Mats Karlsson - Kortpresentation

Föddes i Tibro för 36 år sen, men har sina rötter i Fagersanna. Mamma uppväxt i huset där Mats bor sen 10 år tillbaka, då han övertog det av mormor och morfar. Huset är tillbyggt för att få plats med fru och barn, Amanda 5 år och Kalle 2 år.
Idrottsliga meriter har Mats främst inom bordtennisen, där han spelat i div. 1, med Istrum.
Har mött de flesta av Sveriges elitspelare. Namn som Jörgen Bengtsson, J-O Waldner, Erik Lindh t.ex. dock ej "Äpplet". Har inte slagit någon av dem, men har tagit set mot Ulf "Tickan" Carlsson. Men här snackar vi om världseliten, så besegra dem gör inte vem som helst.

På tränar/ledarsidan är meriterna också inom bordtennisen. Tränade Istrum i fem år bl.a. när de gick upp i elitserien. Har också jobbat för Västergötlands Bordtennisförbund som ansvarig för Juniordistriktscupen i 5 år. Dessutom som tränare för Sveriges bästa 13 åringar på sommarläger i Sv. Bordtennisförbundets regi. Varit förbundskapten m.m.

Pingisen har alltid varit nr. 1, men lite fotboll har det blivit i alla fall.
Tibro AIK är moderklubben, sen Skultorp, Åsarp/Trädet, Brevik, Tibro AIK igen och till slut FIF.
Det har väl inte varit så mycket A-lagsfotboll i klubbarna, har mestadels spelat på skoj. Men Mats var med när Fagersanna vann sexan under Tony Gustavssons ledning.

I fotboll började tränarkarriären för några år sen när "Tojje" övertalade honom att ta över dåvarande 13 årslag, det var inte så svårt då Mats gillar lagsporter. Gjorde ett uppehåll för studier, innan han hjälpte till med samma killar förra året, då tillsammans med Mats Hasselqvist, Per Larsson, Anders "Noloset" Johansson och "Tojje" Ingvarsson.
Ett stort plus är att Mats känner dessa juniorer, nu när de skall slussas in i Seniorfotbollen.
Rollfördelningen mellan tränarna är som följer: Mattias Sjölander är huvudansvarig och gör upp träningarna tillsammans med Jonas Ottosson. Mats håller sen i träningarna och är huvudansvarig coach på matcherna. Mattias och Jonas ska ju spela och behöver träna fullt ut.

Mats sköter även kontakterna med media. Vilket alltså innebär tidningarna, hemsidan, fif(l)aren m.m.
Dessa tränare ska också hålla i en juniorträning i veckan.

Avslutningsvis kan sägas att Mats är en hängiven GAIS:are.

Kanske den ende i FIF?

"Postis"