Matchreferat Seriematcher A-lag

Förlust i Råda 0-2 och FIF får börja om i femman
Fagersanna lämnar planen med tunga steg, nu väntar spel i div. 5 nästa säsong. Tyvärr knöt sig spelet i den sista kvalmatchen och det blev en av de sämsta insatserna under säsongen.
Det var inget snack om saken i denna match Råda var klart bättre och kunde ha vunnit ännu större, ändå var det 0-0 ända tills en kvart var kvar. Då hoppet släcktes med två snabba mål.
Det är bara att ta nya tag och inte deppa allt för länge, nu får vi satsa på att vinna Möbelcupen istället.

FIF saknade inte chanser, här en tilltrasslad situation framför Råda målet

AJ stångas ensam med sju Rådaförsvarare

Go laginsats fixade 3 pinnar!!!
Första kvalmatchen vanns till slut med klara 4-0 efter 3-0 i paus. Det märktes att mycket stod på spel för oss. Men som tur så är vi himla starka på att kämpa och kriga trots att spelet går i baklås vissa stunder. Matchen var inget skönspel men den gav vad vi ville ha, tre poäng.

Första halvlek var Levene/Skogslund med spelmässigt men inte målmässigt. I andra halvlek tog vi över spelet och kanske skulle vi gjort något mer mål. Men det var även viktigt för oss att inte släppa in något mål. Nicklas i målet svarade för många bra ingripande och blev helt riktigt utsedd till matchens bäste spelare i FIF.

Alla fjorton spelarna svarade för bra insatser hela vägen och alla får godkänt för sina insatser. Målen gjordes av Marko, Andreas och Mattias. Som vanligt fungerar vår backlinje bra och denna styr Daniel med beröm. Mittfältet sliter och arbetar hårt och bra. Som vanligt är vi bra framåt vilka spelare vi än använder på våra fyra offensiva positioner .

Trevligt var det även att vi hade ett sådant publikstöd. Detta gjorde inte oss sämre precis!!! Tackar!!!
Nu laddar vi för bortakvalet mot Råda om två veckor!
Har ni tid och lust så har vi inget emot att ni är med där också!!!!
/Mats

Laget: 1. Niklas Harnesk, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 5. Patrik Johansson, 6. Magnus Lagerin, 7. Martin Apell,  9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 11. Marko Nurkkala, 12. Martin Bustad, 13. Andreas Johansson, 14. Mikael Ingvarsson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Olof Johansson

Marko Nurkkala gör 2-0 på straff i första halvlek

Magnus Lagerin lurar på att tunnla en LSIF försvarare och Niklas Harnesk säker målvakt i FIF som blev utsedd till Fagersannas bästa spelare för dagen.

Vinst mot Töreboda 4-1 (1-0)
Härlig seger igen, inget skönspel men mycket målchanser åt bägge håll. Till skillnad från i våras är det FIF som gör målen nu. Några mycket fina fick vi se och några bra volleyskott av Marko som Törebodas målvakt gjorde jätteräddningar på. Kristoffer Edman gjorde a-lagsdebut de sista 20 minuterna och visade härliga takter. Bl.a. rundade han sin back och frispelade Micke Ingvarsson, som enkelt bredsidade in bollen. Ett samarbete av två 17 åringar.
Målen gjordes av Marko Nurkkala 2 (1 straff), Andreas "AJ" Johansson och Micke Ingvarsson. Till matchens FIF-spelare valdes Marko Nurkkala.

Marko Nurkkala, Andreas Johansson och Micke Ingvarsson

Laguppställning: Niklas Harnesk, Daniel Ericsson, Patrik Johansson, Magnus Lagerin, Martin Apell, Jonas Ottosson, Martin Strandell, Mattias Sjölander, Marko Nurkkala, Martin Bustad, Andreas Johansson, Mikael Ingvarsson, Olof Johansson, Kristoffer Edman.

