Fagersanna IF
  Nyhetssida

2006.11.30 Årets ungdomsavslutning!

Ja då har det varit dags för vår årliga spelaravslutning på ungdomssidan.
Vi var som vanligt i Ransbergs gympasal och tur var väl det för vi var ca 90st barn, ungdomar mellan 6 -16 år och ledare.
Vi började med att värma upp lite med en stafett som gick ut på att stapla muggar på varandra i en pyramid och sen samla ihop dem igen i två muggar. Bästa lag vann varsina fina gula t-shirtar.
Efter det var det dags för fotbollsskolan och P-8 att få sina deltagarpris och gå vidare ut på en liten tipspromenad med ficklampa.
Under tiden de var på promenad så fortsatte utdelningen av priser för resterande lag F-9 upp till F-17 och P-14. Alla fick varsitt deltagarpris och från det att man är 12 år och uppåt har ledarna möjlighet att dela ut träningspris, pris till årets lagkompis och framstegspris. Det såg lite olika ut bland lagen vilka priser man valde att dela ut, men alla ledare delade ut träningspris. Det var otroligt vilken närvaro det har varit under säsongen genomgående i alla lag. BRA kämpat allihopa!!. I det äldsta pojklaget och flicklaget delades också pris ut till årets pojklag-spelare och årets flicklag-spelare.

Efter priserna var det dags för pizza och det satt inte fel.
Som avslutning fick även ledarna ett litet pris. För visst gör de ett otroligt arbete med våra barn och ungdomar uppe på Fagervi både när det är träning, match och annat som händer kring fotbollen.

Det har varit ett otroligt händelserikt år med cuper, matcher och träningar inomhus som utomhus och lilla landslagets fotbollsskola. Ja, jag har svårt att komma på allt som har hänt under det här året men det har för de flesta varit ett roligt år som förhoppningsvis gjort er sugna på att spela fotboll nästa år igen.
Ha en skön vinter !
u-sektionen

Årets Flick-Fotbollspelare i FIF, Amanda Andersson, är en go tjej från Mölltorp.
Årets Pojk resp. flickspelare i FIF, utses i det äldsta ungdomslaget. De får sitt namn ingraverat i ett vandringspris.


Årets Pojklagspelare blev för andra året Rasmus Fogelström. Fagersannakille som i år även spelat i B-laget och gjort en del inhopp i A-laget.

06.11.30 Damlag Matchreferat Hjotiborgserien.

Damlaget har gjort premiär i Hjotiborgserien lördagen 25 november var vi i Rydsskolan och mötte Skövde KIK och Hörnebo SK.
Första matchen mot Skövde KIK slutar oavgjort 1-1. Vi gör en enorm kämpa insats där vi med lite flyt hade kunnat vinna denna match. Alltid svårt att spela första matchen inomhus svårt med olika positioner. Vi tänkta att vi skulle spela 1-2-1 för att vara lite defensiva i vår uppställning från start men sedan när vi har anfall att alltid anfalla med minst 3 stycken det fungerade till 100%. Tjejerna visar att vi har mycket talang i detta lag.
Andra matchen mot HSK div 3 lag. Vi börjar matchen bra och skapar några riktigt bra anfall där vi kunde ha tagit ledningen.
När sedan Hörnebo tar ledningen med 1-0  får vi en tung uppförsbacke. Halvtid och vi ligger under med 3-0. HSK vänder spelet snabbt när vi tappar boll på mitten.
Andra halvlek spelar vi bra och förlorar den med 1-0. Skillnaden är inte stor mellan lagen i en sådan här match. Rent tekniskt och fotbollsmässigt ligger vi väl framme. Possitivt i denna match är kämpainsatsen och att vi står upp och vågar ta emot bollen. Vi försöker alltid hitta ett passningsalternativ. Sådana här tuffa matcher är vad vi behöver.
Summering av dagen är att vi gör 2 bra matcher där tjejerna visar att vi är på rätt väg.
Alla kämpade och slet idag. BRA.
Tommy o Tomas

