Seriematcher 2006

06-09-24 Igelstorp – Fagersanna F17 1-3 (0-1)
Idag hade vi förhoppningar på att göra en kanonmatch. Men när Sabina gör 1-0 till oss vet alla tjejer att det var det 100:a målet för säsongen. Luften går helt ur våra tjejer och Igelstorp kämpar på av bara den för att slå serie 2:an. Efter lite tur och skicklighet vinner vi ändå matchen med 3-1.
Nu är seriespelet för denna säsong över och vi slutar 2:a i serien F17. Tjejerna har gjort en fantastisk bra säsong både när det gäller träning och matcher. Nu skall vi suga lite på detta. Men vi fortsätter att träna så länge som möjligt på Fagervi för att sedan flytta in i Ulvahallen och F6-hallen. Vi kommer att vara med i Hjotiborgserien i vinter samt även vinterulven.
Tommy o Tomas

06-09-16 Fagersanna IF F17 – Valtorp 5-0 (1-0)
Vi möter ett lag som vi är totalt överlägsna. Vi får ingen riktig värdemätare på vårt spel utan vi plockar runt lite på olika positioner. Nu är det bara en match kvar för säsongen Igelstorp borta.

06-09-10  Vårgårda IK – Fagersanna F17   2-3 (0-1)
Mål: Elin, Sabina och Ellen.
Andra borta matchen denna vecka. Vi pratar och peppar tjejerna att vi måste vara med från början idag. Det visar sig att Vårgårda är ett mycket tufft lag med mycket armar i ryggen och hårda närkamper. Första halvlek är vi som vanligt lite oroliga när det blir mycket stök. Vi tar ledningen med 1-0 genom Sabina som får en djupledsboll och springer sig fri och prickskjuter 1-0. Lite senare gör Elin 2-0 på ett solo genombrott efter detta hinner vi ha en klockren nick av Emma i undersidan av ribban. Kan ej vara många millimeter som skiljer bollen att passera mållinjen. Vi leder med 2-0 i halvlek Tycker inte att detta speglar matchen med Carro i mål håller nollan.. I pausen pratar vi om att börja rulla bollen inom laget igen. Första halvlek går för mycket energi åt att prata om domaren som jag tror att han hade varit bra som rugby domare. Det var mycket knuffande ute på planen. Andra halvlek nytt lag på planen i 30 minuter tror knappt att Vårgårda var över på vår planhalva. Ellen gör 3-0 på ett långskott. Kul hennes första för säsongen. Tycker att nu är matchen över men med 10 minuter kvar reducerar Vårgårda till 1-3. Nu blir det virrigt och oroligt som i första halvlek vi slutar spela boll. Vårgårda reducerar ytterligare med 6 minuter kvar med ett tvivelaktigt mål som vi tycker att motståndarna sparkar bollen ur händerna på Carro. Lite pirrigt sista minuterna men vi klarar detta. Skön vinst igen. Sett till hela matchen gör vi en bra halvlek. Otroligt att vi kan vinna mot ett sådant stark motstånd där vi inte är på topp. Kan bara betyda att i detta lag finns en stor potential. Extra plusen får Sabina, Amanda, Ellen och Jessica.   //Tommy o Tomas

06-09-06 IFK Hjo – Fagersanna F17    1-7 (0-3)
Mål: Hanna 3, Malin, Sabina, Amanda och Elin.
Match mot Hjo. Matchen flyttad till Grevbäcks fotbollsplan pga. att Herrlaget i Hjo var tvungna att flytta sin seriematch till samma dag som vi. Vilket betydde att vi tjejer var tvungna att spela i Grevbäck. Med facit på hand var planen inte så dålig som vi trodde. Kunde ha varit lite kortare gräs. Matchbilden som vanligt vi rullar bollen mycket inom laget och låter inte motståndarna få någon tid på sig. Spelet är mycket bra från vår sida även fast planen är svår bemästrad. Det som är roligast med matcherna är att vi försöker spela som vi tränar. Vi har haft lite svårt att våga skjuta när vi har lägen men idag sköt vi som bara den. Hanna höll på att göra årets mål det var bara stolpen uppe i krysset som var i vägen. Hela laget får beröm med extra plus till Hanna och Carro.       //Tommy o Tomas

