Fagersanna IF
  Nyhetssida

2005.10.30 Ungdomsavslutning
Nu har ett helt fotbollsår gått till ända. Det har varit fyllt av många positiva insatser t.ex. finalplatser i 3 st cuper, 2 st serievinnare och mycket mer, men fram för allt har det varit en otrolig uppslutning av alla er barn och ungdomar. Att få komma till en avslutning som den vi hade förra söndagen och se 80 barn och ungdomar samlade, att få dela ut deltagarpris till alla er. Det känns stort. Framför allt är det kul att se så många av er komma upp till Fagervi och träna flera ggr i veckan. Det märks att ni känner glädjen över att få vara en del av ett lag. Det är det som är viktigt.
För att återgå till avslutningen så var det ett program som var ihopsatt av u-sektionen och spelarrådet. Jättebra jobbat ni i spelarrådet, tror att de flesta var nöjda med lekarna och pizzan.

Vi fick hjälp med prisutdelningen av A-lagstränaren Lars-Börje och spelarna Jimmy och Mikael Ingvarsson. Det var deltagarpris till alla från fotbollsskolan och uppåt. För de äldre var det även pris för
-
träningsflit
- årets lagkompis
- årets framsteg
I P-14 och F-14 delades årets pojklagsspelare ut till Rasmus Fogelstöm och årets flicklagsspelare ut till Malin Gustavsson

JÄTTEBRA KÄMPAT av alla och jag hoppas att vi kommer att se er uppe på Fagervi i vår igen. För vad vore FIF utan er. Och till er alla tränare vill jag rikta ett stort tack, jag vet att ni lägger ner mycket tid på våra barn och ungdomar.
Till sist vill jag bara säga tack till alla föräldrar. Utan er hjälp kommer vi inte till matcherna, vi kan inte ha kiosken öppen eller ha ett så stort arr som Hantverkscupen mm.
STORT TACK 
Med vänlig hälsning U-sektionen genom Katarina.


Årets Flicklagspelare blev Malin Gustavsson från F-14 laget, Malin bor i Brevik och har Mölltorp/Brevik som moderklubb

Årets Pojkspelare blev Rasmus Fogelström, som spelar i P-14, han bor i Fagersanna och har alltid spelat här.

2005.10.29 Testmatch och avslutning

Micke Karlsson räddar bollen i stolpen, det hjälper inte att Erik Bustad försöker hjälpa bollen innanför med kroppsrörelser

De två FIF lagen tackar varandra efter matchen som det röda laget vann med 4-2.

Efter matchen vankades bastu och bubbelbad, biljard, pingis, "tips-extra" innan maten serverades. Därefter delades ett antal priser ut. Sen bar det av ut i Skövdes nöjesliv.


På bilden ovan
FIF:s två första nyförvärv, som ritade på övergångshandlingarna i dag, från vänster David Larsson och Linus Strand två unga killar födda 86 från Tibro AIK. Här tillsammans med Erik Bustad, som nästan är ett nyförvärv, han kom ju från IFK Skövde efter halva säsongen i år.

På bilden till vänster.
Jacob Lindroth, berättar om lille Gustav 7 år från Igelstorp, som har bytt favoritlag från Djurgården till Fagersanna

 


Detta gänget fick priser för sina insatser i år. Dennis Bustad avtackades som tränare och fick en fin balanspirk av LB, som man garanterat inte ska få fisk på.
Martin Strandell fick välförtjänt pris som årets överraskning, han har faktiskt i år flera 90 minutersmatcher, dessutom fick han 200 matcher tallrik, Det fick också Jimmy Eriksson, som tyvärr inte kunde komma. Mats Hasselqvist fick 600 matcher tallrik.
Niklas Harnesk, Jimmy och Micke Ingvarsson fick träningspris.
Danne Eriksson fick årets spelare.
Marko Nurkkala som vanligt skyttekung.
LB fick en fin ficklampa av spelarna, som tur var kunde pryl-Dennis förklara finesserna med den.
Ett energi "pris" i form av en säck potatis fick Martin Hermansson och Jimmy Ingvarsson, så de ska orka springa lika mycket nästa säsong.
Till sist Årets Lund priset, i år ingen tvekan vem som skulle få det. Fotbollsektionens ordförande Per Larsson. Motivering, han var lagledare i bortamatchen mot Väring, och lyckades med bedriften att ta med P-14 laget matchställ, som blev ganska tighta på de välväxta A-lagspelarna.