06.11.30 Lite funderingar kring damlag
Jag och Tomas har diskuterat detta med damlag ända sedan vi var på cup i Danmark.
Främsta orsaken till att vi skall spela i en dam serie är att vi vill att tjejerna skall få den bästa möjligheten att utvecklas. Detta kom upp i mitt huvud redan efter några omgångar i våras när vi spelade F15. Svårt att motivera tjejerna i matcher där man vinner med 4-5 mål.
Tänkte då att vi går upp och spelar en F17 serie. Många tyckte då att det var för tidigt att spela så högt med tanke på vår ålderssamman-sättning. Är inte tjejerna lite väl unga?  Var den hetaste frågan.
Vi har tittat mycket på tjejfotboll detta år och sett att tjejer idag spelar redan högre upp. De bästa 15 åringarna spelar redan i Dam serien. Därför var jag aldrig tveksam till att spela F17 i höstas.
Med facit i hand vet vi hur det gick endast 1 förlust. Med detta och mycket tittande på damfotboll tyckte vi att nu är det dags för oss att spela DIV 5.
Vi pratar med tjejerna om detta och många blir positiva och andra blir lite arga samt en del föräldrar blir tveksamma.
Efter mycket snack och telefonsamtal med tjejerna och föräldrarna är vi överens om att vi skall ha damlag. Den frågan som var hetast var hur stora är dom vi skall möta. Hur skall det gå för våra unga tjejer. Jag tror att myten om detta släppte när vi spelade en vänskapsmatch mot Moholm som redan har spelat 1 år i div5 och det visade sig att tjejerna inte var så gamla.
Vad är målsättningen med damlaget?
Vår målsättning är att vi skall utvecklas och ha roligt med fotbollen på och bredvid planen, att ingen slutar spela utan att vi kan knyta några nya ansikten till oss, göra bra ifrån oss på Danacup och ta steget upp till div 3 inom 5 år.
Hur skall vi kunna göra detta?
Som vanligt behövs mycket träning och många matcher samt att vi har roligt ihop båda inom fotbollen och socialt utanför.
Tror även att det är viktigt att vi gör andra saker ihop inte bara tränar och spelar.
//Tommy.
06.12.02 Skrämde regnet bort fagersannaborna vid Tomtedagen?
Endast 42 personer gick promenaden, att jämföra med det tredubbla, de senaste åren. Det kan spekuleras i vad det berodde på. Vädret, Är det fel på konceptet, sammanfaller det med andra advents/julfirande eller vad då?
De som gick verkade i alla fall trivas.

Gerd Berg, Marita Carlsson och lilltomten Engla bakom lotteribordet.

Tomten hette Stefan Arthursson, men det gällde det inte att gissa, utan vad som dolde sig i paketen.

Kast av "snöboll" (tennisboll) för att komma närmast "granen".

Granen var i år denna snögubbe, med dagens önsketext. Oskar Berg skötte kontrollen

Engla tillsammans med Pam Hansson skötte fiskdammen

Gissa kalkonens vikt (vuxna) och hur många godisar det är i påsen (barn) var en kontroll, som sköttes av Lovisa och Stefan Lundberg. Gissningsvinnaren Ulrika Påhlsson syns här till höger på bilden.

Efter promenaden var det fika/glögg/saft med dopp som gällde, här handlar Anders "Nolos" Johansson av Katarina Aling

Vinster: Vuxna:
Startkorten 1:a Mia Heikkelä, 2:a Fredrik Köppen, Tomtemorklapp: Fredrik Köppen (presenkort klippning/ hårvårdsprodukter på Ransbo-Salongen, Vuxenkast: 1:a Henrik Grahn, 2:a Linda Karlsson, Kalkonens vikt (4025g): Ulrika Påhlsson

Vinster Barn:
Startkortet: 1:a Martin Jonsson, 2:a Josefin Jonsson, Tomtenisseklapp: Ellen Arthursson, Godis (67st): Taylor Hansson, Kastet: 1:a Algot Påhlsson, 2:a Martin Jonsson, 3:e Alfred Påhlsson.
 


