Tränare Lagledare & Coach
Vilket härligt gäng ledare fotbollsektion fått ihop.
Huvudtränare Mattias Sjölander, hjälptränare Micke ”Hörnebo” Andersson, målvaktstränare Palle Zetterström, coach Jörgen Eliasson, lagledare ”Mackan” Hasselqvist.
Sen har vi ju alla hjälpcoacher på ”läktaren” också, med Olle Edh i spetsen.
I förra Fif(l)aren presenterade vi Mattias. Nu tar pulsen på tre till. Jörgen, Marcus och Mikael fick fylla i ett frågeformulär, här kommer svaren. Palle kommer i nästa nummer.

Jörgen Eliasson, "Sölves" favoritartist och Mikael "Hörnebo" Andersson

Jörgen Eliasson
Född i Hjo den 14 juni 1973. Jobbar som maskinoperatör på Recta. Intressen vid sidan av fotbollen är att umgås med familjen, sambon Jenny och lille Hugo 1 år.
Började spela i 6 års åldern i fotbollskolan i Hjo, mellan 7 och 9 år i Våmb. Sen är det bara Fagersanna.
Favoritlag är IFK Göteborg och Nottingham Forest. Idrottsförebilder: Sergei Makarov (ishockey), Stuart Pearce (fotboll).
Bästa film: Torsk på Tallin. Favoritlåt:Stad i ljus med Tommy Körberg och favoritgrupp Lasse Stefans. Jörgen säger att alla tror han skämtar när han säger det, men han tycker verkligen det!!!!!
Jörgen äter helst Fläskfilé å potatisgratäng, med en kall öl till.
Som de flesta andra i FIF är bästa fotbollsminne, seriesegern i 5:an. Målsättning denna säsong är: ”En säsong där alla ska ha jävligt sköj!”.
Funktioner på träning/match: Coach på matcherna i första hand, sköta byten m.m. samt hjälpa till på de få träningar han kan vara med. Det är inte meningen att han ska vara med och spela.

Mikael ”Hörnebo” Andersson

Född i Tibro 14 februari 1975. Jobbar på SA Möbler som leveransansv. + montör.
Intressen är sport, resor och musik.
Började i Hörnebo tidigt 80-tal spelade där under juniortiden, gjorde några år i FIF, gick tillbaka till HSK och spelade där när de vann div 6. Det blev bara ett år sen FIF igen.
På frågan varför det blev FIF svarade Micke att han ledsnade på HSK, var och tittade på en FIF match. Det såg roligt ut så han pratade med någon i laget och på den vägen är det.
Kul händelse i FIF? Alla fester och andra runtomkring aktiviteter är skoj!
Favoritlag? Malmö FF, Everton, Färjestads BK. Idrottsförebild: Martin Dahlin. Bästa film: Den gröna milen. Favoritskiva: ”Into the light” med Weeping Willows. Favoritmat är en riktig rosa Oxfilé med potatis till.
Årets målsättning är att FIF ska göra sin bästa säsong någonsin.
Funktioner på träning/match:
Ass. Tränare till Mattias och spelare. Rollfördelningen är att Mattias i huvudsak ska ansvara för träningen, Micke bistår på träning men sköter också spelaruppföljning, återbud till träningar och sånt.
”Hörnebo” är en av mina favoritspelare när han är på rätt spelhumör. En härlig spelartyp. Tänk vad många gånger man blivit besviken vid matchstart, när man ser att ingen ”Hörnebo” är på plan. (Antingen skadad eller avstängd). Underhållningsvärdet sjunker genast ett antal %.
Men som tränare har han ett visst ansvar och måste nog försöka undvika så många varningar och avstängningar.Marcus Hasselqvist
Född 1973, kallas för ”Mackan”, började spela 1981 och har bara spelat i FIF. Jobbar som säljare på SA-Maskiner.
Favoritlag: Leksand Stars, IFK Göteborg och FIF. Förebild: Jonas Bergqvist.
Favoritfilm: Gladiator, gillar AC/DC.
Äter helst Pizza och dricker pilsner.
Bästa fotbollsminne är seriesegern i div.5 och målsättningen är att vinna så många matcher som möjligt.
Funktion i FIF: Lagledare för A-laget
En kul händelse i FIF: När Jörgen Waltersson som åskådare blev utvisad från Fagervi, med Amanda i barnvagn!!!
/Postis