IFK Falköping-FIF  2-2 (1-2)
En skön poäng inhämtades mot Ifk Falköping på bortaplan. De första tjugo minuterna dominerade Ifk och fick efter två minuter en diskutabel straff som gav dem ledningen. Efter Ifk starka start kom vi in i matchen allt bättre och kunde kvittera efter trettio minuter. Mattias nickade snyggt in en bra slagen frispark från Marko. En stund senare ökande Mattias på till 2-1 genom en underbart kall lobb. I andra halvlek var Ifk det lag som hade mest boll och vi fick jaga, detta resulterade i att de kvitterade i den 62:a minuten . De fortsatte att trycka på efter kvitteringen och hade flera bra chanser, dock stoppade storspelade Nicklas dessa. I slutminuterna så var det ytterst nära att vi tryckt in et ledningsmål efter fint växelspel mellan Marko och Mattias som slutade med att Mattias var ytterst nära att avgöra på nick. En poäng är vi mycket nöjda med och den stärker oss inför de kommande omgångarna!! Hela laget är värda ett omnämnande efter en mycket bra kämpa insats, dock vill jag framhålla Mattias som återigen nätar och Nicklas i målet som räddar oss flera gånger i andra med bra räddningar.
/Mats K
Laget: 1. Niklas Harnesk, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 5. Patrik Johansson, 6. Magnus Lagerin, 8. Jonas Ottosson, 9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 11. Marko Nurkkala, 12. Martin Bustad, 13. Andreas Johansson, 14. Mikael Ingvarsson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Martin Apell

FIF vann mot Stenstorp med hela 8-1 (5-1)
Äntligen lossade det och det rejält i matchen mot Stenstorp. 8-1 var fullt rättvist, spelmässigt så var vi det klart bättre laget. Vi var mycket bra på att utnyttja Stenstorps trebackslinjes svagheter i första halvlek vilket ledde till en klar ledning i halvlek med 5-1. Andra halvlek blev aningen sämre än den första men resulterade till slut i tre mål framåt och noll i baken vilket är bra. Alla FIF förtjänar ett extra gott betyg. Mattias med sina fyra mål gjorde sin bästa match för året och även anfallskollegan Marko gjorde en av sina bättre matcher. Mittfällts duon Mikael och Martin B arbetar och sliter och gör återigen en bra match. Patrik J fick utgå efter 30 min men hade dittills gjort en mycket bra match. Listan på bra spelare under lördagen kan göras lika lång som laguppställningen men det blir kanske lite Tjôtigt att läsa. Matchen var en lagseger och ingenting annat!!. Men det är nog lika bra att glömma denna matchen nu och gå vidare, för att försvara kvalplatsen och bibehålla formen inför det kommande kvalet. Nästa match är borta mot Ifk Falköping som vi inte anser oss slagna av i förhand, vi åker dit för att ge järnet och få med oss minst en pinne!
/ Mats

Ett gäng gamla damlagspelare i FIF, som trivdes på Fagervi denna härliga eftermiddag. Sara Alm, systrarna Lindström och tvillingarna Swärd.

Mattias Sjölander  4 målskytt, dessutom utsedd till matchen lirare.

Laget: 1. Niklas Harnesk, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 5. Patrik Johansson, 6. Magnus Lagerin, 8. Jonas Ottosson, 9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 11. Marko Nurkkala, 12. Martin Bustad, 13. Andreas Johansson, 14. Mikael Ingvarsson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Olof Johansson