Till sist kan tilläggas att det är en härlig stämning i truppen nu, några nya unga killar kommer hit, och inget definitivt avhopp. Några har tänkt sluta, men lämnat dörren på glänt. Harry har väl fått anbud från varenda klubb i Skaraborg (Skövde AIK, Ulvåker, IFK Skövde, Tibro AIK) men.......

Herman och Jimpa med sina potatissäckar

2005.09.18 Enmilavandring och Olympiad

Det var inget drömväder på söndags förmiddagen när enmilavandringen och Fagersanna olympiaden gick av stapeln, men det var inga ledsna miner för det. Fikat och Korven smakade extra gott efteråt. I Olympiaden deltog i år 57 barn, i grenarna längdhopp, höjdhopp, kast med sandpåse och 60 meter. Från vandringen kommer ett reportage senare av Per-Erik.


Katarina Siren lyckas tillslut tända elden, blåsten gjorde det lite svårt.


På de här höjderna behåller man gärna överdragskläderna på.


Per-Erik serverar fika och gubbalimpa efter vandringen

2005.08.14 Nu är Hantverkscupens bildsida klar
Även resultaten för kämpalekarna finns nu. Är det någon som vill ha en bild så skicka ett mail till info@fagersannaif.com så skickar jag en i högre upplösning än de som finns på bildsidan.
Här är bilderna  

Resultat och tabeller första dagen  
Söndagens slutspelsmatcher  
Resultat kämpalekar  

2005.08.10 FIF filmas av fotbollsförbundet
Flera av Fagersanna IF:s ungdomslag filmas den här veckan av Svenska fotbollförbundet.
Då förbundet omarbetar sitt kurspaket för barn- och ungdomsarbetet fick Fagersanna IF en förfrågan om de ville vara med.
- Vi blev rekommenderade av före detta kanslichefen på Västergötlands fotbollsförbund, Tommy Andreasson, och vi nappade direkt, säger Janne Eriksson i Fagersanna IF.
Filmningen har pågått sedan i söndags då ett filmteam från Halmstad följde P10-laget i Hantverkscupen och fortsatte på måndag och tisdag då några av de andra ungdomslagen filmades. På tisdagen
kom även Tommy Andreasson ut till Fagervi för att titta på filmteamets arbete.

Här filmar Joakim FIF:s lag i Hantverkscupen, en liten tjuvstart på filmteamets besök i Fagersanna, de kommer tillbaka på måndag och tisdag. FIF är utvald som en av två föreningar i Sverige som ska filmas för omarbetningen av "Spela, lek och lär", som är utformat av Peter Bursvik på SvFF. De kommer att filma på FIF:s fotbollskola  och andra träningar.

Peter Bursvik och fotograferna Åsa och Joakim.

Fotbollsskola
Utvecklingskonsulent Peter Bursvik representerar Svenska fotbollförbundet och han berät­tar om anledningen till filmningen i Fagersanna.
- Förbundet har förutom den ordinarie utbildningen också lilla landslagets fotbolls skola och det är materialet i den senare som ska omarbetas. Materialet kallas fotbollens lek och lär och innehåller svensk fotbolls mål och riktlinjer för. barn- och ungdomsfotbollen. Vi kommer att använda oss av filmsekvenser i utbildningsmaterialet, bland annat till barn och ungdomars utveckling och övergripande ledarskap, säger Peter Brusvik.
Från tisdag till fredag den här veckan pågår Fagersanna IF:s fotbollsskola och den följs också av filmteamet.
- Detta blir enligt min mening PR för hela vår förening och alla är positiva och ställer upp. Både ledare och föräldrar har engagerats, till exempel under Hantverkscupen i söndags. Då agerade också ett par föräldrar vid filmandet, säger Janne Eriksson, ansvarig för fotbollsskolan.
Roligare studier
Det som filmats på Fagervi lP kommer sedan deltagare i lek­ och lära kurserna att få titta på. Det blir utgångspunkt för diskussioner och samtal.
- I vanliga fall läser man ju ofta i en kursbok och diskuterar utifrån det men att utgå från en bild gör studierna betydligt roligare, menar Janne.
Filmandet kommer att resultera i en dvdfilm men också i en video.
Av Börje Sahlen SLA

