Fagersanna IF
  Nyhetssida

2002-12-15 Mats Karlsson – kortpresentation
Föddes i Tibro för 36 år sen, men har sina rötter i Fagersanna. Mamma uppväxt i huset där Mats bor sen 10 år tillbaka, då han övertog det av mormor och morfar. Huset är tillbyggt för att få plats med fru och barn, Amanda 5 år och Kalle 2 år.
Idrottsliga meriter har Mats främst inom bordtennisen, där han spelat i div. 1, med Istrum.
Har mött de flesta av Sveriges elitspelare. Namn som Jörgen Bengtsson, J-O Waldner, Erik Lindh t.ex. dock ej ”Äpplet”. Har inte slagit någon av dem, men har tagit set mot Ulf ”Tickan” Carlsson. Men här snackar vi om världseliten, så besegra dem gör inte vem som helst.

På tränar/ledarsidan är meriterna också inom bordtennisen. Tränade Istrum i fem år bl.a. när de gick upp i elitserien. Har också jobbat för Västergötlands Bordtennisförbund som ansvarig för Juniordistriktscupen i 5 år. Dessutom som tränare för Sveriges bästa 13 åringar på sommarläger i Sv. Bordtennisförbundets regi. Varit förbundskapten m.m.

Pingisen har alltid varit nr. 1, men lite fotboll har det blivit i alla fall.
Tibro AIK är moderklubben, sen Skultorp, Åsarp/Trädet, Brevik, Tibro AIK igen och till slut FIF.
Det har väl inte varit så mycket A-lagsfotboll i klubbarna, har mestadels spelat på skoj. Men Mats var med när Fagersanna vann sexan under Tony Gustavssons ledning

I fotboll började tränarkarriären för några år sen när ”Tojje” övertalade honom att ta över dåvarande 13 årslag, det var inte så svårt då Mats gillar lagsporter. Gjorde ett uppehåll för studier, innan han hjälpte till med samma killar förra året, då tillsammans med Mats Hasselqvist, Per Larsson, Anders ”Noloset” Johansson och ”Tojje” Ingvarsson.

Ett stort plus är att Mats känner dessa juniorer, nu när de skall slussas in i Seniorfotbollen.
Det är inte helt klart exakt hur ansvarsfördelningen mellan ledarna ska se ut. Men grundtanken är att Mattias Sjölander är huvudansvarig och gör upp träningarna tillsammans med Jonas Ottosson. Mats håller sen i träningarna och är huvudansvarig coach på matcherna. Mattias och Jonas ska ju spela och behöver träna fullt ut.
Dessutom ska dessa tränare hålla i en juniorträning i veckan.
Avslutningsvis kan sägas att Mats är en hängiven GAIS:are, har vi fler i FIF. Jag kän
ner ingen.
Ingemar "Postis" Berg

2002-12-13 Andreas i Adventskalendern
Andreas Haglund och Petter Björnlund från Marhult utanför Fagersanna är två unga killar som varit i TV i höst.
Andreas i rollen som Philémon i adventskalendern "Dieselråttor och sjömansmöss", med skådespelare som Per Oscarsson, Sven Wollter, Brasse Brännström bl.a. På Skövde Stadsteater har Andreas spelat Emil, Birk i Ronja Rövardotter bl.a.

Andreas bor i Marhult med mor, far och två bröder Daniel och Elias. Är faktiskt född i Spånga, men flyttade hit 9 mån. gammal.
Nu förtiden är de stora intressena spela teater och att se film, därför är fotbollen lagd på hyllan, finns helt enkelt inte tid. Slutade spela i FIF redan i 11 årsåldern.
Andreas hyr/köper massor av film, allt från klassiska dramer till action. Men visst favoriter finns det t.ex. "Vägen ut" med Björn Kjellman och Peter Haber bl.a.
Som teater kille "måste" man ju ha förebilder och den störste är givetvis Per Oscarsson, framför allt för mimiken. Björn Kjellman är en annan favorit.
Under inspelningen av adventskalendern bodde Andreas delvis hos sina kusiner i Göteborg. Givetvis blev skolarbetet lidande, men nu är satsningen på skolan 100%-ig. Det är ett måste för att komma in på Estetlinjen i Mariestad, där Petter går.
Målet sedan är att komma in på scenskolan i Stockholm eller Göteborg.

2002-12-13 Petter programledare i P.S.
Petter Björnlund från Marhult, var programledare i ungdomsprogrammet P.S. i TV-1, som sändes från Mariestad den 28 november.
Petter går på Estetlinjen i Mariestad och pendlar till skolan varje dag.
Tyvärr hann vi inte med någon intervju med Petter, det får bli någon annan gång. Tajt till deadline och det tutade bara upptaget hos Björnlund.

 

 

 

2002-12-09  Nu har vi klart med ungdomsledare till alla lag
Fotbollsskola:
Ulf Andersson, Johan Wadman och Torbjörn Ljungquist
F94/95:
Helene Lindblad och Tony Johansson
F93:
Ismo Sorvari och Liselotte Waltersson
F91/92:
Tommy Mårdberg, Helen Mårdberg,
Glenn Westerlund och Janne Apell
F88:
Mikael Baloo Johansson
, Stig Johansson och Katarina Olsson  (papper)
P95:
Stefan Artursson och Stefan Lundberg
P93/94:
Benny Borg, Jens Andersson och Peder Johansson  (papper)
P91/92:
Jörgen Waltersson
, Stefan Waltersson, Roger Lindblad och Lars Johansson
P89/90
:

Janne Eriksson, Torsten Ferm  (papper), Eva Siberg och Mats Hasselqvist
P88:
Tränar med Juniorlag eller P89/90

2002-12-08  Mats Karlssons syn på FIF:s insats i Möbelcupen
Bra insatser av FIF:s båda lag
Kämpaglöd, lagandan samt det taktiska upplägget var receptet för Fagersannas båda lag i helgens Intersport/Möbelcup. Båda lagen avancerade vidare till slutspel efter att vunnit sina två andra gruppspel under söndagen. Oturligt nog fick lagen
mötas i kvartsfinalen, där förstalaget gick segrande ur drabbningen.

