Seriematcher 2006

FIF P12 i Ulvacupen
Efter 11 raka segermatcher var det dags att ta de första förlusterna för året. I första matchen hade vi en jättetuff match mot Falköpings FF som slutad oavgjord. Det var en match där vi under andra halvlek skapade massor av chanser och verkligen var värda segern. Andra matchen gick mot IFK Falköpings storvuxna pojkar. En match som de ägde under första halvleken och rättvist tog ledningen med 2-0. Återigen kom vi tillbaka under andra halvan av matchen och utjämnade till 2-1 och hade dessutom en boll inne i mål som domaren inte såg! En härlig fight var det men vi får erkänna att motståndarnas seger var rättvis trots allt.
Mot Lerum i sista matchen räckte vi inte till. Dels tröttheten efter två riktigt tuffa matcher i stark värme och dessutom ett mycket bra motstånd resulterade i en klar förlust med 0-4.
I söndagens B-slutspel gör vi sedan tyvärr en dålig insats. Ingen fart, ingen glöd och mestadels soloraider innebar att vi inte hade någon chans mot ytterligare ett Göteborgslag, Mölnlycke.
Alla gör en bra insats, förutom mot Mölnlycke där endast Viktor och Rasmus får godkänt. Bäst i laget under lördagen och söndagen var Viktor Ludvigsson i målet. UlvaCupens bäste målvakt?      //Stefan L.

12/6 Lerdala IF - FIF P12  1-3  (1-0)
Så gör dom det för tredje gången i serien. Vänder en match från underläge till vinst. En match som vi dominerar från start med en veckert kortpassningsspel och vassa attacker utmed kanterna. Lerdala (som också var obesegrade) hade dock ett mycket bra (och storvuxet!) försvar och målvakt vilka höll rent framför mål. Lerdala hade vassa kontringar och på en av dem gjorde de ett snyggt mål. Grabbarna fortsatte att nöta sitt fina spel och liksom tidigare tog motståndarna slut under andra halvleken och vi skapade fler och fler målchanser. I ett snabbt anfall spräcker Jin nollan med ett vackert skott och tvåan liksom trean kom snart därefter. En riktigt rolig seger på en vacker arena en vacker sommarkväll!

Motståndarna var de hittills bästa och det var även vårt spel. Väggspel, yttersidor och lyftningar i djupled. Ja det var vackert att se!

Alla gör en utmärkt insats. Rasmus, Simon A och Emil var lysande och gör sina bästa insatser för året!
/Stefan

3/6 FIF - Mölltorp/Breviks P12    4-3   (2-2)
Vårt klassiska derby började med en utspelning, där MBAIF spelade en bländande fotboll ledda av sin lille store lirare Arvid och tog ledningen med 2-0. Efter den första chocken arbetade killarna sig in i matchen och utjämnade innan paus. Första kvarten andra halvlek var det sedan vår tur att visa kunnandet fullt ut och välförtjänt ta ledningen med 4-2. MBAIF reducerar med någon minut kvar men är aldrig riktigt nära att utjämna.
Liksom ifjol visar killarna sin kampmoral genom att vända matchen. Dettta har skett så många gånger att jag är imponerad av denna förmåga!
Hel Laget gör en toppinsats med ett extra plus till Emil i målet oxh Alexander i försvaret
// Stefan L

29/5 P-12 Tidans IF - FIF   1-6  (1-5)
På en svårspelad plan med mycket gropar, styrde killarna matchen från start. Redan efter ett par minuter nickade Gustav vackert in ledningen (ett "Henke" mål) på ett långt inlägg från Jim. Dessa båda lirare dominerade sedan första halvlek i ett annars lite lojt FIF. Andra halvlek var spelmässigt mycket piggare och bättre, med motståndaren fastnaglad på enen planhalva. Carl gör sitt första seriemål och dominerar halvleken på sin vänsterkant.
Återigen en match där alla gör bra ifrån sig. Ett extra omnämnande till Emil som var prickfri i sitt målvaktsspel. //Stefan