2006.11.01 Det blir damlag nästa år

Det här gänget som spelat F-17 i år kommer att testa på damlagspel nästa säsong. Det kommer säkert att gå jättebra, det är ett träningsflitigt och ambitiöst lag. Klicka på bilden för ett större format.

2006.11.01 Ni minns väl att vi haft Olympiad i Fagersanna
Det var ju ett tag sen, den 17 sept. Webmaster var ju med B-laget på det vackra Torsö den dagen och kunde inte följa arrangemanget. Men nu har jag fått lite bilder av Katarina. Så jag lägger upp en del. Men är det någon annan som har en kanonbild så maila den till info@fagersannaif.com

Fler bilder från OS här

2006.10.15 Fotbollskolan 2006
Under ledning av Stefan Johansson, Mats Karlsson och Lars Johansson har ett gäng små FIF are lärt sig lite om fotboll. De har också spelat matcher mot Mölltorp.
Bilderna som finns här är tagna under säsongen en del i våras och en del nu i höst.
Tack Bobby för bilderna

          

 

 

 

 

 

06.10.15 Dammatch FIF – Moholms SK 9-0 (1-0)

Sofie Lindström hann smita iväg och kom inte med på bilden, som är tagen av Anders Olsson

Mål: Malin Johansson 5, Hanna Lövgren 2, Elin Ingvarsson och Jessica Lindblad.
Så var det äntligen dags för att testa på lite seniorfotboll för våra tjejer. Moholm stod för motståndet som har spelat i div. 5 redan i år. Vi hade lånat in några gamla tjejer från Hörnebo och Ulvåker som skulle hjälpa oss i denna premiärmatch för våra tjejer. Frågan är om man kan säga gamla om Clara. Malin och Lisa. Dessa tre plus att Ida och Sofie som gjorde comeback idag för att stötta våra yngre tjejer. Man kunde se redan på uppvärmningen att vi var laddade och otroligt spelsugna. Har inte sett en sådan fart och finess på uppvärmningen på hela säsongen. Vi gör en av våra bästa matcher och Moholm hänger bra med i första halvlek där vi skapar en del chanser utan att sätta dit bollen. Andra halvlek går proppen ur och vi gör 8 mål. Hela matchen försöker vi att rulla boll och alltid försöka hitta ett passningsalternativ och inte bara tjonga iväg bollen. Tycker vi lyckas med detta hela matchen. Alla lagdelar fungerar samt att i försvaret är vi nästan felfria. Carro i mål har bara ett skott att rädda detta på en frispark. Otroligt roligt att se vilken fin fotboll som laget presterar. Tack Clara, Malin och Lisa att ni ville vara med i denna match och hjälpa våra tjejer. Kul att se hur bra ni har blivit. Detta sporrar oss ännu mer. (TACK). Även ett jätte tack till Ida och Sofie som inte har spelat fotboll på många år. Ni överraskade stort med ert fina spel. Hoppas att ni fortsätter.
Ni andra som inte är namngivna här gör en av era bästa prestationer i år med ett fyndigt och roligt spel. Kul att med ett så ungt lag kunna prestera en sådan fotboll detta imponerar mycket på oss ledare och vi hoppas ni satsar ännu mer nästa säsong.  
Nu gör vi ett litet träningsuppehåll till 4 november då vi kör igång träningen inne i Ulvahallen. Vila er nu och tänk på något annat än fotboll.
Tommy o Tomas.


"Gamla" fif-tjejer och ledare: Fr. vä. Kattis Olsson, Clara Olsson, Mallin Johansson, Lisa Björnlund och Mikael "Baloo" Johansson

06.10.02 Succé för Höstgympan
På måndagskvällen var det stor gympa aktivitet i Ransbergs Skola. Nästan 80 gympande från 2 till 70 år. Barngympan samlade 20, Lättgympan (Hopplösa gympan) 30 och den lite tuffare motionsgympan 27.
Hälsar vårt spänstfenomen Per-Erik Sjölin.

