Seriematcher 2006

 

06.10.02 FIF-Axvalls IF 2-0 (1-0)
Mål: Jacob Lindroth 2.
Kvalspöket fick vända om!
Vinst mot Axvall, samtidigt som Mariestad tog poäng mot Björsäter, var förutsättningarna sista serieomgången i div V norra. Kvalspel skulle undvikas. Det började bra. Efter 5 minuter var vi i ledningen (Jacob). Samtidigt meddelade Waltersson mig från kanten att Mariestad tämligen omgående gjort två snabba. Lugnet uteblev, precis som vårat förlösande 2-0 mål. Från sidan kändes det som vi hade greppet, vi skapade chanser, vi höll fokus men oron fanns där ända fram till minut 80, då Jacob härligt framspelad av Fredrik Larsson återigen hittade rätt. Ett befriande mål som innebar att kvalspöket fick vända om i ”svängkorset” borta på Fagervi.
Höstens sista sju omgångar har vi taktiskt och disciplinerat genomför på ett mycket bra sätt. Fyra vinster, två oavgjorda, en förlust. Med lite flyt kunde poängskörden under denna period varit större. Nu stannade den vid fjorton vilket innebar fortsatt spel i div V 2007. Tillsammans löste vi en svår situation vilket jag är övertygad om har stärkt alla berörda.
Som avgående tränare känns det skönt att avsluta sin sejour med ett lag i en uppåtgående trend. En viss spelaromsättning kommer det med all säkerhet att bli. Min förhoppning är merparten av dagens spelartrupp fortsätter och att man från föreningen sida lyckas knyta några intressanta nyförvärv till sig. Jag vet att ett arbete redan är igång som skall bli spännande att följa.
Tack för målen Jacob, tack för maten Kenneth, tack för ett 100%-igt målvaktsarbete Harry men fram för allt Tack för en spännande och välregisserad avslutning på fotbollssäsongen 2006.   /// LB  

06.10.02 Sils IF-FIF  1-0 (1-0)
Uddlöst!

Sil (b) i näst sista omgången. En tillställning som handlade mer om kamp än skönspel. Det var tillknäppt, uddlöst, chansfattigt. Båda lagen visste vad som gällde. Vinst skulle ge bättre förutsättningar inför sista omgången. Kvalplatsen stod på spel. Från vårt håll började vi matchen bra och efter en berömvärd prestation, var Jimmy nära att ge oss ledningen. Tyvärr studsade inte bollen vår väg, utan Sil tog ledningen efter knappa halvtimmen på en frisparksretur. Med målet i ryggen försvarade sig hemmalaget med framgång. 1-0 stod sig tiden ut. Hade vi gjort första är det min fulla övertygelse att vi vänt hemåt med tre poäng. Nu blev det inte så utan för vår del handlar det om att ladda batterierna inför sista matchen mot Axvall på lördag. Vinst där, samtidigt som Björsäter tappar poäng mot Mariestad så överlåter vi kvalplatsen åt just Björsäter. En spännande upplösning!
Backlinjen övertygade i mötet mot Sil, offensiva spelintentioner fanns, men blev inte mer än just intentioner. Här har vi ledare tillsammans med befintlig spelartrupp ett jobb att göra under den kommande veckan. Vi måste på ett betydlig bättre sätt än i de två senaste matcherna börja skapa chanser. Skapar vi chanser kommer också målen. Va så säkra. Vinst mot Axvall är det som gäller. Tillsammans med Niklas kommer jag att se till att aktuell spelartrupp kommer så väl förberedda som det bara går.
Vinst mot Axvall är det enda som gäller……Vi synes på lördag
!  //  LB

Fagersanna IF-Jula BK   1-1  (0-1)
Mål: Michael Linder
Linder poängräddare mot Jula
En poäng i hemmamötet mot Jula gör att spänningen håller i sig de sista två omgångarna av årets div 5 norra. Efter omgång 20 står det klart att Axvalls IF och Tidavad får kliva ner i div 6. För vår del blir fortsättningen spännande. Sil (b) och Axvall (h) är vad som återstår. Kvalplatsen är att spela om. Sex poäng och kontraktet är klart, men det kan räcka med mindre. Personligen gillar jag läget. Att ta sig ur och klara av svåra uppkomna situationer ger näring och har en växande effekt.
Matchen mot Jula var en mindre lyckad tillställning. Få spelintentioner, lätträknade målchanser och det tidigare så vägvinnande spelet lös med sin frånvaro. Första halvlek en riktig djupdykning, andra något bättre. Att under rådande förutsättningar ändå få med sig en poäng (en ack så viktig kan det visa sig) är bonus. Hade fru fortuna varit med oss fullt ut kunde vi faktiskt ha fått med oss tre. Micke Linders kvittering en kvart från slutet gav oss en.
Ytterbacksspelet gladde, Hanssons glimtade till stundtals liksom Harry. För övrigt kändes det som poängen värmde mest ute på Fagervi denna lördagseftermiddag. De kommande två veckorna blir både spännande och intressanta……jag gillar det….!  //    LB

