Tjejer och killar skall behandlas lika

Tjejer och dess ledare har rätt att /skall ställa krav på samma resurser som satsas på killarna. Detta gäller ända tills P16 och F15.
Därefter påbörjas seniorsatsningen där kraven skall höjas och vi skall fostra seniorspelare för vårt A-lag och förhoppningsvis även till lag i högre divisioner.
Med den erfarenhet vi har tycker jag och övriga styrelsen att möjligheterna att framgångsrikt och långsiktigt få fram och bibehålla ett bra seniorlag är störst på herrsidan.
Därför vill vi i dagsläget prioritera våra resurser på seniorsidan till herrarna. Målet inför 2003 är att kunna satsa på både juniorlag och A- B-lag.
De duktiga 14-16-åringar vi idag har skall vi satsa på och utveckla till duktiga seniorspelare! För detta har vi idag en fungerande seniorsektion på herrsidan som kommer att leda denna satsning.

Detta utesluter inte ett juniorlag (F17)/damlag för tjejer.

Tvärtom så tycker jag det vore kul om så blev fallet. En seniorsatsning på damerna kräver dock att det finns både en spelartrupp och en organisation runt laget som kommer att fungera en hel säsong. När denna organisation och spelartrupp presenteras kommer styrelsen inte ha några invändningar. Tvärtom!!
Min egen personliga uppfattning är att Hörnebo SK är den förening som har bäst förutsättningar både vad gäller spelarunderlag (Tibro) och ledarunderlag för att bli den klubb i kommunen som satsar riktigt seriöst och sätter seniorfotboll för damer först på agendan.
Alla duktiga fotbollstjejer i kommunen som vill satsa seriöst på sin sport som seniorer är värda detta!
Inför 2003 kommer vi att prioritera två områden. Den första är tydlig satsning på ungdomssidan och dess ledare. Det andra är åtgärder för att göra en av Västra Götalands bästa fotbolls-anläggningar ytterligare bättre.

Spännande och inspirerande att få jobba med!

Stefan Lundberg

Ordförande

e-mail; sl@lundbergs-mobler.se