Årets B-lagspelare, Andreas Johansson: 3.e träningspris, Jonas Ottosson: 1:a träningspris, Edmond Shala: Skyttekung B-laget, Marcus Hasselqvist: Årets FIF:are. Främre raden: Marko Nurkala: Skyttekung A-laget, Magnus Lagerin: Årets Överraskning, Martin Apell: Årets Spelare. Saknas på bilden gör Martin Bustad: 2:a träningspris.

Sörmans omöjliga rekord slaget
Mats Hassselqvist med tallrik för 500 seniormatcher och Anders "Noloset" Johansson med både 500 och 600 matcherstallrikar. Notera att Nolosets målsättning, numera inte är landslaget, utan att helt enkelt ta sig ur sängen dan efter träning.

Årets Lundh

Jocke "Golota" Gustavsson fick årets Lundh för sin fantastiska cykelvurpa.

 

 

2003.02.25 Sommarfotbollskola ihop med Ulvåker
Tjejer och killar 10-14 år, har möjlighet att vara med i Lilla Landslagets Fotbollskola i FIF:s regi, delvis i samarbete med Ulvåker.  För en peng på ca 450 kronor/deltagare så får man mat och mellanmål lite fotbollsprylar i landslagsklass och förhoppningsvis några kuliga dagar innan skolan börjar, med en massa olika aktiviteter.
Läs mera på ungdomssidan, en särskild länk finns där "Sommarfotbollskola".

2003.02.23 Lagen i Hantverkscupen
Nu är det klart vilka lag som kommer till vår cup för 10-årsgrabbar. Dessa kommer
Örebro SK, Hammarby IF, V:a Frölunda IF, Holmalunds IF, Borås AIK, Reymersholms IK, Falköpings FK, Linköpings FF, Fjugesta IF, Onsala BK, IF Heimer och givetvis Fagersanna IF

2003.02.21 Fem nya spelare

Torbjörn Ljungqvist IFK Hjo, Fredrik Gustafsson Lerdala IF, Niclas Harnesk Tibro AIK, Patrik Johansson Värings GoIF och Olof Johansson IFK Skövde.

Fredrik "Freddan" "Gusten" Gustafsson, 27 år från Lerdala IF, som också spelat it Tymer. Guns n´ Roses diggare som hoppas på att ta en plats i startelvan.

Patrik "Putte" Johansson, 30 från Väring, bror till AJ, hoppas också på en plats i startelvan.

Niclas "Hasek" "Storchen" Harnesk, 20 målvakt från Tibro AIK, som redan känner sig hemma i FIF, tycker det är trevliga killar och riktigt bra tränare.

Olof Johansson 26, kommer från IFK Skövde och har liksom "Putte" Metallica som favoritmusik.

Torbjörn Ljungqvist 32-årig Hörnebopojk, som spelat i IFK Hjo i många år. Kom till FIF på ett litet märkligt sätt. Accepterade att bli en av tränarna i Fotbollsskolan, där han har en son med. Ja….sen var inte steget långt till övergång för egen del.

Tilläggas bör att i skrivande stund är inte övergångshandlingarna med Tibro AIK, angående Niclas klara, men vi får hoppas det löser sig inom det närmaste.
Efter att ha träffat de nya killarna på Avslutning/Upptaktsträffen, är det bara att konstatera att detta är kanonkillar allihop och de kommer att sitta som gjutna i FIF gemenskapen.

2003.02.21  Stefan "Käsen" Carlsson blir lagledare i juniorlaget
På onsdagskvällen blev det klart med lagledare i juniorlaget. Det blev en gammal Fagersannabekant, Stefan Carlsson som bodde i Fagersanna och spelade i FIF på 80-talet. Han kommer att verka som lagledare och 2-tränare. En juniorträning i veckan kommer att hållas av Dale Samuelsson och en träning av FIF:s seniortränare. Någon av Jonas Ottosson, Mattias Sjölander eller Mats Karlsson. Det blir verkligen kvalificerade tränare i j-laget.

2003.02.21
F-88 Vann Hjotiborgserien för andra året i rad


2003.02.21
Dale Samuelsson juniortränare
Bitarna börjar falla på plats för juniorerna, Dale tar hand om en träning i veckan. Förhandlingar pågår med andratränare och lagledare. Sedan tidigare är ju klart att seniortränarna tar en juniorträning i veckan.