Bilder från alla matcher på lördagen 

 

FIF-Björsäters IF  3-1 (1-0)
Målskyttar: Oscar Daggberg, Micke Ingvarsson och Jörgen Johansson
Rättvist!
Gästande Björsäters IF var aldrig nära att få med sig poäng hem från Fagervi. Ett stabilt och klokt spelande Fagersanna blev aldrig riktigt hotade. ”Daggens” behärskade 1-0 innan paus, Mikaels 2-0 efter hörna, Jörgens resoluta 3-1efter egen framstöt tio minuter innan slutsignal, var mer än rättvist. Gästerna målchanser var lätträknade. Mittlåset med Herman och Micke, understödda av Fredrik och Niklas på ytterback tillät inget annat. Utan att på något sätt va ”färgad”, så var vi under matchens alla minuter det bättre laget.
Tre vinster, en oavgjord på de fyra senaste matcherna har medfört att vi så sakteliga kravlat oss upp på säkrare mark. Ökad arbetsro har infunnit sig och det är min fulla övertygelse att vi kommer ta fler skalper innan serien når sitt slut.
I höstens Fagersanna har det vuxit fram en härlig mix av spets, taktiskt kunnande och arbetsvilja, som inte fanns där i samma utsträckning under våren. Borta är bjudningar till motståndare, enskilda ”felbeslut” i kritiska situationer och osäkerhet framför egna målet. Att i ett så gott som uträknat läge, ta sig samman till en välfungerande helhet, tyder på god moral hos den enskilde spelaren och gruppen som helhet. Nu åker vi tre veckor till på den inslagna vägen. Som det visat sig - ett vinnande koncept.
I matchen mot Björsäter är BACKLINJEN redan nämnd ( helt överens med juryn att Fredrik Larsson var vår bäste). Micke Ingvar ( har skrivit det förr ) lojal för lagets bästa, oavsett vilken position han spelar på, ”Daggen” duktig i första Harry ”hörbar” i båda, Jula hemma på lördag.   //   LB

Bilder från matchen

 

Micke Ingvarsson duktig som vanligt

Hova IF-Fagersanna IF  0-1  (0-1)
Mål Jacob Lindroth
Tre nya….!
Fredagskväll, 1 september och höstmörkret börjar så sakta komma krypande. För vår del innebar det längsta bortamatchen för säsongen. En timmas resa, dryga sju mil, men med en spelartrupp som de senaste matcherna agerat resolut och förtroendeingivande. Bortamatchen mot Hova avvek inte från mönstret. Under första halvtimman i första halvlek spelade vi dessutom riktigt trevligt. Jacobs 1-0 efter en kvart efter Fasth:s perfekta inlägg var helt i sin ordning. Ett par rejäla målchanser åt båda hållen var allt som i chansväg skapades under resterande matchtid. Det blev inte fler mål. Jag skrev det efter bortamötet mot Ardala. Jag måste bara skriva det igen. 1-0 segrar är de bästa.
Harrys fader (Stig) frågade mig direkt efter slutsignalen:
-Måste ni göra det så jävl... spännande?
Jag svarade att poäng måste i rådande tabelläge gå före skönspel. 30 minuter spel 60 minuter kamp om att slå vakt om tre pinnar. Stig förstod mycket väl vad jag menade.
Vi går nu in i sista månaden seriespel. Flera lag i vår serie har inte mycket mer än äran att spela för. För vår del gäller annat. Än är vi inte på säker mark. Björsäter kommer till Fagervi på lördag. Då står mer än äran på spel.
Laget som helhet var grunden till segern mot Hova. Låt oss hoppas att det fortsätter så. Individuellt måste jag bara nämna Mattias Fasth (för vilken gång i ordningen ???), Micke Ingvars uppoffrande slit och Linus Strands formkurva som fortsätter att peka uppåt. 1-0 segrar är de bästa. // LB

