Fagersanna IF
  Nyhetssida 2007

06.12.10 Skövde AIK 1 vann Intersport/Möbelcupen

SAIK 1 vann en välspelad final mot sig själva, Skövde AIK 3 stod för motståndet. Matchen slutade 3-1.
Skövde AIK tog därmed storslam, 7000:- i första pris och 3000:- i 2:a pris att handla för på Intersport. Dessutom en Matsalsgrupp från Lundbergs Möbler värd 30.000:- och två skinnfåtöljer med fotpall från UK Möbler och JOL Möbler.
Delad 3:a blev IFK Tidaholm och Tibro AIK 2 och får 1000:- var på Intersport.
Bästa div. 4 lag blev IFK Tidaholm, Bästa div. 5 lag Värings GoIF, Bästa div. 6 lag delat mellan Alingsås FK och Korsberga IF

Alla resultat i fredags och lördagsmatcherna finns här

Söndagens slutspelsresultat  här


Olof Johansson Tibro AIK 2 utsågs till bäste målvakt i turneringen

Bolent Demirbag blev bäste spelare, han spelade i Skövde AIK 3


Skövde AIK 1 jublar efter ett av målen mot Skara FC. 3-1 slutade matchen


Två av deltagarna, Nils Alströmer och Oscar Bakhouch, i Alingsås FK våra mest långväga gäster. De gör sin tredje säsong i Möbelcupen och har förbättrat sig varje år. Blev i år bästa div. 6 lag tillsammans med Korsberga IF. De gillar vår turnering, men tycker det är lite jobbigt att åka två dagar i rad. Vi får kanske erbjuda dom övernattning nästa år.

Five-a-side eller Futsal
I vår enkät bland lagen angående önskemål av spelform i Möbelcupen, blev resultatet ett förkrossande övertag för Five-a-side. Av 22 inlämnade svarstalonger var 19 för Five-a-side och 1 för Futsal. 2 tyckte inte det spelade någon roll, utan att vi skulle anpassa oss efter andra.
Noteras kan att våra "storlag" Skövde AIK, Tibro AIK och Skara FC ville ha Five-a-side. Enda laget för Futsal var Lerdala i reservlagserien.
Vi får hoppas att vi kan få dispens nästa år också, annars kanske vi inte får behålla en del lag.
IFK Tidaholm t.ex. sa att de valde Möbelcupen (där de inte varit med på några år) i stället för DM som spelades som Futsal.

2006.12.10 Barngympa avslutning
Fler bilder på motionsidan/barngympa här

Den 4 december hade FIF:s barngympa avslutning i Ransbergs Skola. Totalt har 26 barn mellan 2-5 år varit inskrivna, tillsammans med föräldrar.
FIF:s Ledare Helene Lindblad berättar här vad de pysslat med.
Först lite uppvärmning/lek med boll, eller rockring, sedan när alla är i ordning, har barnen samling med ramsor och sång med rörelser till.
Därefter byggs en hinderbana, föräldrar och barn hjälps åt. Hinderbanan består av (balansgång på bänkar och plintar), hänga i rep, rutchkana, hoppa från plint på "tjockmatta", hänga eller gunga i ringar m.m. Sen avslutas med samling och "Hejdå sången"

Gympan börjar igen den 15 januari.

06.11.27 Avslutningsfest för Seniorerna
Lördagen den 27 hade FIF seniorer avslutning i Klubbstugan. Det började med fotboll på TV, Liverpool-Manchester City, trav (tyvärr gick inte Fasths travtips in), sen serverades maten från Jonsboda. Prisutdelningar m.m. Lite mail hade kommit in som på TV och lästes upp (kommer senare att lägga upp dem på hemsidan). Lundh hade musiktävling, men hade lite problem med disciplinen, när stämningen blev allt högre  och propparna gick då och då.
Mycket folk och hög stämning under hela kvällen, som blev lyckad. Kortspel och ut i nattens nöjesliv, avslutade kvällen (natten)

Ett av priserna "Störst utveckling under 2006" gick till Linus Strand som tyvärr inte kunde komma och ta emot det, motiveringen;
"Ju längre säsongen gick, desto mer kunde vi spelare, ledare och tillresta supportrar se de kvalitéer som dolt sig i Fagersannas tunnaste kropp. Inför kommande säsonger har FIF i denne spelare ett sparkapital som det finns mer att hämta ur."

De två finaste priserna gick till Mattias Fasth och Micke Ingvarsson


Mattias Fasth röstades fram av övriga spelare till årets genomgående bäste spelare i FIF med hela 76% av rösterna, Nicklas Harnesk fick 12% och Nicklas Thulin och Jacob Lindroth 6%. I tacktalet undrade Mattias om han blivit framröstad om röstningen skett efter travtipset.
Det tror jag säkert, Mattias är mycket värdig priset, som för övrigt är presentkort på ett Julbord för två på Knistad. Det bästa av allt Mattias har lovat att forsätta i FIF, nästa säsong

Micke Ingvarsson blev årets FIFare, ett pris som utses av Fotboll sektionen. Det ges till någon i Seniorfotbollen som på något sätt utmärker sig.
Micke är en kanonkille, som alltid ställer upp, är positiv och glad. Ett föredöme. I Mickes tacktal förstod han inte varför han fick priset, vilket säger allt. Han bara är en go kille, utan att veta om det.
Potatissäcken som Micke med möda fick upp på axeln är ett annat pris han fick. Ett energipris så han ska orka kämpa på nästa säsong också.

De här fyra har tränat mest i år Daggen, Micke, Harry och Benet. Eller om vi översätter till dopnamnen: Oscar Dunerman-Daggberg, Mikael Ingvarsson, Niclas Harnesk och David Larsson, med Micke som den allra träningsflitigast.

Ytterligare ett energipris gick till Eric Bustad, det han håller upp är morötter, det fanns mer i lådan han fick.
Jacob Lindroth till vänster fick det ärofulla priset Årets Lundh, som tillfaller någon som gjort något "speciellt" under året. Förra året gick priset till Per Larsson vikarierande lagledare som tog med sig P-14 stället till bortamatchen mot Väring (något tajt). Jacobs bedrift var något med att ha gömt kontroll på orienteringen, vilket drabbade Thulins lag hårt. Det hela uppdagades när Lill-Jimmy i Jacobs lag tjallade för tävlingsledningen.

Harry tackar de avgående tränarna Lars-Börje Andersson och Nicklas Thulin, med något som väcker stor munterhet.

LB och Nicklas tävlade i att hålla tacktal, och man får väl säga att det blev oavgjort. Bägge var lysande