06.09.13 Vårdpersonal på Fagervi

FIF anordnade en liten "lära-känna" dag för vårdpersonal från Tibro Kommun, c:a 70 syrror lekte på Fagervi.

Nu finns det bilder från Kommunrehab dagen på Fagervi


HEJ Fagersanna IF 
Vi vill tacka för en fantastiskt rolig, solig och välorganiserad eftermiddag hos Er på Fagervi.
Härliga och engagerade funktionärer som gjorde allt för att vi skulle ha det bra och jobba ihop oss. Denna eftermiddag kommer vi att leva på länge!

TACK

Stefan, Susanne, Pernilla, Helen, Katarina, Ann-Marie, Per-Erik och ”Postis”
Varma hälsningar, KOMMUNREHAB, Tibro kommun

06.08.18 Lilla Landslagets fotbollsskola
Lite bilder från Lilla Landslaget här.

Landslagets Fotbollsskola i Fagersanna för killar och tjejer födda 93-97
Vi är ett gäng som startade Fotbollsskolan under vecka 33 och började på tisdagen med lite fotbollsträning på förmiddagen. Efter lunch så prövade vi på att kasta spjut vi hade engagerat Dag Wennlund Mariestads AIF.
Han har varit med i VM, Olympiska spelen och aktiv i landslaget  för ca 10 år sedan.
Dag instruerade en grupp åt gången som var väldigt engagerade och frågvisa.
Tyvärr så avslutades dagen med åska och regn men han fortsatte inomhus och berättade om sin karriär sedan blev det en frågestund och givetvis autografskrivande.
Onsdagen inbjöd på lite sol på morgonen för att sedan övergå i regn emellanåt. Idag höll vi på med lite lekar och träningar och pratade lite fair play.
För att sedan på kvällen ha lite anordnade sociala aktiviteter.
Pam och Katarina har tagit över denna kväll tillsammans med Björn och några instruktörer
Vi grillade hamburgare har  olika tävlingar och lekar samt att alla som vill kommer att övernatta på Fagervi. De är också nattvakter denna kväll.
Torsdagen är sista dagen den  börjar med frukost för att sedan packa ihop och städa för att sedan fortsätta med lite av vårt program. När jag kom ut var det ett gäng trötta ledare och spelare som var på Fagervi men de piggnade snart till.
Efter lunch så spelade vi mot varandra och hade straffturnering samt en fyrkamp.
Dagen avslutas med diplomutdelning samt glassutdelning varje deltagare får också ett lagfoto på herr och damlandslaget som är signerat
Av samtliga landslagsspelare. Och vad bra sol hela dagen inget regn denna dag
Kul är också att vi hade fått med 2 tjejer från HSK som deltagare.
Vi som hållit på med detta har haft några roliga dagar och vi hoppas att ni haft detsamma
Samtidigt får Janne Eriksson och Björn Svanell tacka er instruktörer för att ni ställt upp under dessa dagar.
Så vi säger tack till följande Stefan Lundberg, Mats Karlsson, Katarina Aling, Tommy Mårdberg,  Simon Moberg, Henrik Siberg,  Sebastian Ferm, Bobby Johansson, Linus Hasselquist och Pam Hansson.
Detta anordnas med våra samarbetspartners SISU idrottsutbildarna och givetvis SvFF
// Janne Eriksson

06.08.13 Frölunda Tigrarna vann Hantverkscupen

Frölunda Tigrarna lyfter vandringspriset och får därmed sin första inteckning i vandringspriset, tidigare har Hammarby 2, Borås AIK och Brommapojkarna 1 inteckning.
Finalen vanns med klara 3-0 mot IFK Kumla. Matchen om tredje pris vanns av Onsala 3-0 mot IF Heimer, medan fjolårsvinnarna Brommapojkarna fick nöja sig med 5:e plats, efter att överraskande förlorat mot Heimer i kvartsfinalen.
Mer om cupen kommer senare, framför allt kommer en hel del bilder, så kom tillbaka.