06.08.25  FIF -Vinninga AIF  2-2  (2-2)
Målgörare: Jimmy Ingvarsson och Martin Hermansson
Ny poäng mot topplag
2-2 mot serietvåan Vinninga IF kunde med lite tur ha blivit tre. Jacob kunde gett oss ledningen i slutet av första, Erik och Fredrik Larsson !! i andra, men det ville sig inte. Utan Harrys spektakulära räddningar i andra halvlek kunde vi ha blivit utan. Som matchen gestaltade sig över 90 minuter var ett oavgjort resultat rättvist. Jimmy ”passade” in kvitteringen i minut 25, Herman nickade in sin  kvittering i minut 40. Fler mål föll inte denna sensommarlördag ute på Fagervi.
Seriespelet 2006 börjar så sakteliga gå mot sitt slut. September månad återstår, fem matcher kvar att genomföra. Spelmässigt under månaderna juni, augusti har vi agerat med större pondus och med ökad stabilitet på alla positioner. Ju längre tiden har gått desto bättre har vi blivit. Denna tendens känns skönt att ta med sig in i slutskedet, då lag som vi ska ha bakom oss kommer att stå för motståndet. Fagersanna har en uppåtgående trend och det känns tryggt. Tillsammans skall vi reda ut det spektakulära läge vi hamnat i, jag lovar!
Linus fick pris som bäste hemmaspelare vilket var välförtjänt, Herman kom strax där bakom. Jimmys första halvlek, Hanssons andra var andra ljusglimtar som gladde. Hova (b) fredag.   //  LB

Linus Strand utsågs till bäste FIF-splare


Danne farligt framme, men inget mål denna gång.
Lite bilder från matchen här

Oscar Daggberg avgjorde mot Ardala

06.08.18 Ardala GoIF-FIF  0-1  (0-0)
Mål: Oscar Daggberg
Vinst borta mot Ardala
Jag kan inte låta bli att skriva det….1-0 segrar är de skönaste. 1-0 borta mot Ardala inget undantag… tvärt om. Det var en härlig seger och den var efterlängtad. Efter två uddamålsförluster i de senaste matcherna var det äntligen vår tur. I de tidigare matcherna har vi skapat chanser och spelat organiserat efter våra resurser. I matchen mot Ardala lyckades vi under den första halvan bra med ovanstående, dock utan att få sätta dit den.
I halvtidspausen enades vi om att fortsätta på den inslagna vägen. Inte bjuda på något och fortsätta att vara beslutsamma. Vi gjorde mål, vi kämpade och vi lyckades med det vi hade föresatt oss. Trots vissa omdispositioner i laget, trots ett kraftigt tryck från hemmalaget sista tjugo lyckades vi hålla undan. ”Daggens” behärskade 1-0 i minut 60 gav oss en välbehövlig seger. Ett oerhört viktigt mål som kommer att betyda mycket de resterande veckorna som återstår av säsongen. Det var en härlig lagseger.
Jörgen fortsätter att utvecklas och stod för en bländande första halvlek. Från sidan syns tydligt att du tänker mer fotboll nu än du någonsin gjort. Detta gäller både ditt offensiva och defensiva spel. Vikarierande målvakt Micke Karlsson förtjänar också ett omnämnande. Skulle nu Harry gå sönder är det tryggt att veta att du finns där Micke. I matchen mot Ardala var du tryggheten själv.
Fasth, Herman, Linder, Hansson, Micke Ingvar…listan kunde göras längre, men jag nöjer mig så. Det var härligt att som Fagersannatränare lämna Ardala IP med tre poäng. Det var härligt att äntligen få ”heja” ordentligt i omklädningsrummet efteråt.
Ps: Harry ringde på kvällen och undrade om han nu var petad…..?
Jag svarade träning måndag och onsdag nästa vecka.   // LB

Mattias Fasth utsedd till matchens lirare i FIF, men det kunde lika gärna ha blivit Jörgen Johansson.

FIF-Mariestads BK   1-2  (1-2)
Mål: Dennis Bustad
Disciplinerat
Serieledande Mariestads BK hemma på Fagervi. Botten mot toppen. Kunde väl bara sluta på ett sätt? Efter en chansrik första kvart, tog till slut Mariestad ledningen med 1-0. Dennis kvitterade i mitten av halvleken. Segermålet kom strax innan pausvilan. Gästerna vann med uddamålet, men det satt åt. Efter det att gästerna från Mariestad haft ett spelövertag i den första halvleken lyckades vi under den andra halvan att bättre täppa till ytor och försvåra Mariestads spelintentioner. Utifrån halvtidspausens resonemang uppträdde vi disciplinerat och på ett taktiskt riktigt sätt som så när hade resulterat i att vi fått med oss en poäng. Det hade inte gjort ont.
Höstsäsongen har startat med två uddamålsförluster och för att vi inte ska halka allt för långt bakom lagen framför oss vore det skönt med en seger i nästa match. Kan vi fortsätta skapa chanser, hålla i våra taktiska dispositioner så är min fulla övertygelse att vi lyckas borta i Ardala på fredag. Det skulle ge oss en viss arbetsro. I hemmamötet mot Mariestad, spelade Harry, Fasth, Jörgen och Martin Hansson till sig överbetyg i ett Fagersanna där alla förtjänar beröm. Extra kul se Jörgens ökade löpvilja och arbetskapacitet för att sätta medspelare i läge. Fortsätt så Jörgen, det kommer att behövas i framtida kamper.  
//  LB