060825 Fagersanna F17 – Björsäter F 17 6-2 (4-1)
Mål: Emma 2, Malin 2, Amanda och Elin.
Efter 2 mycket bra träningar tisdag och torsdag var det dags för seriematch på fredag mot Björsäter. Jag hade hoppas att vi skulle ta med oss liret på träningarna till dagens match. Vi pratade mycket om att vi skulle vara på tårna redan från början idag. Första halvlek är klart vår bästa för hela säsongen. Har aldrig sett ett lag spela med sådan finess och auktoritet som vi gjorde idag. Tror inte att vi slog bort en enda passning. I andra går vi ner oss lite grand pga att vi känner att vi kommer att vinna ändå. Härligt att se att vi spelar som vi tränar. Mycket bra tjejer. Hela laget får klart godkänt med extra plus till Felicia som var en klippa i försvaret med många jätte brytningar och fina uppspel från hennes kant.  //Tommy o Tomas.

06.08.17 Skara FC F17 – Fagersanna F17  4-3 (2-0)
Mål: Amanda Andersson 2 och Jessica Lindblad 1
Vi mötte ett mycket bra lag i Skara FC. Det syndes på dessa tjejer att de har spelat i en tuffare serie i vår än vad vi har. Mycket närkamper där vi är lite oroliga och viker ner oss. Första halvlek är det i stort sett bara Skara På planen. Tror vi har endast ett skott på mål. Skara spelar en trevlig fotboll med mycket bra passningsspel. I paus pratar vi om att vi skall försöka att gå lite närmare våra motståndare samt att hålla bollen lite mer inom laget. Andra halvlek börjar med att Skara ökar på sin ledning via ett stolpskott bara några minuter in. Efter det börjar vi att spela som vi skall. Vi får mycket bättre fart och går in i närkamperna på ett helt annat sätt än i första. Reducerar till både 1-3 och 2-3 och tycker att nu är vi med men vad händer Skara får ett litet turligt mål till 4-2. Amanda reducerar till 3-4 med 10 minuter kvar att spela. Vi flyttar då upp laget och spelar med endast 3 st i backlinjen. Med lite tur kunde vi ha fått oavgjort.
Skara är det bästa laget vi mött i år så vår andra halvlek är jättebra. Får vi några sådana här matcher kommer vi att kunna stå upp redan från början. Tycker detta var den bästa tjejmatch jag har sett. 2 st lag som vill spela fotboll och en bra domare.
Alla i laget får idag mina plus för insatsen i andra halvlek ett litet extra för Hanna som jag inte sett så trött någon gång. Bra kämpat tjejer.  //Tommy o Tomas.