06.08.11 Hantverkscupen invigd

Här vandrar lagen in ledda av Pingstkyrkans blåsorkester. Invigningen förrättades sedan av FIF: Mats Grennfalk och Gerhard Sager från Västergötlands Fotbollsförbund.
Deltagande lag i år är Frölunda Panthers, Frölunda Tigrarna, Örebro SK Öst, Örebro SK Navet, Brommapojkarna, Holmalund, Borås AIK, Onsala BK, Heimer, Falköpings FK, IFK Kumla och FIF. Under lördag och söndag, matchas det flitigt och dessutom tävlas det i kanot, dyngkärrekörning, samt i kampsång.
B-slutspelet vann Holmalund efter vinst mot Fagersanna IF i finalen (5-2)

Vem har sagt att inte Svenska spelare är tekniska.
Kolla in Borås killen
Emil Jylhänlahti som spelar i Mariedals juniorlag, ha lite tålamod när Ni laddar ner filen den är på 19 meg.  här

Rättvisemärkta matchbollar i Hantverkscupen
10-årsjubilerande Hantverkscupen kommer att använda sig av Rättvisemärkta bollar som ej är tillverkade av barn i andra länder.

06.07.16 Det är lugnt på Fagervi nu i Juli
Sture och Kenth är undantagen. de jobbar för högtryck med bevattning, så planerna ska bli fina till höstens matcher. I övrigt är det bara "löskefolket" som är igång, varje söndag kl. 18.30, men också dom har haft ett litet dipp i träningsdeltagandet, var nere i 11 deltagare idag (23/7), kusten, rockfestivaler och dylikt drar. Annars har snittet varit 15-16 varje gång. Men killarna undrade var alla gamlingar är som skulle komma (Baloo, Toje, Lundberg m.fl.) Jag kan i alla fall garantera att dom hade kul ikväll.
Lite bilder från träningen här


Hasse har problem att få med sig bollen, Putte har stenkoll på läget.


Grennfalk dominerade i luftrummet

2006.07.15 Turgubben Alf i Ransbo. The Double på tipset

Alf Eriksson lyckades med bedriften att vinna Fagersanna IF:s matchtips och få 13 rätt på stryktipset, samma vecka. Respekt heter det ju i stryktipsreklamen, då måste detta vara dubbel respekt.
När man har tretton rätt på tipset föräras man med tröja och keps, vinner man FIF-tipset får man presentkort (2000:-) på ICA Supermarket i Tibro.

FIF-Tipset
Preliminära vinnare i matchtipset, det blev 8 rader med 8 rätt i FIF-Tipset. Rätt antal gjorda mål var 16, på de elva matcher som var med.
Vinnare blev Alf Eriksson, Mölltorpsvägen i Fagersanna, 1 mål ifrån (15), (presentkort 2000 ICA Supermarket Tibro)
2:a Katarina Olausson, Bokgatan Tibro 2 mål ifrån (14) (Kort med 1000 Bilisten Tibro)
3:a Fredrik Lekman, Berzeliigatan i Falköping 3 mål ifrån (19) Verktyg för 500 SA Maskiner)

2006.06.12  Träning för Alla  ("Löskefolket")
Första träningspasset slog väl ut, 12 deltagare trotsade det heta sommarvädret för lite tvåmål. Två av de nya kommer att spela i B-laget på onsdag.
Ny träning nästa Söndag efter Bingon c:a 18.30, då får det gärna komma lite fler "gamlingar", Tojje kände sig lite ensam, då de flesta var i 20 årsåldern.