För egen del var det min första insats som ledare i Fagersannas seniorverksamhet.
Det blir inte svårt att finna inspiration till en fortsättning under den kommande säsongen när klubben förfogar över en sådan här trupp av både spelare och ledare.
Som tidigare hjälptränare till juniorlaget är det skoj att se juniorerna ta för sig så bra i seniorfotbollen. Martin Hanssons 1-0 mot Skara liksom lag 2:s seger mot Skövde AIK med 3-2 i de avgörande gruppspelsmatchen gör att man får ståpäls (som Gunde skulle ha sagt!).
Grunden till helgens fina spel bygger mycket på det som jag tidigare skrivit, laganda, kämpaglöd och ett bra taktiskt upplägg.
Alla spelare svarade för mycket fina insatser men jag vill framhålla två lite mera, nämligen Mikael Karlsson och Christoffer Edman som båda räddade sina lag i utsatta lägen.
Mats K 

2002-11-30  Tomtepromenaden
Det kommer mer om promenaden senare, men listan på vinnare och outlösta vinster kommer nu.
167 startande var klart godkänt i snögloppet.

Vinnare på startnumret blev vuxen.
1:a Jörgen Waltersson
2:a Lott nr. 17 blå
3:e Lott nr. 19 blå
Barn:
1:a Lott nr. 42 vit
2:a Ellen Mårdberg
3:e Sabina Lindblad
Gissa Tomten (Tommy Mårdberg)
Vuxen: Åsa Wallin
Barn: Sofia Nordh
Gissa skinkans vikt (2.628 gr)
Åsa Lindberg
Gissa Godisvikt (1.716 gr)
Amanda Waltersson
Snöbollskastningen
Vuxen:
1:a Viktoria "Tummen" Johansson, 2:a Ulrika "Öje" Pålsson, 3:e Kerstin Clason,
Barn: Dessa 3 lottades:
1:a Amanda Classon, 2:a Emma Waltersson, 3:e Erik "i Spethult" Johansson
Vinnarna i Snöbollskastningen får sina vinster levererade av Stefan Waltersson

De som har lottnumren blå 17, blå 19 och vit 42, kan hämta vinsterna hos Gerd Berg, Sågvägen 5 B eller ring 20543.

Fiflarreportage om Tomtepromenaden Läs mer

2002-11-23  Sten vann en bil på Bingolotto
Sten Carlsson, den lycklige vinnaren av en Volvo S 40 Business 1.8, på Bingolott från Fagersanna IF.
En liten presentation av Sten, född 37, uppväxt i huset han bor nu, Flybacken i Skeastan. Sten har jobbat med bilar i hela sitt liv, började som 16 åring på en verkstad i Tibro. Men stora världen hägrade, dåvarande fästmön (nuvarande frun Bojan) hade en syster i Kungälv och i samband med Kungälvs 1000 årsjubileum 1959 besöktes staden. Sten hade betygen i fickan och fick jobb. I Kungälv blev de kvar till 1997 då de köpte föräldrahemmet och blev Fagersannabor igen. Fru Bojan bördig från Lagerfors fick också närmare till sina rötter. Tre söner finns kvar i Kungälv, en dotter finns också i Töreboda.
Sten spelade fotboll i FIF några år, ihop med "Doff", "Vitus", Meijer, Gunnar Lagerin, Leif Ragnarsson m.fl.

Flaggstångskula
En händelse han minns är från 1959. Kampen om seriesegern stod mellan Hönsa och Fagersanna. Hönsa spelade på lördagen och vann. FIF skulle spela söndag mot Brevik och behövde vinna med 13 mål.
Fagersanna killarna samlades på Sjöhems Café på lördagskvällen. Sten som inte spelade då skulle gå linjeman. Han lovade sturskt att om grabbarna klarade av det skulle han klättra upp i Caféets ruttna flaggstång och ta ned kulan.
Nu vann man mot Brevik med 15-2 och flaggstången skulle bestigas, Sten hindrades dock av Caféägaren, som visste hur dåligt skick den var i. Sten anser att "sveket" är preskriberat nu.

Fagersanna Bilvård
Sten sysselsätter sig med att vårda bilar, laga gräsklippare, båtmotorer, skotrar, ja allt utom symaskiner, säger han själv.
Historien bakom denna bingolottovinst har sina poänger, det är nämligen så här tro det eller ej.
Sten lagade "Vitus" gräsklippare och som gammal kompis kunde han inte med att ta betalt. Då sa "Vitus" att några bingolotter skulle han ha i alla fall. I några veckor fick han en bingolott och den sista han skulle få, var denna vinstlott.
Vad är då sensmoralen av detta? Tja.. Det lönar sig att vara snäll mot FIF-representanter i alla fall.

Inte första gången
Bingolotto har varit vänligt mot paret förut, Bojan vann 100.000:- premieobligationer, 1997.
- Nu väntar vi bara på att få snurra på hjulet innan vi är nöjda, skrattar Bojan.
"Postis"