06.08.09 FIF F17 – Mariestads BOIS F-17      3-1   (1-1)
Mål: Amanda Andersson, Malin Gustavsson och Elin Ingvarsson.
Äntligen höstpremiär. Vi tog emot Maristads BOIS på Fagervi. Ny serie för tjejerna som skall upp till bevis i en F17 serie. Äntligen får vi spela med riktiga fotbollar storlek 5. Vi möter ett lag som spelar en trevlig fotboll, länge sedan som jag ser en så bra match.
Dagens matchbild är rätt lika våra andra matcher som vi har spelat i år. Vi rullar mycket boll och försöker tänka på det vi pratat om på träningarna. Försöka att ha en bra första touch på bollen , titta upp, våga spela bakåt, rörelse utan boll samt att prata med den som har bollen.
Första halvlek är vi lite ängsliga och vågar inte stå upp vi duttar lite för mycket. Tar ledningen med 1-0 efter ett vackert uppspel där Amanda avslutar med en bredsida förbi deras mycket duktiga målvakt. ( Hon står i västgötalaget). Vi skapar 4-5 bra chanser i första. Innan paus kvitterar gästerna på ett lite turligt sätt. Mycket snack i pausvilan att vi måste våga mer och vårda bollen.
Andra halvlek tar vi över helt. Skapar många målchanser utan att sätta dit bollen. 20 min kvar 1-1 tjejerna fortsätter att trampa på vilket resulterar i att vi äntligen lyckas få hål på deras målvakt efter både stolp och ribbträff.
2-1 trycker Malin in efter stor oreda i deras försvar ser på Malin att nu skall bollen bara in. 3-1 kommer lite senare ungefär som förra målet bra kombinationer avslut på mål målvakten släpper retur och Elin trycker in returen. Dessa två lägen är det inget tvivel om vilka som skall vara först. Tycker vi gör en bra match.. Carro får inte mycket att göra idag. Försvaret tätt och för övrigt skapar vi mycket. Hela laget får godkänt med lite extra plus för Josse och Ida som spelar mittlås idag på ett utmärkt sätt.
Kul att se när vi saknar folk så har vi andra som löser uppgifterna på ett strålande sätt. Tänka sig att lilla Fagersanna har fått konkurrens om platserna i laget. Nästa match spelas borta mot Skara.

10/6  Fagersanna – Skövde KIK 7-0 (2-0)
Mål. Hanna Lövgren 2, Sabina Lindblad, Amanda Andersson, Nathalie Danielsson, Jonna Johansson och Malin Gustavsson.
Sista matchen innan uppehåll för sommaren. Seriefinal mot Skövde KIK. Låter lite konstigt med seriefinal redan nu. Detta beror på att serien lottas om efter sommaren. Vi har lite funderingar på att ta steget upp till F17 beroende på att vi vill möte bättre motstånd för vi tror att vi utvecklas i snabbare takt då.
Dagens match ser vi ett lag som är mycket hetare än sist. Idag krigar vi och spelar den fotboll vi kan. Som vanligt är vi mycket bra på våra fasta situationer och gör ett nickmål även idag (bra Hanna). Idag gjorde vi nog allt som vi hade glömt sist. Vi pratar och hjälper varann hela tiden. Alla tjejer gör ett kanon jobb med lite extra plus till Ida och Nathalie.
Även fast serien är slut kommer vi att fortsätta att träna för det stora äventyret till Danmark för Dana-Cup. Skall bli kul och se hur vi står oss i internationell konkurrens. Vi ledare är mycket stolta över vad ni tjejer presterat denna vår. Talar inte bara om vinsterna utan även om träningarna som ni har genomlidigt med alltid ett glatt humör även om vi kan vara lite stränga och allvarliga ibland.  // Tommy o Tomas

Lite bilder från matchen här

7/6 Hörnebo SK – Fagersanna IF 4-1 (3-0)
Mål: Elin Ingvarsson
Då har det hänt att F15 har åkt på sin första förlust för säsongen. Vi mötte ett heltaggat Hörnebo som inte ville vika en enda millimeter. Tjejerna var nog tyngda av stundens allvar för det var ingen som stod att känna igen. Vi var som bäst 3:a eller 4:a på varje boll. Detta håller inte om man skall kunna vinna en sådan match utan alla måste vara taggade till tusen. Finns inte mycket att säga om denna match utan att gratulera HSK till segern och försöka tagga upp tjejerna till nästa match som är mor Skövde KIK på lördag 10/6 klockan 11.00 på Fagervi.  // Tommy o Tomas.

