Seriematcher 2006

0061001  F-14  Fagersanna IF - Skara FC    0-2 (0-1)
Då var seriefinalen avklarad! Förlust mot ett mycket bra Skara. Vi hade väldiga problem i början att hålla bollen inom laget. Men ju mer tiden gick så kom vi in i spelet ganska bra. Skara gör ett riktigt ”klass” mål på hörna och de stärker dem i deras spel. Men FIF tjejerna kämpar vidare och radar upp både stora och små chanser mot Skaras mål. Våran backlinje spelar tätare mot de snabba motståndarna. Rebecca i målet radar upp ett gäng grymma räddningar.
I andra halvlek så gör Skara 2-0 genom en av sina snabba forwards.
Där är vi lite för tafatta i försvars spelet. Men vi ger inte upp! Tjejerna ligger på med allt dom har och radar upp chanser. Det är väldigt roligt att se som tränare, att tjejerna fortsätter att ”spela” fin fotboll med en tanke bakom. Fast de är så pressade att göra mål. Jag vill ge hela laget mycket beröm för sin insats. Jag vill nu passa på att tacka den trogna publiken som vi har haft på våra matcher den här säsongen. Visst har F14 tjejerna varit ”Grymt” duktiga? Det tycker jag de har varit. De har spelat 14 matcher vunnit 10 och förlorat 4. Och detta som första året tillsammans på 11manna plan.
Nu vill jag sluta detta långa referat  med att tacka alla tjejerna som har varit med och spelat i laget.
Jag vill också tacka alla föräldrar som har stöttat oss med allt vad det innebär.
Och till sist vill jag säga ett stort TACK till Tommy som har stöttat mej och laget.
En mycket nöjd tränare / Anders Burman

06-09-11  F14  Skultorps IF – Fagersanna IF   1-5  (0-3)
Mål: Sandra, Jessica, Emma, Hanna och Ellen
Ännu en väldigt bra genomförd match av de här duktiga tjejerna.
Skultorp hade inte mycket att säga till om. Hanna matchens bästa spelare stänkte in1-0
  i 6:e minuten. Sedan radade FIF upp målchans efter målchans under hela matchen.
Vårt kantspel var för kvällen lysande. Nu har vi bara seriefinalen kvar av årets seriespel och då möter vi Skara. Det skall bli intressant och se om vi kan fortsätta med vårt fina spel när det gäller lite mer. En nyttig uppgift för tjejerna. / Burman

060828  F-14  HassleTorsö-Fagersanna   1-6  (0-4)
Mål: Emma 2 , Matilda, Jessica, Maja, Elin
Vilken match tjejerna gör! Man kan inte som tränare begära mycket mer. Vi möter ett rätt så storvuxet lag på en mycket svårspelad plan.
Men vi tar direkt kommandot. Det tar ändå 20 min innan Emma stänker in 1-0. Sedan rullar det på med ”väldigt” mycket chanser.
Vi har ledningen med 4-0 innan den som jag tycker duktiga domaren blåser av för halvlek. Vi fortsätter att spela en bra fotboll i andra halvlek. Framför allt gör hela försvaret en kanon match. Det är kul att tjejerna jobbar som ett lag. Alla är värda beröm efter en sådan här match. Men mitt extra plus ger jag till Emma som gör ett stort jobb över stora ytor och två mål. Ni som vill se ett bra lag spela fotboll tycker jag skall komma till Fagervi på lördag 10.30 då kommer Våmb på besök. Hoppas vi ses !   /Burman