FIF-IFK Skövde  1-1 (1-0)
En viktig poäng togs efter ett bra spel från hela laget. Speciellt första halvlek var lyckad. 1-0 kom i slutet av denna, efter en mycket fin slagen frispark av Mattias från egen plan, som friställde Fredrik som på ett imponerande sätt satte bollen bakom IFK målvakten. Nicklas räddade dessutom ett friläge i mitten av första vilket var viktigt för vår del.
I andra började IFK spela mer långbollar och spelbilden förändrades något. Kvitteringen kom på en frispark från mitten, som gick igenom hela vårt försvar och ställde Nicklas. Totalt gör vi en bra match och utökar avståndet till Stenstorp, vilka vi möter nästa lördag. Alla spelare visade rätt inställning från start och förtjänar ett bra betyg. Extra plus vill jag dock ge till Mikael Ingvarsson för ett enormt slit på mitten och till Daniel Eriksson, som håller ihop backlinjen på ett säkert sätt.
Samma inställning från oss på lördag hemma mot Stenstorp, ska göra oss mycket svårslagna!
/Mats

Fagersannas målskytt Fredrik
Gustavsson
Olof Johansson utsågs till
FIF:s bästa spelare

Laget: 1. Niklas Harnesk, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 5. Patrik Johansson, 6. Magnus Lagerin, 7. Martin Apell, 8. Jonas Ottosson, 9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 11. Andreas Johansson, 12. Martin Bustad, 14. Mikael Ingvarsson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Olof Johansson

Skara FC-FIF 2-1 (2-0)
Matchen startade dåligt för oss, med 1-0 till Skara efter 7 min. Under de första 20 min. var det Nicklas som räddade oss med ett flertal kvalificerade räddningar. Vilket gjorde att vi fortfarande "var kvar" i matchen. 2-0 kom efter 30 min, då vi fått ordning på spelet. Förutom de första 20 var 1:a halvlek ganska bra från vår sida.
2:a halvlek spelade vi upp oss rejält och reducerade efter c:a 7 minuter. Det var Marko som prickade rätt efter att ha blivit serverad av Mattias. Sedan fanns ett flertal chanser till kvittering, men tyvärr lyckades vi inte med detta.
Skara hade för övrigt endas en chans i andra halvlek. Tar vi med oss andra halvlekens spel till torsdagens hemmamatch mot IFK Skövde, ska det kunna bli poäng där.
Bäst i FIF: Nicklas Harnesk och Daniel Eriksson
/Mats K

Nicklas Harnesk och Daniel Eriksson för dagen bästa FIF spelare tillsammans med målskytten Marko Nurkkala.

Laget: Nicklas Harnesk, Fredrik Gustavsson, Daniel Eriksson, Martin Apell, Olof Johansson, Martin Bustad, Magnus Lagerin, Mattias Sjölander, Jonas Ottosson, Andreas Johansson, Mats Hasselqvist, Mikael Ingvarsson, Joakim Pettersson, Marko Nurkkala

Tung förlust mot Mariestads BK
Resultat 1-4, fif mål Marko Nurkkala.
Chansmässigt en helt jämn match, även om MBK förde matchen i stora delar. FIF:s oförmåga att sätta chanserna och några markeringsmissar och denna dag var förstörd. Bra i FIF var Micke Ingvarsson och Olof Johansson, förutom matchens hemmalirare Fredrik Gustavsson. Till bortalagets bäste utsågs Mattias Olsson, givetvis efter 3 mål.

Fredrik Gustavsson, Olof Johansson och Micke Ingvarsson hörde till de bättre, mot MBK

Laget: 1. Niklas Harnesk, 2. Mikael Andersson, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 5. Patrik Johansson, 6. Magnus Lagerin, 7. Mikael Ingvarsson, 8. Marko Nurkkala, 9. Martin Strandell, 11. Andreas Johansson, 12. Per Eriksson, 13. Jonas Ottosson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Olof Johansson

FIF spelade 0-0 i Falköping
Enligt Martin i telefon, spelade FIF riktigt bra, men som vanligt utan att kunna avgöra. Men det är bara att komma igen, vi är i allafall obesegrade i höst.
Laget: 1. Niklas Harnesk, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 5. Patrik Johansson, 6. Magnus Lagerin, 7. Martin Apell, 8. Marko Nurkkala, 9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 11. Andreas Johansson, 12. Martin Bustad, 13. Jonas Ottosson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Mikael Ingvarsson.

