HANTVERKSCUPEN 2001
Ny plats
Årets Hantverkscup, som 5-årsjubilerar, var upplagd lite annorlunda, då vi inte kunde vara i Strandstaden eller Ransbo. Istället flyttades förläggning och mat till Ransbergs Skola och Församlingshemmet, kamplekarna hölls på campingen.
På många sätt ett lyckat byte. Enda nackdelen var väl att cupdeltagarna knappt fick se Fagersanna. Det blev Ransberg och Björkhult.

 

Inmarsch
Cupen inleddes som vanligt med inmarsch på Fagervi, där man ställde upp på ett led lagvis, framför Klubbstugan.
Cupgeneral Mats Grennfalk hälsade lagen välkomna och berättade lite om cupen.
Nationalsång
Sen invigdes cupen med att 10-åriga Josefine Sundman sjöng nationalsången. Pingstkyrkans Blåsorkester stod för musiken.

 

Reymersholms lag från första året
Som en del i 5:års jubileet hade vi Reymersholms P-15 som gäster. Efter invigningen spelade de en match mot FIF P-16, där FIF överraskande vann med 6-3.
Reymers spelade sen på lördagen mot IFK Skövde och Falköpings FK, där blev det Reymersvinster.

Ledarträff

I år hölls träffen längst ut på udden på Prästberget. Picknick korgarna packades upp i gräset Härliga korgar från Jonsboda, med kycklingklubba, potatissallad, bröd m.m.
Eva Siberg, Janne Eriksson och undertecknad informerade lite om praktiska detaljer för cupen. Mest är denna träff till för att ledarna ska få kontakt sinsemellan och utbyta idéer.

Församlingshemmet

På tillbakavägen gick vi förbi platserna för dyngan och kanoten, upp till församlingshemmet, där Eva Lagerin och Gerd Berg bjöd på kaffe och hembakt. Informerade också om rutinerna för maten.
Det kan nämnas att detta med maten är ingen lätt uppgift. Det är mycket som måste klaffa, för att allt ska vara på plats. Inget bör fattas.
Mycket specialkost är det också till muslimer, allergiker m.m. Har var Eva Lagerin en verklig tillgång med rutin från centralköket.

Det måste också nämnas att samtliga, som jobbat i matbespisningen har gjort ett kanon jobb.
Enbart positiva kommentarer från lagen.
Fotboll också
På lördagen spelar hälften av lagen på förmiddagen, medans de andra har kämpalekarna. Sen byter man på eftermiddagen. 5 matcher spelas så det är ett tufft program
På söndagen spelas slutspelsmatcher och placeringsmatcher.

 

Hammarby vann
I år var Hammarby tillbaka och vann för tredje gången. Därmed måste vi skaffa ett nytt vandringspris. Heimer besegrades i finalen med 4-3, det var Heimer andra raka finalförlust. Förra året var Västra Frölunda IF för starka.
Kanot
Kanotrallyt var lite svårare än vanligt, då en besvärande sidvind, gjorde att “bogser”-båten med Stefan Waltersson fick rycka ut några gånger.
Kanotrallyt vanns av våra egna grabbar.

Heimerskille i dyngkärrekörning

Dynga

Årets dyngkärrebana var en fullträff, med både naturliga och onaturliga hinder på gräs grus och sandunderlag. Staketet till minigolf banan blev en naturlig läktare, för de vän-tande lagen. Banläggare och chef på plats var Jörgen Waltersson.
Mästare blev Fjugesta IF.

Kampsångtävling
På uteplatsen vid gamla skolbyggnaden ut mot gungorna hölls lördagskvällens kampsångtävling, som vanns av Fjugesta IF.
 

Tack
Cup-kommittén vill härmed tacka alla som jobbat med cupen för ett toppenarbete.

För Hantverks-Cup-kommitten genom
Ingemar Berg


Taktiksnack av Fagersanna ledarna i paus

Till FIF(LAREN
Till Hantverkscupen