060819   F14   Fagersanna - Björsäter  9-0 (4-0)
Mål: Elin Ingvarsson, Hanna Lövgren, Emma Waltersson 2, Ellen Hult, Jessica Lindblad, Kajsa Lindblad
Vi gör ännu en gång en mycket bra match. Björsäter hade ingen chans mot de ”GULA”.
Vi gör en bra match på mittfältet tack vara Hanna och Matilda. Elin är grymt effektiv på topp och springer sönder deras försvar. Emma och Jessica dominerar sina kanter. Rebecca håller nollan för andra gången denna vecka. Det är bara några av alla plus man kan ta med sej från matchen. Hela laget skall ha beröm för sitt spel. Härligt att notera är att inte Ellen gav upp efter att hon bränt så många chanser. Hon gör ett härligt mål när det återstår 5min.     /Burman

060814   F-14  IFK Tidaholm - Fagersanna IF  0-5 (0-5)
Mål: Elin Ingvarsson och Emma Waltersson 2 , Josefin Sorvari
Vi gör en riktigt bra match borta mot Tidaholm. Även Tidaholms publiken tyckte vi spelade en underhållande fotboll. Vi rullar upp deras försvar gång på gång.
Tjejerna använder både mitten och kanterna på ett mycket bra sätt. Försvaret gör även denna match ett mycket bra jobb. Extra kul att Josse fick sätta ett snyggt långskott. Rebecca har inte så mycket att göra i målet men det hon gör,gör hon bra..(årets första nolla!!) Alla var mycket bra men jag vill ge ett extra plus till Ida och Elin.    / En stolt tränare!!

06.08.07  F-14  Fagersanna-Karlsborgs BK     5-2 ( 4-1)
Mål: Elin Ingvarsson 2, Emma Waltersson, Ellen Hult och Maja Burman
Den här gången började vi bättre mot Karlsborg. Genom ett fint spel från Rebecca till Hanna vidare ut till Jessica och ett perfekt inlägg så gör Maja sitt första mål för säsongen redan efter 58 sek. Sedan rullar tjejerna på , 4-0 efter 10 minuters spel. Vi var totalt överlägsna mycket tack vare ett bra försvarsspel. Försvars spelet blev ännu bättre i andra halvlek. Där fick också Ellen göra mål på sina forna lagkamrater efter ett underbart framspel av Mimmi. Hela laget gör en strålande insats men jag vill ge extra beröm till Taylor och Rebecca som spelar ett mycket bra ytterbackspel hela matchen. Jag vill också ge Sandra beröm för stabilt målvaktspel.  / Anders

25/6  F14  Töreboda IK- FIF  3-2 (0-1)
Mål: Emma Waltersson, Jessica Lindblad
Vi gjorde en bra match i Töreboda. Fast motståndarna ägde bollen mest så bjöd vi på ett bra spel stundvis. Vi tog ledningen efter 18 min när Emma förvaltade ett djupledspass av Jessica på bästa sätt. I andra halvlek blev vi tillbaka pressade och de kunde gå upp till en 3-1 ledning.
Nämnas bör att Rebecca gjorde en grym straffräddning. I slutet av matchen satsade vi allt framåt och det gav resultat genom ett snyggt långskott i bortre gaveln av Jessica. Tyvärr så var reduceringen lite för sen så vi fick aldrig den riktiga pressen på dem. Jag tyckte alla kämpade bra denna sista seriematch innan sommaruppehållet. Jag vill ge alla tjejer som har varit med och spelat denna vår i F14 ett stort + i kanten för eran insats. Ni har vunnit 4:a matcher och förlorat 3. MYCKET BRA!!! /Burman

19/6  Jula BK- FIF F14    7-0 (3-0)
Det var ett mycket bra Jula lag vi mötte. De hade press på oss hela matchen. Vi hade väldigt svårt att till och med komma över på deras planhalva. Men tjejerna kämpade så gott de kunde hela matchen igenom. Jag vill ge ett extra plus till Mimmi som gjorde en stor insats som vänsterback mot dessa ”något ” större spelare. / Burman