MBK:s målvakt tittar långt efter FIF:s kvitteringsmål

06.08.11 BK Trix - FIF   3-2  (0-1)
Mål: Jacob Lindroth, Michael Linder
Det studsar inte vår väg!
Det studsar inte vår väg….lite typiskt för ett lag  som befinner sig i vårt utsatta tabelläge. Borta mot BK Trix började det strålande. Jacob gjorde 1-0 i matchens första minut efter det att ”Daggen” träffat stolpen. Det var bud på fler. Ingen på Moliden hade ifrågasatt om vår halvtidsledning varit minst två mål större än den blev. Jacobs 1-0 stod sig halvleken ut trotts att chanserna under den första halvleken var många och klara. Sett över 90 minuter, kan jag konstatera att vi skapade mer chanser än vi gjort under hela våren. Förlusten mot BK Trix skrevs till 3-2. ( Mikael Linder reducering i minut 60) Då domaren blåste för full tid, kändes förlusten mot BK Trix tung. Vi skulle ha punkterat matchen i första halvlek. Vi skulle ha bärgat tre poäng. Nu blev det inte så.
Glädjande dock är att konstatera att vi skapar och verkligen försöker spela fotboll. Kan vi i kommande matcher behålla de spelintentioner som fanns på Moliden denna afton och krydda spelet med en större skärpa och beslutsamhet i kritiska lägen, är min övertygelse att inget lag i serien kan känna sig säkra i ett möte med Fagersanna IF anno 2006. Det fanns mycket bra att hämta från höstens första seriematch. Tyvärr syns det inte i tabellen.
Jacob första halvlek var strålande, lika så Mattias Fasth:s båda. Rasmus inhopp sista 30 gav kantspelet ett lyft. Merparten av andra halvleks chanser kom från din kant Rasmus.
Nu duggar matcherna tätt. Redan nu på tisdag kommer serieledande MBK på besök på Fagervi. 1-1 i bortamötet. Kan vi upprepa det resultatet eller ännu bättre….du kommer väl!!   //LB

Förlust mot Väring  1-4  (0-2)
Mål: Jörgen Johansson
Förlust med 1-4 mot gästande Väring efter 0-2 i halvlek.  Vårsäsongens sista seriematch, fyra veckors ledigt. Skönt och välbehövligt kan tyckas, men för min del hade det inte gjort så mycket om serielunken rullat i ytterligare två veckor. Trotts dagens förlust har Fagersanna fungerat bättre och bättre under juni månad. Bortsett Jula (b) har vi under de senaste 5 matcherna tagit 8p med en målskillnad på 6-5. Vilka är förklaringarna?  Finns säkert flera….
Min upplevelse är att varje spelare har en större taktisk förståelse kring hur vi tillsammans som lag skall agera i olika matchsituationer, spelare är mer trygga i tilldelad roll än tidigare samt Thulins inträde på ytterback har varit ett lyckodrag. Niklas agerande genererar stabilitet och trygghet hos övriga. I matchen mot Väring fick Niklas mycket riktigt mota matchens lirare för andra matchen i rad.
Ett ökat taktiskt kunnande har varit en av årets målsättningar, en annan att ha minst två lag bakom oss då hösten startar. En målsättning som påbörjats, en som uppfyllts. Min fulla övertygelse är att, om ett ökat ansvar infinner sig hos varje enskild spelare till höstens träningar, så kommer det att innebära att vi rent taktiskt än mer flyttar fram våra positioner. Lagen bakom oss i tabellen kommer dessutom att utökas. Va så säkra!
Utöver nämnde Thulin, förtjänar i matchen mot Väring Harry, Micke ”Ingvar” och Micke ”Linder” ett extra omnämnande.
En spelare som alltid skulle nämnas (borde ha gjort det för länge sen) och som varje match spelar till sig högsta betyg är den oerhört pålitlige och lojale Marcus Hasselqvist.  ”Mackans” arbete i det tysta för allas vårt välbefinnande är oersättligt. Tack Marcus
Skrev jag fyra veckors ledighet innan…..jag ljög! Varje spelare har ett ansvar att komma väl förberedda till träningsstart 1 augusti kl 18.00. Det kommer jag och Thulin att vara
Fram till dess, sköt om er!    //  LB


Jacob Lindroth i ett farligt läge, men tyvärr lyckades det inte denna gång. 
Bilder från matchen här
Laget: Harry, Hansson, Herman, Micke, Thulin, David, Linder, Jimmy, Lindroth, Jörgen, Kicke, Daggen.

