Vildmarksturen

6/4 var det dags för den årliga vildmarksturen. Dagen började klockan 10.00 med en enklare typ av träning, sedan var det time att dra på sig dom oömma kläderna för skogens bravader. Vi delade upp oss i fyra lag och sedan kunde spelen börja.

Stövelkast

Först ut var stövelkastet. Man skall här slänga iväg en stövel mellan sina ben så långt man klarar, och man får fortsätta där medtävlaren hamnade.

Där öppnade lag 1 starkt och såg ut att ta hem segern när Edmond tar plats vid utkastet, skickar iväg stöveln i fel riktning och laget sjunker en aning i protokollet. Men att tillägga är att stöveln var en aning skev, vilket störde i utkastet.

Yxkastning

Vandringen gick vidare mot yxkastningen, Där man skall sätta yxan inom ett begränsat område som ger poäng av olika valörer. Resultaten var en besvikelse, Morgan som brukar dominera blev nervös, och såg en aning blek ut i kastarmen. Däremot Mattias gick från klarhet till klarhet och satte yxan perfekt i bullseye, Mattias fick ett passande individuellt första pris som bestod av en yxa.

Korvgrillning

Efter denna drypande gren var det dags för korvgrillning, Mackan var förste grillare och skötte det utmärkt, (brände inte en enda korv), kan ha och göra med att dom knappt fick ligga på grillen mer än 15,9 sekunder innan någon hungrig själ knep korven.

Ölhävning

Med mätta magar gick vi vidare mot ölhävningen, som dagen till ära givetvis bestod av lättöl. Förklaring av denna gren känns överflödig,. Det var många som imponerade, att namnge någon här kan kännas stötande. Med ännu större magar gick vi sedan mot Fagervi för att avsluta tävlandet.

Luftpistolskytte

Sista gren var luftpistolsskytte, Det var här som tävlingen skulle avgöras på allvar. Det såg länge trevande ut, tills Larsson går fram o skjuter från höften, 10 poäng och sedan en 9:a som räckte till det individuella första priset som även här bestod av en yxa..

Tränarseger

Men det lag som stod som segrare till slut var laget med de båda tränarna i som tog hem vilmarksspelen 2002 mycket välförtjänt. Avslutningen på dagen blev en ruskigt god kycklinggryta som Micke o Mats rörde ihop. Kvällen slutade sedan inne på Bogrens, (undra varför vi inte fick ta med våra individuella första priser i taxin).

Det var en kanon dag som styrelsen skall ha en jätte eloge för.

Fredrik Larsson

Micke "Hörnebo:s" tankar om träningshelgen/vildmarksturen

I och med att det var dags att beträda Fagersannas nya gräs för första gången i år passade vi på att planera in den årliga Vildmarksturen (4:e året). Vi lade också in två träningar den helgen som vi kombinerade med individuella samtal, detta för att var och en skulle få säga sitt angående laget och Fagersanna IF.

Positiva samtal

Vi tränare passade också på att tala om hur vi resonerar kring säsongen och spelaren i fråga. Det som kännetecknade alla samtal var att alla var väldigt positiva, vilket är en målsättning och nödvändighet när det gäller att nå framgång. Uppslutningen till denna helg var mycket bra och gav oss blodad tand när det gäller att ordna fler aktiviteter vid sidan av fotbollen. Laget och sammanhållningen blir bättre på plan om man lär sig att umgås och respektera varandra vid sidan av.

Härliga nyförvärv

Jag tycker att samtliga nyförvärv har smält in i truppen på ett bra sätt och det är en styrka som Fagersanna alltid har haft.Till sist vill jag tacka Fotbollsektion för deras arrangemang gällande Vildmarkshelgen

Mikael "Hörnebo" Andersson