TACK!
Vi tackar alla spelare, ledare, föräldrar och domare som agerat så föredömligt under tre härliga dagar som vi haft besök av Svenska Fotbollsförbundet och Z-Vision.
Janne, Peter ,Åsa och Joakim är ”supernöjda” med resultatet av det som filmats.
Det skall bli jättekul att se den färdiga produktionen.
Detta har varit roligt att jobba med då det har varit så positivt att alla har ställt upp till detta arrangemang.
Vem vet dom kanske kommer tillbaka till vår fina miljö och vår fina anläggning Fagervi.
Det kommer att skrivas om detta i SLA då dom var ute i måndagskväll och fotade och gjorde repotage.

Så tack ännu en gång.
Janne Eriksson

2005.08.10 Brommapojkarna vann som väntat

Vinnarlaget Brommapojkarna, här tillsammans med sina lagvärdar Emil Klingström och Oskar Berg, som följt laget hela helgen och gjort ett jättejobb liksom de andra lagvärdarna.
Brommapojkarna slog Heimer i finalen med 6-0 och dominerade cupen stort, men fick oväntat tufft motstånd i semifinalen där Borås AIK pressade BP till en knapp 2-1 seger, med segermålet gjort i slutminuten.
Fagersanna lyckade också bra och fick sin näst bästa placering i Cupen en stark femte plats.
Placeringsmatcher: Final: BP-Heimer 6-0, match om 3:e pris Borås-Onsala 1-2, om 5:e Fagersanna-Falköpings FK 3-1, om 7:e Frölunda-Örebro Svart 3-2, B-Slutspelsfinal: Örebro SK Vit-Holmalunds IF 0-4, B-slutspel om 3:e Mullsjö IF-Götene 1-0

Hantverkscupen invigd
Hantverkscupen invigdes på fredagskvällen, med inmarsch på Fagervi. Käk och fritt fotbollsspelande under överinseende av lagvärdarna. Ledarna i lagen åkte ner till badet för ledarträff. I morgon börjar matcherna och kämpalekarna. Fotboll på Fagervi hela dagen.
Först ut är: Örebro SK Vit-Götene IF, Falköpings FK-Brommapojkarna, Örebro SK Svart-V:a Frölunda, de matcherna börjar 08.15. Övriga lag är Borås AIK, Onsala BK, IF Heimer, Holmalunds IF, Mullsjö IF och Fagersanna IF


Frölunda fick problem med att få fast flaggan vid invigningen.

2005.07.16 Tre sena nyförvärv
Erik Bustad och Stefan Kling två unga killar från IFK Skövde har skrivit på för FIF och är redan spelklara, bägge är födda 1985. Erik är son till Lars-Börje och Stefan son till IFK:s Ulagslagledare. Philip Malek från Assyriska är det tredje nyförvärvet, men han studerar i Göteborg och kan därför inte satsa fullt ut, men har redan varit med i två U-lagsmatcher. Under våren har ytterligare två spelare tillkommit Michael Linder och Oskar Sundblad, som inte spelat på många år. Michael har förflutet i Jula och Mariestads BK och Oskar har spelat i Roma på Gottland. Ytterligare någon spelare är på gång men inget är klart ännu.