FIF-Tidavads IF   2-0  (1-0)
Mål: Jörgen Johansson och Jacob Lindroth

Niklas Thulin utsågs till matchens lirare i FIF

Seger i ”måstematch”
2-0 mot Tidavads IF efter ledning med 1-0 i halvlek. Hade segersiffrorna blivit större, hade ingen av tillresta ”staketexperter” protesterat. Alla som någon gång sysslat med idrott och hamnat i situationen att den här matchen måste vinnas, vet att det ofta är lättare sagt än gjort. Att på beställning gå ut och ta tre poäng mot ett på pappret ”svagare” lag är aldrig givet på förhand. Att detta var en av Tidavads sista chanser att hänga på de sex lagen på den nedre halvan förringar inte vår prestation på något sätt. Vi vann på beställning och det var bra gjort.
Jörgen gjorde 1-0, härligt framspelad av Strandell. 2-0 gjorde Lindroth påpassligt efter det att ”Daggen” skjutit i stolpen. Det fanns bud på mer. 2-0 fick räcka. Bortsett från en ”krampaktig” inledning ( Tack Herman!), fungerade vårt defensiva arbete riktigt bra. Gästerna spelade i princip inte till sig någon farlighet under hela matchen. De få chanser som de skapar kom från fasta situationer. Dessa hade Harry full koll på. Lägg därtill att Harry var mer auktoritär och agerade mer resolut än på länge, att Thulin var felfri i 90 minuter och att Micke Ingvars kamplusta drog med övriga så förstår ni att vi var svårforcerade. Egenskaper som krävs om ytterligare poäng skall bärgas.
Ny match lördag!  //  LB

16/6  Axvalls IF- FIF A    1-1  (0-0)
Mål: Eric Bustad
”Bara” en poäng trots stort spelövertag

Högsommar, skolavslutning, fotbolls-VM. För oss som gillar värmen, ledigheten och fotboll finns knappast mer att önska. För vår del på seniorsidan, innebar skolavslutningsdagen bortamatch mot Axvalls IF. Ett lag som tabellmässigt låg placeringen framför oss, och som på sista tiden inte på något sätt övertygat i seriespelet. Efter en spel och chansmässigt jämn första halvlek, tog vi kommandot ordentligt under den andra halvan. Löpviljan fanns där, beslutsamheten och viljan att verkligen försöka spela fotboll. Ett flertal chanser radades upp utan att vi fick sätta dit den. Stundtals var det spel mot ett mål. Lennartsson hade ett skott i stolpen, Fasth en nick som målvakten i Axvall med nöd och näppe lyckas tippa till hörna, Jörgen och Jacob hade ett flertal skott som täcktes ner av hemmaförsvaret. Det var inte utan att man blev påmind om Sveriges fyra första halvlekar i rådande fotbolls-VM.
Vi skapade mycket, vi spelade bra.
30 minuter in i halvleken får så hemmalaget till en kontring som man förvaltar. 1-0 till Axvall i det läget var mer än orättvist. En viss rättvisa spred sig dock på Axvalls IP 7 minuter från full tid, då Erik fick bra träff på bollen och kunde se den snyggt dala in i målvaktens bortre kryss. Det var kvitterat.
Fast agerade som den spanske lagkaptenen Poyol (säkert felstavat), Erik sköt som Gerard (stavningen) Herman och Linus fick krampkänningar precis som den Holländske målvakten van den Saar. I det senare exemplet är jag fullständigt säker på att både Herman och Linus löpte betydligt mer än den gode Edwin gjorde under 90 minuter.

Ps: Jag såg Ljungberg nicka in 1-0 mot Paraguay på Berlins olympiastadion. En helt obeskrivlig upplevelse! VM-äventyret rullar vidare, så även Fagersannas. //  LB

12/6 FIF A – Sil 0-0
Efter förra matchens storförlust var det åter dags för match. Sil, som ligger efter oss i tabellen, stod för motståndet. Minst ett oavgjort resultat skulle räknas som en acceptabel insats från vår sida. Under första halvlek agerar vi lite nervöst och har väldigt svårt att få igång något passningsspel. Vi rör oss lite dåligt och långbollarna flyger från planhalva till planhalva. Trots detta lyckas vi göra ett mål, som tyvärr blir bortdömt p.g.a. ruff.
Snacket i halvlek gav oss nytt mod, och spelet började fungera allt bättre. Hansson och Kicken hittade varandra fint på högerkanten, och innermittfältet fick mycket mer boll att jobba med. Även denna halvlek bestod av ett fåtal halvfarligheter både framåt och bakåt. Backlinjen gjorde alltså vad dom skulle och släppte inte till några farligheter framför Harry. I matchens sista minut kommer vår farligaste målchans. Micke hittar inhoppande Rasmus framför mål som får till en bra nick mot mål, men som tyvärr räddas av Sils målvakt.
Sammanfattning: Två hårt kämpande lag där viljan att hålla tätt bakåt gick ut över anfallsspelet. Över hela matchen sett var det nog ett rättvist resultat, men som FIF-spelare hade jag hellre sett en vinst och därmed också ett litet ryck i tabellen.
Matchens bästa spelare var Hansson, som med ett stort lugn visade att han är rätt man för högerbacken.  // Nicklas Thulin