Fagersanna IF F15 – Lerdala  8-2 (6-0)
Mål Amanda Andersson 4, Emma Waltersson, Hanna Lövgren, Carro Augustsson och Nicko Sorvari.
5:e seriematchen för säsongen mot Lerdala som vi hade revansch att kräva av från förra säsongen. Matchen börjar lite trevande från vår sida. Men när Emma gör 1-0 så släpper knutarna och vi spelar ut lite mer. Tycker ändå att vi inte går för fullt denna halvlek. Vi kan mycket bättre från alla håll. Ändå rullar målen in och vi leder med 6-0 i halvlek. 2:a halvlek byter vi positioner nästan på alla spelare och tryggheten i spelet blir inte som vanligt. Sista 15 minuterna spelar vi ändå väldigt bra och hittar rätt i våra nya positioner. Kul att se det vi tränar på fungerar också i matcherna. Denna vecka har vi tränat mycket uppspel ut på kanterna med inlägg som följd och sedan avslut. Många av tjejerna börjar nu att våga sätta till pannan. BRA!!!!. Nästa match derby borta mot Hörnebo.
// Tommy o Thomas

19/5  IFK Värsås – Fagersanna IF F15   0-5 (0-4)
Amanda Andersson 3 och Malin Gustavsson 2
Ännu en säker seger för tjejerna. Spelet flyter på bra och vi är aldrig hotade i dagens match.
Roligast idag är att vi gör 2 mål på fasta situationer. Vi börjar bli riktigt farliga på frisparkar och hörnor. Bra slagna Sabina. Vi är mycket stabila överallt på planen där vi försöker rulla boll mellan varandra. Det är sällan vi fåra några farligheter i mot oss. Rebecca i mäl är säkerheten själv vid dom enstaka chanserna som tillåts.
// Tommy o Tomas

14/5 Fagersanna F15- Skultorps IF   6-0  (3-0)
Målen: Elin Ingvarsson 2, Amanda Andersson 2, Emmelie Samuelsson 1 och Josefin Sorvari 1.
3:e seriematchen för säsongen mot Skultorps IF. Tjejerna gör en ny stabil match där vi dominerar klart mot ett för dagen lite mantunt Skultorp som endast var 11 tjejer.
Blåsten gjorde att det var svårspelat. Alla får extra plus för en väl genomförd match.
Kul att se att vi försöker spela matcherna som vi tränar och pratar om.
//Tommy o Tomas.

2006.05.15 Badresa 2006-05-14 Gustavsvik.
Fagersannas tjejlag F15 och F14 var och badade i äventyrsbadet Gustavsvik
Vi ledare vill bara säga att det är hur kul som helst att ha hand om dessa tjejer. Ni sköter Er hur bra som helst.
//Tommy o Tomas

Skövde KIK- Fagersanna F15 3-7 (1-4)
Målgörare. Sabina Lindblad 3, Amanda Andersson, Elin Ingvarsson, Emma Waltersson och Nikolina Sorvari.
Andra seriematchen för säsongen borta mot Skövde KIK. En match där vi tar tag i spelet direkt och skapar några riktigt bra lägen. Efter ca: en kvart får vi en straff som Sabina hur kallt som helst förvaltar till 1-0. Tycker sedan att vi mattas lite i vårat spel och börjar jaga bollen och när vi får tag i den glömmer vi nästan bort att vi är ett lag. Det blir mycket sparka och springa ett tag. 2-1 målet gör Sabina på en frispark. Nikolina gör sin bästa match för säsongen och ligger bakom både 3-1 och 4-1. 4-1 målet sätter hon dit på egen hand. Innan har hon spelat fram Amanda som gör 3-1.
Andra halvlek får vi tag i spelet igen och det är aldrig någon fara vart segern skall gå.
Sista målet nickar Elin in på ett inlägg från kanten. Mycket bra att vi vågar sätta fram pannan.
Positiv inställning och ett mycket stort fajter hjärta gör att vi vinner dagens match.
Lagdelarna fungerar perfekt finns ingen som är bättre än den andre idag. Skall någon få ett extra plus så får Emma det. Emma gör sitt första mål i det äldre laget och lussar med motståndarna på sin kant. Bra Emma.  Dagens seger innebär att vi är obesegrade i år. Är medveten om att vi kommer närmare en förlust men motståndarna skall få jobba oerhört för att slå detta lag.
Bra spelat Tjejer.    Tommy o Tomas

