Mattias Ny Tränare

Så var det klart med Fif:s nya tränare. Det blir Mattias Sjölander, som redan spelat med oss i 3 säsonger.
Ett mycket bra val tror jag. Han stod emot locktonerna från Skövde AIK, som var mycket enträgna. Naturligtvis för jag tror inte det finns någon spelare i vår serie som är bättre.

Ledarkvartett

Eftersom Mattias ska forsätta spela blir det en kvartett som ska leda FIF i den mycket tuffa serien.
De andra är Mikael ”Hörnebo” Andersson, som blir ass. tränare (kommer också att spela), coach blir Jörgen Eliasson, lagledare fortsätter Marcus Hasselqvist att vara, det vill säga han sköter det mesta.
Det ser intressant ut, men det blir inte lätt att ersätta Jens Sröm, som på sina 6 år, tagit Fagersanna till sin högsta possition hittils.

Lite fakta om Mattias
Mattias är brorson till vår saknade Manne, alltså kusin med Andreas och Örjan. Bördig från Hovatrakten, men uppväxt i Skövde. Har numera flickvän (Frida) och är ”nästan” sambo.
Är utbildad affärsekonom och jobbar med det på GTS i Skövde. Som är ett företag i telefonibranschen, konkurrent till Telia.
Mattias har hunnit bli 29 år och har faktiskt bara spelat i Skövde AIK och FIF. Även när han under studietiden i Östersund tränade med Ope, spelade han i SAIK.

Minnen från Skövde AIK
Sju A-lagssäsonger i Skövde AIK, varav ett par i div.1, hann han med. Ett av de roligast minnena ifrån den tiden var när man vann div.2. Var tvungna att vinna
sista matchen mot Bjurslätt och lyckades fixa detta i sista kvarta.
Dessutom givetvis matchen i Svenska Cupen mot IFK Göteborg på Södermalm 1997 inför storpublik.
Visserligen förlust med 0-4, men en härlig fotbollsfest.

Djurgårdare
För redaktörn som blivit Djurgårdare på gamla dar, är det väldigt trevligt att Mattias sympatier går åt samma håll. Det finns redan för många Brynäsare i Sjölander släkten.

Hur ska det gå?
Målsättningen för nästa säsong är givetvis att klara FIF kvar i fyran och placera sig på övre halvan.
Ett annat mål är att träna bort några kilo på Örjan och få honom i gammalt gott slag igen.
I skrivande stund verkar det som de flesta blir kvar från fjolårslaget, den enda hittils som flyttar är Jens (som blir svår att ersätta), ett antal nya är på gång men ingen är klar än.

Ingemar ”Postis” Berg