Tomte-
promenaden


Benny Borg skötte starten

Premiär för en ny tradition i Fagersanna?
När det mörknade lördagen den 30 november och årets första riktiga snö föll över Fagersanna, startade FIF ungdom sin Tomtepromenad.

Gångvägen utmed sjön från affären till Strandstaden lystes upp av marschaller och ett antal stationer med olika aktiviteter fanns utplacerade.

Först fick man gissa vem som klätt ut sig till tomte i Ulf Anderssons koja, en svår uppgift visade det sig, bara ett fåtal rätta svar
Vid badplatsen bjöd Jens Andersson på glögg och varm choklad, innan man kom fram till "snöbollskastningen", där närmast julgranen vann just en julgran, dock inte den som Stefan Waltersson riggat upp (tur för det var den bedrövligaste gran jag sett /red. anm.).


Ulf Andersson och Tomten (Tommy Mårdberg)


Ute vid "snöbollskastningen" snöade det ordentligt, Åke Arthursson syns bara som en skugga. Glenn Westerlund inspekterar.

Maritha Birgersson och Micke Ingvarsson säljer kaffe och korv.

Nästan framme vid Strandstaden stod Janne Eriksson, med en skinka och en godisburk att gissa vikten på.

Utanför klubbstugan fanns det kaffe, dricka, korv och pepparkakor att köpa om man var hungrig eller bara sugen. Sålde gjorde 2 x Birgersson och Micke Ingvarsson.

Dessutom sålde Olle Larsson i tomteluva FIF-prylar och Julklappar till barn. Pia Ingvarsson och Ingela Hasselqvist sålde lotter, där man vann på alla jämna nummer. Det uppskattades av både barn och vuxna, som nyfikna kom och viftade med sina lotter till Gerd Berg, som delade ut vinsterna till för det mesta lyckliga vinnare.

Utlottning på startnumren förrättades, övriga vinster delades ut och tomten demaskerades. Det var Tommy Mårdberg.

Därefter begav sig alla 167 deltagare hemåt, nöjda och belåtna får vi hoppas, så de återkommer nästa år och tar med sig ännu fler.

Ungdomssektionen tackar alla deltagare och funktionärer och ser fram emot nästa år.

Hälsningar "Tomtesektionen"

Gerd, Pia och Ingela


Ett gäng som tycker om korv


Olle Larsson försöker sälja, strumpor och andra FIF prylar till Benke Gustavsson