Tänk att ett snack med domaren kan betyda så mycket

Nu invänder säkert någon att jag sagt att vi i Fagersanna IF inte skall snacka med domaren. Nåväl, denna gång gällde det inte ett domslut utan något helt annat. Mitt under en resa till Skåne, dagen efter vår kvalavslutning mot Råda, ringer min telefon.

Det visade sig att det var huvuddomaren i gårdagens match. En domare som ringer dagen efter match….. Klart jag blev orolig över hans ärende! Efter lite prat om matchen började han prata om Fagersanna IF.

Det visade sig att hans ärende var att berömma klubben och dess spelare och fans!! Han tyckte det var starkt av alla inblandade, att trots besvikelsen över att ramla ner i femman, inte skylla förlusten på någon. Ingen hade skyllt förlusten på honom efter matchen. Tvärtom, de flesta tackade för matchen efteråt. Han hade också läst vår och Rådas hemsida och inte heller där fanns det några insändare som skyllde på andra, utan endast gratulationer till Råda. Hans intryck av Fagersanna IF var mycket positivt och det ville han gärna berätta för mig och klubben.

Efter två år som ordförande är detta det tillfälle då jag känt mig stoltast! Våra värderingar talar om att det skall vara en positiv upplevelse att komma i kontakt med vår klubb oavsett om det är t.ex. motspelare, ledare, bingospelare eller domare.

Alla har rätt att bli behandlade med respekt av oss i FIF. Här har vi verkligen levt upp till denna värdering i praktiskt handling och människor runt omkring klubben har lagt märke till detta. Vi har startat en positiv spiral runt vår klubb.

Ett tack till alla spelare, ledare och fans som fick denna domare att känna sig bemött med respekt och låt oss fortsätta med ytterligare ansträngningar på det spåret!

Till alla FIF:are

God jul och Gott Nytt År

Stefan Lundberg
Styrelsens Ordförande

Boulebana på Fagervi IP

När det ändå grävdes för den nya kiosken på Fagervi, passade FIF på att anlägga en boulebana i anslutningen till fotbollsplan, så nu kan vi ha FIF-mästerskap på hemmaplan.

FIF Mästerskap i Bordtennis
I lördags avgjordes A-truppens FIF-mästerskap i bordtennis. Eftermiddagen inleddes med seriespel där alla 11 mötte varandra i ett set till 21.

Det var många ringrostiga spelare som undan för undan visade prov på fin känsla i handlederna. Seriespelets kungar var de tre rutinerade rävarna från bordtennislokalen på Kilbacken i Skövde, Mattias, Golota och Sluggo.

Slutspelet avgjordes med kvalspel, kvarts-, semi- och final. Det var två prestigematcher i kvalet. Jimmy slog storebror Mikael i den ena och Gusten slog Bustad i den andra.

Vidare från kvalet gick också Staren efter vinst mot Christian Jonsson. Efter mycket dramatik kunde sedan Mattias stå som slutsegrare efter vinst med 21-19 mot Golota i finalen. Mattias visade i finalen att förlusten mot Golota i senaste långbordsturneringen var en ren tillfällighet.

Delad trea kom Sluggo och Harnesk. Sedan följde Lagge, Staren, Jimmy och Gusten.

Kvällen avrundades som vanligt med ett parti snoffs. Där var nyanlände världstvåan Marko starkast.

/Mattias f.d. tränare

Juniorlaget på Fagervi-lan
På onsdagskvällen den 15 oktober och under större delen av följande dag hade Juniorlaget datalan på Fagervi.

Det var många som deltog i datapartyt. Tolv datorer kopplades samman och elva livliga spelare ställde upp i en Counter Strike-kamp. Alla hade mycket roligt på det första datalanet på Fagervi, så Juniorlaget har på sätt och vis skrivit historia.

Hoppas det blir många fler datalan på Fagervi och hoppas det är många som tar efter oss.

Ni kanske tror att man bara spelar på ett datalan, men på ett fotbollslan så gör man mycket mer. En halvtimme efter midnatt spelar man fotboll också, halv fem i arla morgonstund likaså, fast det är så kallt att man fryser om både bakdel och tår. Vi åt också mycket goda pizzor från Tibro Bar & Grill.

För det är ju inte så många som börjar koka korv klockan halv sex på morgonen, hur välsmakande den än må vara …

Ni kanske undrar vem som vann lanet? Det gjorde vi allihop, för vi var nästan lika bra.

