aug 06 FIF spelade oavgjort mot Eriksbergs IF  1-1  (0-1)
FIF:s målskytt Mattias Fasth på straff, efter att Oscar Daggberg blivit fälld

Bilder från matchen och några från Golfäventyret i Hjo här

2006.04.14  FIF A-Björsäters IF    5-2  (4-2)
Målskyttar: Jimmy Ingvarsson 3, Oscar Daggberg och Jörgen Johansson
Laget: Nicklas Harnesk, Martin Hansson, Micke Ingvarsson, Mats Hasselqvist, Martin Strandell, Mattias Fasth, Linus Strand, David Larsson, Christian Jonsson, Jimmy Ingvarsson, Oscar Daggberg, Jörgen Johansson och Rasmus Fogelström

A-lagsdebutanten 14 årige Rasmus Fogelström tillsammans med 3 målskytten Jimmy Ingvarsson (18) och enmålskyttarna Jörgen Johansson (19) och Oscar Daggberg (15).

Seger i genrep!
5-2 mot seriekollegan Björsäter. 9 dagar kvar till seriepremiär. Det börjar dra ihop sig. Sista seriematchen genomfördes på ett beundransvärt sätt av ett ungdomligt hemmalag som redan efter fem minuter hade tagit ledningen med 2-0. Båda målen gjorda av Jimmy, som innan pausvilan även hann med att göra ett tredje mål. Kul att just Jimmy fick trycka dit dom, då just han haft det mer eller mindre motigt under försäsongen. Nu vänder det Jimmy!!
”Daggens” uppoffrande spel vid två av Jimmys mål förtjänar också ett omnämnande. Det var inte mer än rätt att Oscar fick göra vårat fjärde mål strax innan pausvilan.
Innan match pratade vi om att organisera oss på ett sätt som skulle göra det svårt för gästerna att skapa farligheter framför ”Harry”. I halvlek var vi alla överens om att vi lyckats. Björsäters två mål under första halvlek tillkom på en fast situation samt av en slumpmässig uppkommen.
Under andra halvlek bjöd vi inte ens på det.
Vad var det då som gjorde oss så svårforcerade?
Svaret är inte allt för komplicerat och stavas a.n.s.v.a.r. Om varje spelare tar ansvar för tilldelad arbetsuppgift och underkastar sig ett defensivt arbete, det är då vi fungerar som ett lag. ( Jag är fullt medveten om att jag skrivit detta vid ett tidigare tillfälle, men det tål att upprepas )
Med detta som grund följer det offensiva spelet. Det är då man vinner matchen och det är vid vinst man ”hejar” tillsammans i omklädningsrummet.
Det var vad som hände denna långfredag 2006.
Mattias Fasth var bäst på plan. Linus gör sin bästa insatts sen han kom till klubben, mittlåset med Mats och Micke agerar resolut, ytterbacksspelet med David, Hansson, Strandell övertygade. ”Harry” vaknade till i andra, ”nye Jörgens” insatts bådar gott inför kommande matcher liksom outtröttlige Christians arbetsinsatts. (fjärde målet var ditt Christian!)
Fagersannafostrade Rasmus Fågelström ( -91 ) gjorde debut i A-lagssammanhang och klarade detta på ett alldeles utmärkt sätt. I Rasmus har Fagersanna ett sparkapital som ska bli spännande att följa i framtiden. Har en känsla av att Rasmus kommer att vara synlig vid fler seniormatcher under säsongen.

2006.04.03  IFK Värsås-FIF  0-1 (0-1)
Målskytt: Mattias Fasth
Laget: Nicklas Harnesk, Martin Hermansson, Mats Hasselqvist, Micke Ingvarsson, Fredrik Larsson, Jimmy Ingvarsson, Mattias Fasth, Nicklas Thulin, Kikke Jonsson, Oscar Daggberg, Jacob Lindroth, David Larsson, Jörgen Johansson.