En pinne mot Valtorp (1-1)
Det var ingen höjdarmatch mot Valtorp. FIF hade kanske lite fler chanser, men oavgjort var i det stora hela rättvist.
Fagersannas mål gjordes av Andreas "AJ" Johansson

Laget mot Valtorp: 1. Niklas Harnesk, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 5. Patrik Johansson, 6. Magnus Lagerin, 7. Martin Apell, 8. Marko Nurkkala, 9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 11. Andreas Johansson, 12. Martin Bustad, 13. Jonas Ottosson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Olof Johansson.

Äntligen lossnade det  FIF-Jula BK  5-0 (0-0)
FIF började bra första kvarten, men resten av första halvlek var inte bra. Då kunde Jula ha gjort något mål.
Men efter ett par straffsituationer i andra fick FIF äntligen utdelning efter hörna, en läcker variant. Marko Nurkkala slog hörnan som Martin Apell nickskarvade till Mats Hasselqvist som nickade in 1-0.
Även 2-0 kom efter en hörnvariant, där Magnus Lagerin fick kalasträff och fick revansch för ett liknande läge i första halvlek då bollen tog i stolpen. 3-0 Magnus igen på straff. Andreas "AJ" Johansson blev nedsparkad efter en fin prestation när han bröt in i straffområdet.
4-0 Martin Apell på ett kanonskott som målvakten inte kunde hålla.
5-0 slutligen fick Mattias Sjölander göra efter läckert förarbete av "AJ". Segern kunde blivit ännu större då FIF efter att ha gjort 2-0, skapade målchans efter målchans, två stolpskott bl.a och några räddningar på mållinjen av försvarare.
Mål: Magnus Lagerin 2, Mats Hasselqvist, Martin Apell, Mattias Sjölander

Laget: 1. Niklas Harnesk, 2. Mikael Andersson, 3. Fredrik Gustavsson, 4. Danne Eriksson, 6. Magnus Lagerin, 7. Martin Apell, 8. Marko Nurkkala, 9. Edmond Shala, 10. Mattias Sjölander, 11. Andreas Johansson, 12. Martin Bustad, 13. Jonas Ottosson, 15. Mats Hasselqvist, 16. Olof Johansson

Matchens lirare Magnus Lagerin, här tillsammans med sina äldre systrar Anna och Jenny, som lärt honom hur man gör läckra mål och dribblingar.
Det har undertecknad många exempel på.
/Postis

Stenstorps IF-FIF   3-1 (2-1)
Laget: Niklas Harnesk, Mikael Andersson, Fredrik Gustafsson, Daniel Ericsson, Patrik Johansson, Magnus Lagerin, Martin Apell, Marko Nurkkala, Edmond Shala, Mattias Sjölander, Torbjörn Ljungqvist, Martin Bustad, Jonas Ottosson, Mats Hasselqvist, Olof Johansson

IFK Skövde-FIF   2-0 (1-0)
Se tidigare matcher, tidigt baklängesmål, speldominans, målsumpningar och kontring med baklängesmål på slutet.

FIF-Skara FC  0-0  (0-0)
Fagersanna tog sin första poäng i dagens match mot Skara, efter en underhållande match med många målchanser. De flesta hade FIF. Bl. a. hade "Hörnebo" ett skott i insidan av stolpen. Ett bra spel gladde oss på sidan av planen. Det känns som att nu är vi på gång på allvar. Återgången till att spela 4-4-2 gav nog lite mer säkerhet i spelet. Kan en 0-0 match vara kul, ja denna var det i alla fall.
Priset till matchens FIF-spelare gick till Martin Bustad.