FIF F15- HSK 1-0 (0-0)
Mål: Hanna Lövgren
3/5 Äntligen började serien för tjejerna. Tufft motstånd direkt: Hörnebos tjejer stod för motståndet. Vi stod pall för detta och vinner matchen med 1-0 målet gjort av Hanna när det återstod ca: 10 minuter av andra halvlek.
Match bilden är att vi spelar en otroligt bra fotboll och skapar säkert 10 solklara målchanser men deras målvakt Josse räddar allt. (bra spelat Josse). Det jag och Tomas snackade om innan matchen var att vi skulle ligga tätt på våra motståndare samt att hålla bollen inom laget fungerar till 100%. Finns några detaljer att finslipa på träning innan nästa match. Vi måste våga trycka fram yttermittfälltarna mer i anfallen.
Hela laget gör en fantastisk match men ett litet extra plus för Malin som var överallt på planen. Nu måste förbundsledarna få upp ögonen för Malin.
Bra kämpat idag tjejer och tack för en rolig kväll.
Två mycket stolta ledare.      Tommy o Tomas

Träningsmatcher 2006

FIF F14/15 - Hörnebo SK F14. 5-0 (1-0)
Dagens mål gjordes av Amanda Andersson 2, Hanna Lövgren 2 och Sabina Lindblad.
Lördag 29 april träningsdag med F14 och F15.
Dagen började med föräldramöte klockan 10.00. Därefter träningsmatch mot Hörnebo SK 92-or. Idag mönstrade vi ett väldigt ungt lag där hälften vara födda 93. detta pga av vi har sjukdommar och konfirmationsläger. Är mycket imponerad av våra unga tjejer som på ett utmärkt sett genomför dagens match fast man endast gjort ett fåtal 11-manna matcher.
Första halvlek blir lite av ett ställningskrig där vi skapar målchanser utan att bollen vill rulla in. Tar ändå ledningen med 1-0 genom Amanda.
Andra halvlek fortsätter vi med vårat spel och skapar målchanser. Tycker att i andra halvlek får vi betalt för vårat spel och vi kommer igenom flera gånger. Vi gör 4 mål i andra halvlek.
Måste påpeka att spelet funkar hur bra som hels över hela planen. Stabilt ända från målis till anfall. Hela laget skall ha flera plus. Extra plussen idag går till Hanna, Jessica, Lovisa, Ellen H och Rebecka P
Tycker att dagens match var mycket trevlig och underhållande med 2 lag som ville spela en trevlig fotboll.
Nu har vi inga mer träningsmatcher utan på onsdag 3 maj börjar allvaret. Vi möter våra kompisar från Hörnebo. Brukar alltid vara hårda och trevliga matcher när vi möts. Hoppas att ni kommer till Fagervi och hejar på tjejerna. Brukar alltid vara mycket föräldrar från Hörnebo.  Matchen börjar 19.00
Tommy/ Tomas

IFK Värsås - Fagersanna IF   0-3 (0-2)
Målskyttar Hanna Lövgren 2, Malin Gustavsson

Tredje träningsmatchen för året söndag 23 april klockan 11.00 i Värsås.
Matchen idag trodde vi skulle bli mycket jämnare än den blev. Vi åkte till Värsås med endast 12 st spelare pga skador och sjuka tjejer. Vi fick ringa in några 94-or. Vi tackar Julia och Kajsa för hjälpen. I första halvlek spelar vi en bra fotboll där vi skapar runt 10 kvalificerade målchanser. Andra halvlek blir jämnare spelmässigt, tror det beror på att vi blir lite trötta.
Sett till hela matchen skapar vi målchanser och rullar boll som vi har tänkt. Vi släpper endast till en målchans på hela matchen så Rebecka i mål har en lugn dag. Extra roligt är att vi gör 2 mål på hörnor där vi vågar sätta fram pannan. Mycket bra slagna hörnor från Sabina . Måste säga att det ser jätte bra ut inför seriepremiären. Hela laget skall ha flera plus för dagens insats med några extra för Malin , Sofia och Jessica. I Sofia har vi fått ett jätte komplement som libro med Josse, Sabina och Malin. Tycker att vi har fått ihop lagdelarna bra. 20-3 på tre matcher är imponerande då vi mött äldre lag. Lördagen den 29 april träningsspelar vi mot Hörnebo SK -92 kl 11.00. Kom gärna upp och se dessa tjejer. Jag lovar att det blir en trevlig dag.
Tommy/ Tomas.