8/6 Några bilder från skolfotbollen här
Med bl.a. domarna Robin Waltersson och Mårten Ferm. Fotograf Katarina Aling

8/6 Vi har fått en bild på F-9 tjejerna

Mer om tjejerna här

2006.05.10  Nu har fotbollsskolan börjat!
Nu har fotbollsskolan kört igång på Fagervi. Det var ett stort och härligt gäng som kom till första träningen i lördags. Stefan J, Mats K och Lasse som ledarna för Fotbollsskolan heter har sina ”träningar” på Lördagar kl. 10.00- 11.00 uppe på Fagervi (på planen som ligger till höger om A-planen).
Har ni pojkar/flickor som är födda -00 och som vill spela fotboll kom upp till fotbollsskolan och var med.   

ALLA ÄR VÄLKOMNA!    
Har ni frågor ring Stefan Johansson 209 00

2006.05.06 Några bilder från Vildmarksturen

Lars-Börje är nöjd med hur han satt yxorna, med all rätt


Anton, Daggen, Jörgen och David lyckades väl inte få ihop båren på bästa sätt, men alla sätt var ju tillåtna


Är det nån som vill ha lite ved upphuggen, ring så kommer Jacob

Jörgen tar i allt han har och bollen flyttade sig 20 centimeter
Thulin lyckas bra i stövelkastningen trots illvilliga komentarer
Välbehövlig vila
Fasth visar fantastiskt bollsinne
Skamsna orienteringsförlorare, skyllde på att Jacob gömt påsen

Ny Träningsoverall

Fagersannas duktiga F-14 tjej Hanna Lövgren visar den nya träningsoverallen Umbro X-line Tristan Zip

 

 

 

 

2006.05.06 Sture 60 år

Fagersanna IF:s viktigaste kugge Sture Hasselqvist har blivit en mogen man. Eftersom han undanbett sig uppvaktning, var vi tvungna att uppvakta honom där vi vet att han finns, på Fagervi förstås. Ordf. Stefan Lundberg överlämnade biljetter till Fri idrotts VM i Göteborg, i samband med seniorernas "Vildmarkstur"

2006.05.01 Nya träningsflitiga killar från Tibro AIK

Viktor Lejon, Kristoffer Andersson, Jonatan Strålman, Johan Malmlöf, Carl Carlsson och Markus Andersson trotsade ösregnet och åkte från Tibro för träna med sitt nya lag FIF P-14.

2 Fagersannatjejer i landslaget

Nina Fellbrandt och Lina Lövgren i Landslagets träningströjor

Det är väl inte stora odds på att två tjejer från lilla Fagersanna är så duktiga att de blivit uttagna till samma landslagstrupp?  Nina Fellbrandt och Lina Lövgren två fantastiska Fagersannatjejer har lyckats med det.

Bägge började sin karriär i FIF, men tog sedan steget över till Hörnebo för att utvecklas ytterligare. Nina som är målvakt spelar nu i Falköpings KIK i div.1. Lina är kvar i Hörnebo, men börjar på fotbollsgymnasiet i Borås till hösten, då blir Dalsjöfors troligen ny klubbadress. Lina spelade med i FIF:s P-14 lag redan som 12 åring och var bland de bättre i laget redan då.

Fif(l)aren har träffat tjejerna för en liten presentation. Först lite födelsefakta.

Nina är född 19 november 1989, bodde då i Viken på andra sidan sjön. Men efter att mamma Helen och pappa Mats skiljde sig, är hon bosatt i Strandstaden och Viken. Har två storebröder Marcus och Fredrik.

Lina är född 1 augusti 1990 och bodde då som nu i ett gult hus ovanför Ransbergs Skola. Familjen är mamma Anki, pappa Otto, lillasyster Hanna (som spelar i FIF:s F-15) och katten Mozart (17 år).

Favoritmat/dryck:
Nina: Kött, sås och potatis, samt  Idas Köttfärs m. spagetti, vatten.
Lina: Tacos och Redmos Köttfärs m. spagetti, vatten.

Vad gör dig glad?
Nina: Sommar och att träna.
Lina:
Musik!!!! Och sommar så att man kan leka med bollen utanför huset när man vill och det inte finns någon förb…. snö ute.

