"Otto" ny tränare

Jonas Ottosson ska träna FIF ihop med Mattias Sjölander. En presentation av Jonas är på sin plats eftersom vi är många som inte känner honom så väl.

Född i Korea

Jonas fullständiga namn är Sven Jonas Ottosson, men har även ett Koreanskt namn "Dongnam", eftersom han är född i Seoul, Korea 1 juli 1972. Kom till Sverige i slutet av 1972.

Jobbar som montör på Volvo i Skövde och är allmänt sportintresserad. Har Liverpool och IFK Göteborg som favoritlag.

Spelar i mån av tid golf och har 17 i handikapp. I ungdomsåren spelade han handboll i IFK Skövde.

Stenstorp moderklubb

Jonas moderklubb är Stenstorp där han började som sexåring och höll på till -99, gjorde 10 A-lagssäsonger innan det blev 2 år i Floby. Har spelat en säsong i FIF.

Som idrottsförebild har han sin kusin Robert Vedberg, handbollspelare i IFK Skövde och Sävehof. Numera handbollstränare i Göteborg.

Bästa fotbollsminne är kvalframgången med Floby IF, till 4:an år 2000. Jonas har kvalat 6 gånger tidigare med Stenstorp, med sämre resultat.

Lite annat än fotboll. På TV förutom sport ser Jonas gärna på "Vänner", lyssnar på allt från klassiskt till hårdrock. Äter helst pastarätter.

Tränarupplägg

Det är meningen att Jonas och Mattias ska dela på träningen, ingen är uttalat förstetränare, men Mattias kommer att ha något mer ansvar för träningsupplägget. Det ska in en tredjegubbe i organisationen, men i nuläget har vi inte fått klartecken. Eftersom både Mattias och Jonas ska spela (tack för det), måste de ha hjälp vid iordningställande på träningarna, annars blir deras träning lidande.

Jonas målsättning är att FIF ska hamna bland de 4-5 första i serien, som i år ser mycket tuff ut med bl.a. IFK Skövde, Jula och Götene som nya lag.

Sommarstuga vid Örlen

På frågan varför blev det FIF, svarar Jonas.

- Ville flytta på mig, samt att Mattias Sjölander tjatade. Samtidigt har mina föräldrar sommarstuga vid Örlen, vilket gjorde att jag kunde åka därifrån till många träningar.

Fin gemenskap

Jonas tycker att det bästa med FIF är den fina gemenskapen i laget och kring laget. Även den fina uppslutningen kring föreningen, med det fina engagemanget vid Hantverkscupen t.ex.

Slutkommentar från "Postis", FIF verkar ha en förmåga att dra till sig oerhört trevliga och sympatiska killar både som tränare och spelare. Jonas passar definitivt in i det gänget.

"Postis"