Laget: 1. Nicklas Harnesk, 5. Martin Hermansson, 6. Martin Hansson, 9. Martin Strandell, 10. Mikael Ingvarsson, 12. Nicklas Thulin, 13. Mattias Fasth, 15. Oscar Daggberg, 16. Linus Strand, 2. David Larsson, 3. Christian Jonsson, 11 Jörgen Johansson, 8. Michael Linder, Rasmus Fogelström

Jula BK-FIF A  10-0  (2-0)

DJUPDYK

Upp som en sol, ner som en….ja, jag vet inte vad….Tvåsiffrigt borta mot Jula BK. En halvlek var vi med, en halvlek vek vi ner oss. Pendlandet mellan bra matcher – mindre bra matcher, bra perioder i enskilda matcher -mindre bra perioder, enskilda bra prestationer – mindre bra enskilda o.s.v. är något som jag tror kommer att vara signifikativt för Fagersanna anno 2006. Kunnandet finns där, ”helheten” saknas, det haltar. Nu gäller det för oss ledare tillsammans med aktuell spelartrupp att få ”skutan på bättre köl igen”. Nu gäller det för alla inblandade att snabbt skaka av sig ”djupdyket” på Ullervads IP och i stället blicka framåt. Vi har kommande vecka på oss.
När det gäller seriespelet för vår del, går det nu in i en intressant fas, Sil, Axvall, Tidavad. Alla lag liggandes runt oss i serietabellen.
Att ha minst två lag bakom oss inför sommaruppehållet är något vi lovat varandra. 1 juli 17.00 har vi svaret.
 
//LB
Laget: Nicklas Harnesk, Fredrik Larsson, Michael Linder, Martin Strandell, Martin Hansson, David Larsson, Jimmy Ingvarsson, Oscar Daggberg, Linus Strand, Jacob Lindroth, Jörgen Johansson, Rasmus Fogelström, Patrik Andersson, Hans Carlén, Christian Johnsson.
Avstängda: Micke Ingvarsson, Mathias Fasth, Nicklas Thulin

Björsäters IF-FIF A   0-2
Mål: Jacob Lindroth 2
ÄNTLIGEN!
Det var välorganiserat, välförtjänt, odiskutabelt. Vinst med 2-0 borta mot ett Björsäter som både vad gäller kamp, inställning och försök till ordnat spel var oss underlägsna. Det var vår tur nu denna onsdagskväll, det kändes liksom innan.
Jacob gav oss ledningen efter en halvtimma, ett halvtidsresultat som kunde ha varit ett par mål större om avgörande pass framför motståndarnas straffområde bättre hade förvaltats. Under andra halvan av matchen mattas hemmalaget och lyckas faktiskt inte skapa någon farlighet framför Harry. Jacob gör 2-0 en kvart in i andra och det fanns bud på mer. Vi hade kontroll på tillställningen, segern var aldrig i fara.
Linus första halvlek var strålande, ”Daggens” andra höll samma klass, backlinjen, med Harry i spetsen, agerade under 90 minuter med pondus och Jacob fortsätter att leverera. Kantspelet fungerar bättre och bättre och de tidigare så generösa bjudningarna lös med sin frånvaro. Det var disciplinerat det var ansvarsfullt. Nu gäller för oss att konservera onsdagskvällens uppträdande, för redan nu på lördag styr vi kosan till Jula IP för nästa kamp. Ny seger.…ny nolla Harry….matchstart 15.00…..du kommer väl?

FIF-Hova IF  2-5  (2-3)
Mål: Oscar Dunerman-Daggberg, Jörgen Johansson
Efter febrilt ringande och letande efter speldugligt folk kom vi till start med totalt 13 man i denna match som skulle bli vår första trepoängare. Matchinledningen såg positiv ut med bra passningsspel och rörelse i alla lagdelar. Vårt kantspel som tidigare varit obefintligt var lysande, där både Kicken och Jimmy kom runt och kunde slå inlägg. Det luktade mål! 5 minuter in i matchen var Jörgen nära att ge oss ledningen, men en Hovaback rensade undan på mållinjen. Därefter händer det som inte får hända! Två missade uppspel leder till att Hova får två frilägen och 2-0 var ett faktum. När dom dessutom knoppar in en hörna efter 25 minuters spel känns det tungt. Men, vi repar mod och lyckas ordna en straff som Daggen slår i nät, och när Hova bjuder tillbaka med ett friläge gör Jörgen inget misstag. 2-3, och känslan av att kunna vända matchen infinner sig.
Efter pausen börjar vi lika bra som i första halvlek, och skapar ett par bra halvlägen. Mitt i kvitteringspressen får Hova en olycklig straffspark, som skjuts in bakom Harry. Därefter måste vi flytta upp folk i banan för att om möjligt kunna reducera och eventuellt kvittera. Vi vet alla hur detta brukar sluta och givetvis var denna matchen inget undantag. Tre Hova-spelare mot Harry och matchen var punkterad. Slutresultatet skrevs alltså till 2-5.
Sammanfattning: Vi spelar vårt bästa spel på hela säsongen där hela laget är inblandade i uppspelen. Vi fyller på bra på kanterna, både med yttermittfältare och med ytterbackar. Defensivt finns det dock mer att önska. Vi ligger lite för långt ifrån i markeringen och ger motståndarna extra tid att behandla bollen. Matchens plus går till Harry som gör många avgörande räddningar och håller oss kvar i matchen en bra bit in i andra halvlek. Ett extra tack ska riktas till Jörgen Waltersson som ställde upp och hjälpte till med coachningen i L-B´s frånvaro, och Rasmus Fågelström som ställde upp med kort varsel. 
// Nicklas Thulin