13/6 FIF F14 – Karlsborgs BK 5-2 (0-2)
Mål: Hanna Lövgren 3, Elin Ingvarsson och Matilda Andersson.
Fjärde seriematchen av 5 med vinst. Karlsborg stod för motståndet. Känns otroligt kul när man som ledare ser att alla träningar som tjejerna lägger ner gör resultat. Bra teknik på tjejerna som verkligen spelar fotboll utan en massa tjongande hela tiden.
Inget snack vart segern skulle gå även om vi ligger under med 2-0 i halvlek. Så är vi inte oroliga för vi spelar en bra fotboll där vi inte kommer till i avslutningarna. Räknar KBK:s skott på mål i första halvlek till 3 st varav 2 st går i mål. Känns lite snöpligt. Värmen och att vi ligger under påverkar tjejerna som ser lite deppade ut. Tror att det beror på lite vätska  under dagen. Vi snackar om detta i halvlek att vi måste försöka att kämpa och vara positiva även när spelet kanske som tjejerna tycker låser sig lite. Tjejerna är inte vana vid att vi inte gör mål och ligger under i halvlek Andra halvlek nytt lag på planen där vi rullar ut våra motståndare efter noter samt ligger mycket närmare i vår markering. Detta medför att reduceringen kommer tidigt i andra halvlek och sedan  flyter det mesta på av bara farten. Tycker ibland att vi har lite för bråttom att göra oss av med bollen. Skulle kunna titta upp och lägga en passning bakåt till en kompis ibland. Man måste inte alltid spela framåt. Även idag gör vi mål på hörna som Hanna sätter pannan till. Alla får mina extra plus idag för en otroligt stark andra halvlek. Där vi kämpade och slet under 35 minuter. Roligt och se att vi även idag hade lånat tjejer från F12 dessutom 2 st 95:or. Bra tjejer. //Två mycket imponerade inlånade coacher Tommy o Tomas

6/6   Mariestad BOIS -  FIF F14        5-0  ( 4-0)
Det blev en tung förlust borta mot Mariestad. Vi hade svårt med markerings spelet och i vårt eget straffområde var vi alldeles för för snälla i första halvlek. Försvarsspelet blev lite bättre i andra. Rebecca gjorde trots förlusten en bra insats i målet. Vi får ta nya tag på tisdag när Karlsborg kommer på besök.  / Anders

1/6  FIF F-14 - Gullspångs IF   4-1

13/5  FIF  - Hassle-Torsö GoIF    4-1  (0-1)
Mål: Hanna Lövgren, Jessica Lindblad, Mimmi Borg, Självmål
13/5 Vi hade svårt att komma igång i första halvlek. Hassle-Torsö tog ledningen efter 7 minuter. De hade många farliga kontringar mot oss. Men som vanligt så avvärjde vår duktiga målvakt Rebecca alla kontringar tillsammans med backlinjen. FIF tjejerna var lite molokna i paus. Men vi bestämde att vi skulle gå in och markera bättre. Och vad gjorde de "gula"?
De stängde planen för motståndarna! Det kallar jag prestation! Det gick åtta minuter innan Hassle-Torsö kom över halva plan. Med ett sådant spel trillar målen in. För målgörare finns det i laget. Alla gjorde en bra match men jag vill ge extra plus till Emma som "ägde" mittfältet.   /Burman

7/5 Björsäters IF - FIF  2-8   (1-6)
Mål: Hanna Lövgren 3, Emma Waltersson 2, Jessica Lindblad 2, Sandra Eklund 1
Det var ett gäng försiktiga och förväntansfulla gultröjade tjejer som beträdde en rätt dålig plan i Björsäter. Men efter några trevande minuter så tog Fagersanna hand om spelet. Så efter Emmas 1-0 var det inget snack om vilka som "ägde" planen. Björsäter försökte så gott de kunde, men när Jessica "öööade" in 5-0 på Hannas fina hörna, så var det ridå ner för de vitklädda Björsäter. Fagersannas spel var komplett hela matchen igenom. Alla ska ha beröm för det spel vi visade upp. En stolt tränare ser fram emot nästa match.