22/5  FIF P12 - Ulvåker IF P12        9-3  (3-3)
En hård motvind i första halvlek innebar att spelet inte blev lika bra som de senaste matcherna.  Killarna var lite loja i första halvlek vilket resulterar i tre lite för enkla mål för Ulvåker, men som vanligt är det full fart framåt och killarna gör också tre mål i en halvlek vi borde ha vunnit. Efter ett snack i paus och med vinden i ryggen, spelade sedan killarna en klart godkänd andra halvlek som gav 6 mål framåt och heltätt bakåt. Starkt att vinna även när spelet inte är det bästa. Extra plus till Johan Johansson som låg bakom många chanser och mål.     //Stefan

14/5  FIF P12 - BK Trix     7-1 (5-0)

Redan i omklädningsrummet och uppvärmningen kändes det att alla var fokuserade på matchen. Resultatet lät inte vänta på sig, utan från start spelade killarna en utmärkt fotboll, årets bästa. Ledningen med 5-0 var i underkant.
I andra halvlek flyttad vi runt på platserna och Trix kom fram lättare.
Helheten var mycket bra och alla killar skall ha mycket beröm för hur de genomför matchen.
Längtar redan till nästa match som blir Ulväker som är ett sent inkommet lag. Match 22/5 18.30 på Fagervi.      /Stefan Lundberg

9/5  Gullspångs IF P12 - FIF P12      1-4  (1-0)
Mot en storvuxen motståndare fick våra killar kämpa hårt. Killarna spelade jättebra och vi skapade ett flertal målchanser som räddades av Gullspångs målvakt som var deras bäste spelare. Samtidigt höll våra backar ihop vårt försvar på ett strålande sätt och Gullspång skapade inte många målchanser. Men på en av dem satte de ett mål i slutet på första halvlek. För första gången i år var vi i underläge och vi undrade hur killarna skulle reagera på detta. Då visade de att de vill vinna genom att lyfta ett redan bra spel ytterligare ett snäpp. Till slut orkade inte Gullspång jaga boll och FIF-spelare längre, utan Jim kunde utjämna till 1-1 med 15 min kvar på en vacker  framspelning från Carl. Därefter var det ett lag på plan och målen trillade vackert in till en säker seger.
Killarna gör årets bästa match både framåt och bakåt. Ett extra plus till backarna i första halvlek, Rasmus, Pontus och Alexander, som spelade ett riktigt bra backspel.
Strålande fotbollsväder, en vacker arena, en bra fotbollsmatch och vi vinner. Bättre blir det inte!
Ps. Det fanns inga bollar åt oss i uppvärmningen och ingen domare kom…. Hoppas vi sköter våra gäster bättre på Fagervi.

Träningsmatcher 2006

29/4 P12 fortsätter spela bra
I ett lite kallt och kyligt väder på Lördagen fortsatte killarna att hålla en jämn och bra klass. Segrar mot TAIK och Mölltorp/Brevik efter ett fortsatt imponerande anfallsspel som åter resulterade i mycket mål. Snabba anfall med många spelare som deltar i anfallen och aggressivitet i straffområdet var segerreceptet. Bakåt var vi täta och Viktor tog det som släpptes igenom. Alla visade en bra inställning och får väl godkänt. Extra plus till Gustav och Johan Karlsson för sin förmåga att orka jobba över hela planen.

25/4  FIF - Igelstorp IK P12    8-2 (3-1)
Premiärmatchen på hemmaplan och på ordinarie planer fick en blixtrande start där grabbarna med anfallsglädjeoch hög fart tog ledningen med 2-0 på en minut. Därefter kom Igelstorp igen och pressade tillbaka oss ordentligt med ett bra passningsspel. Men även målvakten räknas och här gjorde Viktor Ludvigsson en fantastisk match och räddade vår ledning många gånger. När vi sedan ökade ledningen till 3-1 så orkade inte Igelstorp hålla emot och pojkarnas glada anfallsfotboll, rak och snabb som vi vill spela, gav resultat.

Killarna visade upp ett betydligt bättre och roligare spel med full fart i anfallen,  jämfört med mathen mot Väring senast. Ett klart steg framåt och bra insatser över hela linjen med extra plus till Viktor i målet. Nu är det TAIk och MBAIF på lördag. Derbydags!!

6-2 är ett faktum

17/4  Värings GOIF - FIF    1-7 (1-2)

På en fin grusplan gjorde P12 sin första match för året. Ett offensivt spel där det syntes att killarna längtat, innebar att våra motståndare inte kunde hålla emot under andra halvlek. Alla killar visade en härlig inställning som lovar gott. Nästa match på Tisdag mot Igelstorp hemma