FIF-Mariestads BoIS F 17     7-1  (4-1)
Målskyttar: Amanda Andersson 3, Elin Ingvarsson, Malin Gustavsson, Hanna Lövgren, Sabina Lindblad

Andra träningsmatchen för i år mot Mariestads BOIS F17 lag måndagen 17/4 på campen. Ett litet nervöst F15 lag som skall möta som vi tror ett lite tuffare motstånd än i fredags.
Vädret på förmiddagen sol och lite blåst. Lagom till matchstart börjar det att regna och under matchen även hagel. Trots detta spelar vi  bra fotboll. Matchen spelas 2x 40 minuter, Första 20 minuter lånar vi knappt ut bollen till motståndarna. Därefter tröttnar vi lite och halvleken är ganska jämn. Vi leder med 4-1 i halvtid. Pausen blir lite längre än tänkt pga att det haglar.
Andra halvlek dominerar vi och vinner med 3-0. Tycker att spelet fungerar mycket bra och att vi rullar boll som vi tänkt. Vi släpper  på hela matchen endast till en målchans för gästerna.
Alla lagdelar gör sitt jobb mycket bra och stabilt. Ett litet extra plus för försvaret och vår målvakt.  Bra match idag tjejer.

14/4 FIF - IFK Hjo    10-2
Målen: Amanda Andersson 5, Malin Gustavsson 1, Hanna Lövgren 1, Emmelie Samuelsson 1, Josefin Sorvari 1 och Elin Ingvarsson 1.

Här kommer 1-0 målet, som sedan följdes av många fler, det blev till slut hela 10-2

Äntligen har fotbollen på allvar börjat för oss ledare och tjejerna. Många av tjejerna har tränat hela vintern snitt 2 ggr/ vecka.
Träningsmatch mot Hjo som börjar bli tradition på campen. Vi har tänkt oss ett litet nytt spelsystem i år jämfört med i fjol. Vi skall spela den berömda diamanten. Detta kommer att bli lite mer löpning för några positioner. Matchen spelas 3 x 30 minuter för att vi skall kunna ändra och diskutera olika situationer under matchen. Första 30 minuterna dominerar vi fullständigt och leder med 5-1. Tjejerna är väldigt taggade och nya spelsystemet fungerar utmärkt ända från försvar till anfall. Många mycket läckra uppspel och passningar från vår sida. Andra perioden lika som första bra spel och inställning vi vinner denna med 4-0.
Sista perioden spelas 1-1 och vi tappar lite av fokus på det vi skall göra tror att det beror på att vi leder med 9-1 och att vi blir lite trötta. Vi skall i serien spela 2x 35 minuter så idag var det lite längre matchtid än vanligt.
Vi var som vanligt blandade i våra åldrar från födda 90 ända ner till 93.
2 st tjejer gjorde debut i Fagersannas färger idag Sofia Jarlhed och Matilda Andersson vi hälsar dom hjärtligt välkomna.
Alla i laget skall ha beröm men måste ändå plussa lite extra för Elin Ingvarsson som var fantastisk idag.

Fantastiskt spelat och kämpat idag tjejer. Vi är verkligen på rätt väg.
Kom och se tjejerna på måndag klockan 14.00 på Fagervi när vi möter Mariestads F17 lag.