Fagersannas TV-Stjärnor

Andreas i Adventskalendern

Andreas Haglund och Petter Björnlund från Marhult utanför Fagersanna är två unga killar som varit i TV i höst.
Andreas i rollen som Philémon i adventskalendern "Dieselråttor och sjömansmöss", med skådespelare som Per Oscarsson, Sven Wollter, Brasse Brännström bl.a.

På Skövde Stadsteater har Andreas spelat Emil, Birk i Ronja Rövardotter bl.a.

Andreas bor i Marhult med mor, far och två bröder Daniel och Elias. Är faktiskt född i Spånga, men flyttade hit 9 mån. gammal.

Nu förtiden är de stora intressena spela teater och att se film, därför är fotbollen lagd på hyllan, finns helt enkelt inte tid. Slutade spela i FIF redan i 11 årsåldern.

Andreas hyr/köper massor av film, allt från klassiska dramer till action. Men visst favoriter finns det t.ex. "Vägen ut" med Björn Kjellman och Peter Haber bl.a.

Som teater kille "måste" man ju ha förebilder och den störste är givetvis Per Oscarsson, framför allt för mimiken. Björn Kjellman är en annan favorit.

Under inspelningen av adventskalendern bodde Andreas delvis hos sina kusiner i Göteborg. Givetvis blev skolarbetet lidande, men nu är satsningen på skolan 100%-ig. Det är ett måste för att komma in på Estetlinjen i Mariestad, där Petter går.

Målet sedan är att komma in på scenskolan i Stockholm eller Göteborg.


Petter programledare i P.S.
Petter Björnlund från Marhult, var programledare i ungdomsprogrammet P.S. i TV-1, som sändes från Mariestad den 28 november.

Petter går på Estetlinjen i Mariestad och pendlar till skolan varje dag.

Tyvärr hann vi inte med någon intervju med Petter, det får bli någon annan gång. Tajt till deadline och det tutade bara upptaget hos Björnlunds.