Laget: Nicklas Harnesk, Martin Hermansson, Micke Ingvarsson, Martin Strandell, Jimmy Ingvarsson, Erik Bustad, Oscar Daggberg, Kicke Jonsson, Jörgen Johansson, Nicklas Thulin, David Larsson, Martin Hansson, Rasmus Fogelström.


Daggen gör 1-3 på straff

2006.05.21 Vinninga AIF-FIF  4-2  (1-1)
Mål: Jörgen Johansson 2
Första segern dröjer
Förväntningarna var uppskruvade då vi vid lunchtid styrde kosan mot Lidköping och bortamötet mot Vinninga. Efter två oavgjorda matcher och ett eget spel som visade att vi var på rätt väg kändes första trepoängaren inom räckhåll. Efter 40 spelade minuter hade vi greppet, efter 80 hade vi tappat det. Slutresultatet skrevs till 4-2 efter 1-1 i halvlek. Första segern dröjer.
Jörgen gav oss ledningen i mitten av första. Samme gubbe kvitterar Vinningas 2-1 ledning i mitten av andra. 3-2 tillkommer efter straff, 4-2 efter det att vi gått ner på en trebackslinje i jakten på en kvittering. Sett över 90 minuter var hemmaseger rättvist. Vinninga skapade mer, uppträdde resolutare och presterade  bättre. Vår organisation och spel fungerade bara stundtals. I kommande matcher räcker inte detta. Vi måste börja prestera bra under längre sammanhängande perioder, egna misstag i eget straffområde måste upphöra och det egna kantspelet måste lyfta flera nivåer om första segern skall bli ett faktum. Det kommer ingen och gör jobbet åt oss, utan tillsammans måste vi själva göra det. Jag vet att vi kan, jag vet att varje individ kan lyfta ett par snäpp till, jag vet att vi som lag har förmågan. På fredag mot Hova är det upp till bevis!
Efter matchen mot Ardala skrev jag att Harry hade för avsikt att hålla nollan. Inget av de fyra hemmamålen kan tillskivas Harrys konto, utan sanningen är den att siffrorna förmodligen varit större om inte Harry gjort några spektakulära räddningar på skott från nära håll. En straff tog du Harry, en nästan. På fredag tar du allt!    /LB

FIF-Ardala GoiF  2-2  (0-1)
Mål: Jacob Lindroth 2
En match vi skulle vunnit…..
Sett till de chanser som vi skapar, bollinnehav, spelintentioner skulle vi ha vunnit årets andra hemmamatch mot gästerna från Ardala. Nu fick vi nöja oss med en poäng efter det att Jacob en kvart före slutsignalen fastställt slutresultatet (2-2).
Att vi vid två tillfällen under matchen kvitterar gästernas ledning är tecken på att viljan och kamplustan återvänt. Ingredienser som är ett måste. Infinner sig inte den rätta inställningen, kvittar det vilka spelare/spelidéer man har. Dessa ingredienser fanns borta i Mariestad. Mot Ardala blev de än tydligare.
Fredagskvällens tillställning var årsbästa vad gäller matchandet i seriespel för vår del. Utöver kamplusta gjordes försök till att odla ett eget spel samt att defensivt göra det svårt för våra motståndare. Kan vi bibehålla detta in i nästa match och dessutom bli mer resoluta vid ingripande i eget straffområde kommer första segern i nästa match. Det är min fulla övertygelse.
Jacob fick priset som vår bäste vilket var helt korrekt. Fortsätter Jacob att underkasta sig de tunga löpningarna bakom motståndarnas backlinje, kommer priset att tillfalla honom vid fler tillfällen. Va så säkra! Erik, Kicken och den outtröttlige Mattias Fasth förtjänar också ett extra omnämnande precis som Martin Hansson som mer och mer börjar komma tillrätta på en ytterbacksposition.
Nästa match söndag borta mot Vinninga. För er som tänkt ta er dit, så har Harry lovat hålla nollan. Det är dags nu!!       //L
B

