Fagersanna IF hårdsatsar i tränarutbildningar

Fagersanna IF satsar hårt på sina ledare för helgen 1feb, 8 feb. och 12 feb. så går 17 ledare grundkurs för fotbollstränare i Ulvahallen i Ulvåker.
Det är ledare allt ifrån fotbollsskolan till vårt div. 4 lag, ihop med ledare från Vretens BK, Tibro AIK, Ulvåkers IF, Mölltorp/Breviks AIF, Hörnebo SK, N:a Fågelås IF, IFK Hjo vars ledare som är 31 till antalet kommer att gnuggas i både teori och praktik.

Vi tycker det är vettigt att våra ledarkillar och tjejer, ska få komma ut och skaffa lite nya erfarenheter, samt byta idéer med ledare från andra klubbar. Istället för att sitta hemma i klubbstugan och aldrig få se några andra ansikten än de man ser varje vecka på fotbollsanläggningen.

Den 12 februari så kommer de att få gå igenom akut omhändertagande då instruerar Leif Andreasson alla ledare.

Kursinstruktörer kommer att vara Rune Nolberger IFK Hjo, Christer Cederholm Hörnebo och Janne Eriksson Fagersanna

Denna utbildning arrangeras av Östra Skaraborgs Ungdomsallians som är en allians av 37 klubbar i Östra Skaraborg inom ungdomsfotbollen

Nästa kurs som är planerad är en U:1, som körs den 1 mars, 8 mars och 20 mars även den utbildningen hålls i Ulvahallen Ulvåker.

Även här är Fagersanna IF representerat med ledare tillsammans med ledare från Ulvåker, Tibro och Hörnebo. 

Mikael Lindgren från Västergötlands Fotbollsförbund kommer att föreläsa den 20 mars inom något intressant ämne.

Alliansen tycker det känns positivt att så många vill gå dessa utbildningar vilket bådar gott för framtiden för ungdomsfotbollen i Östra Skaraborg, sen att de flesta klubbar jobbar ihop med SISU idrottsutbildarna gör ju inte saken sämre då deras studietimmar kan omvandlas till resurser som till att utbilda ledare som exempel.

/Janne Eriksson Fagersanna IF/Östra Skaraborgs Ungdomsallians