Det fanns ju en som fuskade då, inga efternamn nämnda, men Edman spelade mycket bra – kanske lite väl bra i mångas ögon …

/Johan Andersson

Vinnare i höstens Matchtips

1a: Toni Nurkkala Svennegatan 2 Skara. 9rätt 11mål. Vinner presentkort på ICA Supermarket i Tibro 2000:-

2a: Olle Norberg Ransberg. 8rätt 18mål. Vinner presentkort 1000 på Bilisten i Tibro

3a: Olof Edh Ransberg. 8rätt 13mål. Vinner 10 luncher på Fågelvikens Gårdsrestaurang värde 600:.-

Det lyckades äntligen för våra experter i matchtipset, både Olle Norberg och Olle Edh bland pristagarna. Två trotjänare som sällan missar en match på Fagervi
Olle Edh på bilden till vänster, meddelar att han i år inte är med på älgjakten för första gången på mannaminne. Men nu kan han bjuda frugan på lunch på Fågelviken i stället.

Ledaravslutningen den 17 oktober
Under fredagskvällen hade FIF avslutning för alla ledare med fotbollsmatch och samkväm.
Kvällen startade med att 12 st. ledare, såväl ungdom som senior, indelat i 2 lag spelade match på vår elbelysta 7-manna plan. Övriga deltagande ledare utgjorde en hängiven publik!
Lagen delades in i ett gult och ett grönt lag.
Första halvlek liknade lite "kalvar på grönbete" och det tog lite tid innan spelarna började hitta rätt i sina platser. Efter lite överläggningar kom vi fram till att gult lag ledde med 6-4 i paus.
I andra halvlek startade grönt lag med tidigare målvakten Ulf på topp och hade dessutom bestämt sig för att spela med backar! Denna taktik gav utslag med en gång. Ulf svarade snabbt för två Carlos skott och så var det kvitterat.
Att spela med försvarsspelare visade sig vara ett genidrag och grönt lag fortsatte att ånga på.
När tidtagare Ellen Mårdberg förkunnade att matchen var slut stod Grönt lag som segrare med 12-8 eller om det var 12-9.
Nu är ju, som alla vi ledare vet, inte resultatet det viktigaste utan att vi har roligt och det tror jag att vi alla hade.
När vi pratar individen i focus så ordinerar jag vila och rehabilitering under resten av helgen för samtliga.
Två av våra nyförvärv på ledarsidan Stefan "Käsen" Carlsson och Dale Samuelsson deltog med den äran i Grönt lag.
Två tjejer var med, nämligen Lisa Waltersson och Helene Lindblad och precis som sig bör i dessa damfotbollstider var de klart tongivande i sitt lag.
Efter matchen var bastu och bubbelpool i Strandstadens Klubbstuga, mycket lämpligt och välkommet. (Bra fixat Tommy)
Då vi alla kommit en bit på väg till normal standard var det mat och glatt umgänge som gällde resten av kvällen.


Spelande ledare fr.vä. stående: Helene Lindblad, Ulf Andersson, Mats Karlsson, Dale Samuelsson, Tommy Mårdberg, Lisa Waltersson, Ismo Sorvari.
Sittande: Stefan Carlsson, Stefan Waltersson, Stefan Arthursson, Stefan Lundberg och Thorbjörn Ingvarsson

Tack alla för en trevlig kväll
/"Tojje"

Spelarrådet 2003
Första mötet med det nystartade spelarrådet i ungdomssektionen. Alla ungdomslag har med 2 representanter var.
Vi pratade lite om hur en förening fungerar och löste vår första uppgift.
Från och med nu heter det "Bolljägare" istället för bollkallar och vi ska trycka det på västar man får ha på sig då man jobbar som Bolljägare på A-lagsmatcherna.
Många bra förslag på vad vi ska göra i spelarrådet fick vi redan första gången, alla hade någon idé, mycket bra jobbat.
Jätteroligt var det tycker Eva och Gerd. Vi ser fram emot nästa möte!! Det kommer en kallelse när det är dags!

Det första protokollet

Spelarrådet v 20 lördag den 17 maj
Dom här är med idag: Johan, Birger, Robin, Sabina, Julia, Rebecka, Lovisa, André, Felicia, Jenni och Elin = 11 st.
Val av ordförande: Birger
Val av sekreterare: Sabina

Vad ska vi göra:

• Titta på varandras matcher.
• Om det händer något skulle vi ta upp det på mötet.
• Göra egna FIF ramsor.
• Berätta hur det går på matcher.
• Vara sjysta kompisar.

FIF:s Spelarråd Bakre raden fr.v. Elin Ingvarsson, Sabina Lindblad, Jennie Apell, Birger Ekstedt, Rebecca Larsson, Rebecca Peterzon, Julia Johansson, André Peterzon.
Framre raden: Robert Andersson , Johan Karlsson, Robin Waltersson, Simon Lindblad, Lovisa Lundberg, Rasmus Wadman, Felicia Fogelström. Saknas på bilden gör Carl Axelsson