 


Mattias Fasth


David Larsson

2006.05.12 Mariestads BK-FIF  1-1  (0-0)
Mål: Martin Hermansson
Välbehövligt och Välförtjänt

1-1 (0-0) borta mot Mariestads BK var precis vad vi behövde. Poängen var välförtjänt även om den satt hårt inne. Det var kamp, det var välorganiserat det var välbehövligt.
Under matchens 90 minuter hade båda lagen det svårt att vaska fram några hetare målchanser, trotts att man verkligen försökte att spela fotboll. Att de båda mål som föll, tillkom efter fasta situationer, var helt förklarligt. Planen på Lekevi tillät inget annat.
Efter en mållös första halvlek tog Mariestad ledningen i minut 52. Kvittering fick tillresta Fagersannasupportrar vänta på ända fram till minut 86. Hörna från vänster, tilltrasslad situation framför hemmamålvakten, Hermansson med stödjebenet, det var kvitterat. Den som väntar på något gott……
Det var mer uppsluppet i omklädningsrummet efteråt än på mycket länge.
Det känns som vi har börjat röra på oss….
Mattias Fasth var bäst på Lekevi denna fredagskväll, David Larsson näst bäst, Harry mer auktoritär än vi sett honom tidigare och Micke Ingvar tar gipset på tisdag. Som sagt, det känns som vi börjat röra på oss…..det var skönt med en poäng borta mot Mariestad
Ardala (h) onsdag
//LB

 


2006.05.05 FIF-BK Trix  3-5  (1-2)
Mål: Jörgen Johansson 2, Jacob Lindroth


Jörgen Johansson 2 målskytt

Ny förlust i derbyt
Efter underläge i paus med 1-2 skrevs slutligen segersiffrorna i derbyt mot BK Trix till 3-5. Tre seriematcher, tre förluster. Det har inte börjat bra. I matchen mot BK Trix var vi långt ifrån med från början. 0-2 och klockan visade på knappt fem minuter. Vi fick en rejäl uppförsbacke att försöka ta oss över. Jörgen reducerade strax innan pausvilan, Jacob kvitterade i början av den andra, 3-2 gjorde Jörgen efter 65 spelade minuter. Uppförsbacken var besegrad,,…trodde vi. Ack så fel vi fick! Sista 25 återgår vi till tidigare matchers uppträdande, vilket gästerna inte är sena att utnyttja. Tre snabba mål i följd och den tredje förlusten var ett faktum.
För vår del gäller det att snabbt vända den negativa spiral vi nu befinner oss i. Truppen är tunn och känslig för skador och återbud. Ska vi vända detta gäller det att alla håller sig friska, tränar och verkligen prioritera fotboll. Trygghet och stabilitet är ingredienser som måste få dominera och en förutsättning för att Fagersanna som lag skall kunna flytta fram sina positioner.
Kan morgondagens ”vildmarkstur” a la Waltersson bidra med något av ovanstående månne…..
//LB

Laget: Nicklas Harnesk, Martin Hansson, Martin Hermansson, David Larsson, Mattias Fasth, Nicklas Thulin, Linus Strand, Jörgen Johansson, Oscar Daggberg, Martin Strandell, Dennis Bustad, Erik Bustad, Kicke Jonsson, Jimmy Ingvarsson, Jacob
Lindroth


Tidavads IF-FIF  1-0 (0-0)
En premiär vi glömmer!
Klockan har passerat 22.00 denna söndagskväll och det är dags för summering. En summering som blev något helt annat än vad jag hade tänkt mig då jag klev upp i morse. Förlust 1-0 i premiären borta mot Tidavad. Det svider….
Vi som var där kunde bevittna ett ängsligt och krampaktigt Fagersanna som hade stora svårigheter att etablera något eget spel, som hade svårt att komma intill våra motståndare i defensiven, som hade stora svårigheter att skapa riktigt heta målchanser. Det var premiär, det var darrigt. Analys av matchen kan göras lång och omfattande, men jag nöjer mig så.
Jag vet att vi kan bättre, mycket bättre!
21 matcher återstår. 63 poäng kvar att spela om. Vi drar ett streck över söndagen den 23 april i almanackan. Vi tränar tisdag och torsdag. Väring (b) lördag.
Som sagt….vi glömmer premiären.
//LB


Jimmy Ingvarsson en av de bättre i dagens match, snurrar med en motståndar back

Laget: Nicklas Harnesk, Martin Hermansson, Micke Ingvarsson, Mats Hasselqvist, Martin Strandell, Nicklas Thulin, Linus Strand, Oscar Daggberg, Jacob Lindroth, Jimmy Ingvarsson, Jörgen Johansson, Christian Jonsson, Martin Hansson och Fredrik Larsson.