Ny seger med uddamålet!!
20 minuter in i första halvlek gjorde nyförvärvet Mattias Fasth, efter ett härligt väggspel med Thulin, segermålet mot hemmalaget IFK Värsås. Ett mål som kunde ha följts av fler om skärpan och marginalerna varit på vår sida. Trots bud på fler mål, blev Mattias det enda.
Vår första timma kändes allt igenom stabil. Vi bjöd inte på något, tog ansvar för tilldelad uppgift, rullade boll och kamplustan fanns där. Jämförelse med matchen mot BK Trix hamnade vi nu bättre i våra positioner både i vårt defensiva arbete, i spelet ute på plan och i vår egen speluppbyggnad. En timma att ta med sig in i framtiden. I takt med att vi inte lyckas få dit ett andra mål, växer kamplustan hos hemmalaget som pressar tillbaka oss under matchens sista tjugo minuter, dock utan att vaska fram någon riktigt het målchans. En kvittering hade känts orättvis.
Backlinjen med Mats och Micke som toppar förtjänar högt betyg, liksom Mattias Fasth som visade vilken tillgång han kommer att bli. Lyckas vi ledare få Mattias att släppa bollen något tidigare än han gör i dagsläget, kommer han att bli mer än en tillgång……va så säkra! Jacob förtjänar också ett omnämnande. Ständigt på språng och alltid ett spelalternativ för medspelare. Verkar som Jacob trivs än mer med sitt idrottsutövande i år än tidigare.

Jag tror inte jag har fel…..

2006.03.25  FIF-BK Trix  4-3 (1-1)
”Daggen” segerskytt i årets första träningsmatch!
Efter 4-3 (1-1) mot seriekollegan BK Trix, så har årets Fagersanna så sakta börjat rulla igång. För vår del var det dessutom gruspremiär, vilket också märktes. Många fötter var ovana vid underlaget och det tog en bit in i förstas halvlek innan vi började hitta rätt. Jacob gav oss ledningen i mitten av första halvlek. En ledning som gästerna kvitterade precis innan pausvilan. I början av andra halvlek fick Thulin visa vilken begåvad fotbollspelare han är. 2-1 målet var matchens behållning. Jacob kvitterade gästernas 2-3 ledning innan Oscar 10 minuter innan slutsignal gjorde 4-3. Kul att just ”Daggen” fick göra det. Sett över hela matchen var Oscar en av de mest företagsamma i hemmalaget.
Egen speluppbyggnad och införandet av rak backlinje var det vi i huvudsak försökte ha fokus på. Förståelsen av att bygga vårt egna anfallsspel från backlinje finns. Det märktes tydligt från kanten. Kvalitetsmässigt finns dock mer att önska.
Backlinjen med Herman, Strandell som ytterbackar och med centralt spelande Mats och Micke, fungerade större delen av matchen bra, vilket bådar gott inför framtiden.
Extra roligt är att se hur Micke börjat säsongen. Kan du hålla samma kvalité säsongen ut kommer Fagersanna tjäna mycket på dina insatser framöver. Mycket!
Nästa kamp Värsås borta måndag 3/4.
//  LB
Laget: Nicklas Harnesk, Martin Strandell, Micke Ingvarsson, Mats Hasselqvist, Martin Hermansson, David Larsson, Linus Strand, Mattias Fasth, Jimmy Ingvarsson, Jacob Lindroth, Oscar Daggberg, Jonas Lennartsson, Nicklas Thulin.
Målskyttar: Jacob Lindroth 2, Nicklas Thulin, Oscar Daggberg

Nyförvärvet från Trix endast 16 år gamla Oscar Daggberg kämpar in vinstmålet 4-3 i slutet av andra halvlek. (Oscar meddelar att han bara är 15 och fyller inte 16 förrän i juli)

Assisterande tränaren Nicklas Thulin med nr 11 på ryggen ger FIF ledningen med 2-1 efter ett elegant sologenombrott.