Laget: Nicklas Harnesk, Daniel Ericsson, Mattias Sjölander, Martin Apell, Mats Hasselqvist, Fredrik Gustavsson, Jonas Ottosson, Martin Bustad, Mikael Andersson, Magnus Lagerin, Andreas Johansson, Marko Nurkkala, Martin Strandell, Olof Johansson, Patrik Johansson

Mariestads BK-FIF    2-0  (1-0)

FIF-Falköpings FK   0-2  (0-1)
Fagersanna förlorade sin tredje raka seriematch, nu mot Falköpings FK med 0-2. Återigen motflyt, bollen vill inte in i mål. Bakåt däremot blir det mål på de konstigaste sätt. Men det är bara att ta nya tag. Spelmässigt dominerade vi denna matchen också.
Pris till bästa FIF spelare gick till Mats Hasselqvist

Laget:

1. Niklas Harnesk, 2. Mikael Andersson, 3. Fredrik Gustafsson, 4. Daniel Ericsson, 6. Magnus Lagerin, 7. Martin Apell, 8. Mikael Ingvarsson, 10. Mattias Sjölander, 11. Andreas Johansson, 12. Martin Bustad, 13. Jonas Ottosson, 14. Edmon Shala, 15. Mats Hasselqvist, 16. Jocke Pettersson

Valtorps IF-FIF   2-0 (2-0)

Fredagens seriematch för alaget mot Valtorp slutade med förlust med 2-0. Återigen hade vi större delen av spelet. Men vi hade mycket svårt att skapa de riktig bra målchanserna. De första 25 minuterna hade knappt Valtorp bollen över på vår planhalva. Martin Bustad hade en fin chans som rensades bort på mållinjen av en Valtorpsförsvarare. Hade vi fått hål på dem i det läget hade det blivit en helt annan match. I ställe var det Valtorp som tog ledningen med ett långskott som Niklas var skymd på. Målet föregicks av en klar hands på en Valtorpsspelare. 2-0 gjordes strax efteråt på straff som var helt korrekt dömd av domaren. Andra halvlek slutatde 0-0. Här fick vi Martin S utvisad mycket tidigt. Trots detta tog inte Valtorp över spelet. Några farliga chanser skapades dock av Valtorp då vi var tvungna att spela mer offensivt och på så sätt släppte vi till kontringar för dem. Vårt försvarsspel fungerar mycket bra. Mats och Martin som backar fungerar mycket bra och var tillsammans med Fredrik G våra bästa. Nu får vi ta och ladda batterierna och träna bra inför matchen på fredag mot FFK hemma på Fagervi. Kom och hjälp oss att spräcka nollan framåt!!

FIF-Ekedalens SK 0-3 (0-1)

Matchens bästa FIF-spelare: Fredrik Gustavsson

Fredagens seriepremiär för a-laget slutade med förlust med 0-3 mot Ekedalen. Spelmässigt så var de sista sjuttio minuterna bra av oss och borde om man ser till spelet minst gett en poäng. Det enda som saknades var de riktigt vassa målchanserna som vi hade svårt att skapa.
Ekedalens två första mål var tursamma och olyckliga för vår del. Men som Vitus sa så räknas alla mål oavsett hur de kommer till. Alla hos oss krigade och kämpade och förtjänar trots förlusten godkänt för sina insatser med ett litet extraplus till Mats H och Martin A i försvaret och till Fredrik G samt Martin S som yttermittfältare.
Nu är det bara att fortsätta att spela som i fredags så kommer det att gå bättre i nästa helgs bortamatch mot Valtorp. Skoj även att det var så många som trotsade kylan och kom för att se matchen. Vi hoppas att ni kan göra detta även framöver trots premiärförlusten.

Premiärlaget: Niklas Harnesk, Fredrik Gustafsson, Daniel Ericsson, Magnus  Lagerin, Martin Apell, Mikael Ingvarsson, Martin Strandell, Mattias Sjölander, Andreas Johansson, Martin Bustad, Jonas Ottosson, Mats Hasselqvist, Per Eriksson, Jocke Pettersson.