2003.02.21 Jörgen Bergsten målvaktstränare
Jörgen Bergsten (MV i SAIK då de låg i div. 1 och div. 2) har tackat JA till att köra målvaktsträning, med i första hand våra A-lagsmålvakter och i andra hand våra juniorer. Han kommer ut redan på onsdag i denna vecka till Ulvahallen och kör första passet. Mattias S. tror inte att vi kunnat få tag på en bättre kraft som MV-tränare. Han kör efter sina premisser då han har 3 mindre barn hemma. Han får känna sig för hur mycket tid han tycker han har att lägga ned. Förhoppningen är att han kan köra 2-3 ggr per månad. Foto: Skövde AIK Hemsida

2003.02.01 Många FIF tränare på Tränarkurs i Ulvahallen
Stefan Arthursson, Jens Andersson, Micke Ingvarsson, Thorbjörn Ljungqvist, Stefan Waltersson, Mats Karlsson, Tony Johansson, Benny Borg, Janne Eriksson, Helene Lindblad, Mattias Sjölander, Ismo Sorvari, Mats Hasselqvist, Ulf Andersson deltog i Grundkurs (tränarutbildning) lördag 1 februari i Ulvahallen. Saknades denna dag gjorde Jonas Ottosson, Tommy Mårdberg och Mikael Johansson.

2003.01.29 Nya ordföranden i de två största sektionerna
Pia Palmer valdes till Ungdomsektionens ordförande, hennes medhjälpare i sektionen blir: Gerd Berg, Janne Eriksson, Stefan Waltersson, Ulf Andersson, Jens Andersson, Benny Borg, Åsa Wallin, Tommy Mårdberg, Eva Siberg och Anders Tiger.

I fotbollsektionen valdes Per Larsson till ordförande och ledamöter till sektionen:  Jörgen Waltersson, Mats Hasselqvist, Marcus Hasselqvist, Nicklas Lund, Ingemar Berg, Martin Johansson, Kenneth Johansson, Patric Andersson, Janne Apell och Örjan Sjölander
Fullständig årsmötesrapport kommer snart genom Stefan Lundberg.

2003.01.20 Fagersanna IF hårdsatsar i tränarutbildningar

2003.01.12 Vill du jobba med jämställdhetsfrågor i Fagersanna IF??
Sökes!  Kvinna med brinnande intresse för att alla behandlas lika i vår förening. Bl.a. i jämställdhetssynpunkt.
Du får chansen att påverka i FIF:s styrelse, som har 7 möten inplanerade år 2003.
För mer info Ring
Stefan Lundberg
20079, el. 40440, el. 0708-305448 eller
Stefan Waltersson 
205 92, el. 070-7122669

2003.01.10 2002 ett bra ekonomiskt år för FIF  
Förutom ett bra sportsligt år 2002 var även det ekonomiska utfallet mycket bra. Inkomsterna ökade med 88 000 kr till 731 000 kr och kostnaderna minskade till 509 000 kr vilket innebar att verksamheten gav ett överskott på 210 000 kr. Dessutom lösgjordes 35 000 ur fodringar och skulder. Det innebar att kassan ökade med 245 000 kr till 363 000 kr. Betydligt över det mål på 185 000 kr som styrelsen hade satt upp. Läs mer om detaljerna nedan.
Förbättringen i ekonomin innebär att vi med en stark ekonomisk grund kan göra de satsningar ni kan läsa om i budgetförslaget här på vår hemsida.
Mer information och era frågor kring ekonomin och hur vi skall satsa dessa pengar är välkomna på årsmötet!!!
Del 2 inför årsmötet "Ekonomiskt utfall 2002" 
Del 1 inför årsmötet "Budget 2003" 

2003.01.10 Tränarinformation
Som alla vet vid det här laget kommer tränarkonstellationen i år att bestå av 3 personer. Tillsammans med Jonas Ottosson och Mats Karlsson kommer jag att ansvara för träning och ledning av A+B-laget. Precis som under 2002 kommer jag själv att ha huvudansvaret. Inom vår grupp kommer Mats att ansvara för laguttagning (tillsammans med mig) och coachning samt diverse praktiska frågor (exempelvis skadebiten). Mats kommer dessutom att vara vår förlängda arm gentemot styrelsen och fotbollssektion samt mot media (tidningarna). Jonas kommer att tillsammans med mig ansvara för upplägg och genomförande av träningarna under säsongen. Det är i första hand till Jonas ni skall ringa om ni inte kan träna alternativt har frågor om tränings- eller matchtider.
Vi tre kommer även att träna vårt juniorlag en gång per vecka, dels för att lära känna spelarna och dels för att underlätta överflyttningen (till och från A-truppen) under säsongen.........................

/Mattias Sjölander

2003.01.10 Offensiv satsning inför 2003 i Fagersanna IF
År 2003 blir året då vi satsar hårt på utveckling av ledare, tränare och vår
anläggning. Totalt investeras 224 000 kr i denna offensiva satsning. Läs mer
här om styrelsens förslag till årsmötet den 28:e januari vad gäller budget
och investeringar inför 2003. Kom sedan på årsmötet och delta i diskussionen
om Fagersanna IF´s framtid!
!