Andra intressen?
Nina: Vara med kompisar, hinner inte mycket mer.
Lina: Musik, både att skriva/spela och att lyssna. Spelar i bandet The Conversation ihop med FIF:arna Sebastian Ferm, Henrik Siberg och Josse Sundman.

Önskesemester?
Nina: Brasilien och Australien.
Lina: Australien, Nya Zeeland och så klart USA.

Så går vi över på fotbollen Nina är som sagt målvakt och Lina spelar oftast vänster innermittfält. Trots den låga åldern har de snart spelat i 10 år och har några fina fotbollsminnen. Ninas största är landskampen mot Tyskland förra året. Lina har ett lite udda minne, det är från tiden med FIF:s P-14 när Gustav Redmo gjorde sitt första mål. (Har aldrig sett honom så glad) + segern i Italien Cup.

Landslagkarriär hittills och vad kommer härnest?
Nina: Har varit på 4 läger och spelat 1 landskamp. Kommer: 4-nationsturnering i Norge och 4-nationsturnering i Schweiz, Nordisk flickturnering i Finland.
Lina: Har varit på 2 läger, i höst är det läger och landskamp mot Tyskland.

Målsättning?
Nina: Årets: Att utvecklas så mycket som möjligt för att konkurrera om en plats i F-17 landslaget. Livets: Bli en bra målvakt och spela i allsvenskan och förhoppningsvis någon gång spela i A-landslaget.
Lina: Att spela i Allsvenskan eller div. 1. Bli en freestyler (en som gör olika trix med bollen).

Vad behöver ni förbättra?
Nina: Spelet med fötterna.
Lina: Löpstyrkan.

Vilka tränare har betytt/betyder mest?
Nina: Perka och Elisabeth Leidinge mv. Tränare i landslaget och Peter Larsson målvaktstränare i Tibro AIK
Lina: Hans Redmo, the best ever! Eva Siberg, som var min första tränare om det inte var för henne kanske jag inte spelat fotboll idag. Pia Redberg en av mina distriktsförbundskaptener.

Skolarbetet hinns det med?
Nina: Ja, men det blir mycket helger och på buss/tåg.
Lina: Har lätt för att lära och behöver inte lägga ner så mycket tid på skolan. Men när det är uppsatser får jag kämpa lite mer.

Hur ser en normal dag ut?
Nina: Skola 8.00-9.20 fotboll i skolan, slutar 14.00. Buss till Skövde 15.20, tåg till Falköping 16.00 blir hämtad på tågstationen. Träningen börjar 16.30 först 1 timme målvaktsträning, sen 1,5 tim. vanlig träning, slut 19.00. Sen tåg och buss till Fagersanna. Tränar i Falköping 3 dar i veckan och 3 dar med Tibro AIK:s A-lag. 1 ledig dag i veckan.
Lina: Dagen börjar med buss till skolan halv åtta, är hemma kl. 3, käkar riktig mat. Pratar i telefon m. kompisar eller sitter vid datorn i ungefär en timme. Sen gör jag mig i ordning för träning med Hörnebos damlag eller Tibro AIK U-lag (killar). Hemma igen halv åtta, käk dusch och läxor.

Vad gör ni om 10 år?
Nina: Spelar i en bra div. och spelar i landslaget förhoppningsvis. Vet inte vad jag vill jobba med.
Lina: Spelar i ett lag där jag har kul och stortrivs. Sen skriver jag låtar med min kompis Josse. Jag bor inte i Tibro. (nej varför bo i Tibro när man kan bo i Fagersanna) reds anm.

Till slut hur tror ni det går för FIF i år?
Nina: Mittlag.
Lina: På övre halvan och att min barndomskompis Oscar (Daggen) gör många mål.

Utfrågare och foto:
Ingemar Berg

 

Lina har många favoritband:
The Sounds, U2, Cardigans, Arctic Monkeys, The Strokes, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Marit Bergman, Lifehouse, The Hives, Kristian Anttila, Blink 182, Death cab for cutie, Rooney, Millencolin, Caesars Palace, Sahara hotnights, Jimmy eat world.