2005.07.20 FIF-Tipset rättat
Grattis!!!

1. Kristian Hjerpe
Säterrörsvägen 3, Skövde, vinner presentkort 2000:- på Ica Supermarket i Tibro
2. Marko Nurkkala
Taffelgatan 8, Tibro vinner 1000:- på Bilisten i Tibro
3. Sven-Åke Karlsson
Vekagatna 45, Hjo vinner varor för 500:- på SA-Maskiner i Skövde

Samtliga hade 9 rätt, så målen fick skilja dom åt. På dessa 11 matcher, som tippades gjorde FIF 16 mål. Kristian hade18, Marko 21 och Sven-Åke 27.

 

2005.07.05 Grattis F-14 till Cupsegern i Kalles Kaviar Cup

Kalles Kaviar Cup.
Onsdag 29 juni klockan 14.00 vid KL-livs. 16 st tjejer som skall åka på cup till Kungshamn. Som vanligt när man skall åka på cup så tror man att tjejerna skall flytta hemifrån. Det finns väskor så nästan hela parkeringsplatsen är full. Efter lite tankeverksamhet så löser vi all packning och kan åka mot Kungshamn ca 30 minuter försenade. Vårt första stopp är vid Statoil i Skövde. Där skall vi plocka upp Josse A och Jessica G som har varit på ridläger. Det visar sig att det är bara Josse som kan åka med för tyvärr så har Jessica blivit förkyld och har feber. Resan till Kungshamn går som planerat och vid framkomsten packar vi upp våra grejor samt går och äter mat. Vi skall spela vår första match redan på onsdag klockan 19.40 i Smögen.

Match 1 mot Kungshamn.
Matchen spelas på Havsvallen i Smögen. Tjejerna gör som vanligt en bra match. Trots att vi förlorar denna med 1-0 på en straff redan efter 2 minuter. Tycker att vi har spelet i 38 minuter av 40. Kungshamn skapar inget utan vi skapar 6-7 jätte bra lägen utan att göra mål. Tjejerna är lite nedstämda när vi åker tillbaka till förläggningen.
Jag och Tomas berättar för tjejerna att det viktigaste på cupen är att vi har kul tillsammans och att vi spelar bra fotboll.
Efter matchen så är det sängdags direkt eftersom vi har match tidigt torsdag morgon 08.00 på Havsvallen.

Torsdag  30 juni Väckning 6.00 för frukost klockan 6.30. Tjejerna är lite trötta men inga problem att väcka dom. Denna dag skall 2 matcher spelas.

Match 2 mot Bunkeflo.
Även denna match spelas på Havsvallen. Denna match är en av dom bästa F14 matcher jag sätt. 2 lag som vill spela konstruktiv fotboll. Matchen slutar 1-1 Tycker att resultatet är rättvist.

Match 3 mot Skoghalls.
Matchbilden på denna match är ett lag som vill spela fotboll och det andra laget bara slår ifrån sig. Skoghall får 2 st skitmål och vi har jätte svårt att göra mål på våra chanser. Matchen slutar 1-2.
Nu börjar tjejerna tycka att det här är inte bra och inte heller kul. Positivt snack om att det är viktigt att spela en bra fotboll i den här åldern och vara som bäst sedan vid seniorlagsspel som vi hoppas att tjejerna skall göra och inte sluta i junioråldern.
På kvällen är det fria aktiviteter med sängdags 24.00 eftersom vi har sovmorgon på fredag.

Fredag 1 juli
Dagen börjar med frukost och match kl 13.00 mot Trollhättan på Havsvallen kl
Jag och Tomas har kollat lite om det finns någon chans för oss att komma till A-slutspel. För att vi skall bli trea i vår grupp måste Bunkeflo förlora sina 2 siste matcher vilket skulle betyda att dom slutar på 4 poäng och minus statistik. För att gå vidare från grupperna skall man vara 1:a eller 2:a samt bästa eller nästbästa trea. I dom två andra grupperna måste också resultaten gå vår väg. Vi far runt som tättingar denna eftermiddag för att kolla alla andra matcher. Utav 4 matcher måste 3 gå i vår favör. Bunkeflo förlorar sina 2 matcher vilket betyder att vi är 3:a i vår grupp. Sedan får inte Åtorp vinna sin sista match vilket de inte gör så nu ar vi minst sämsta trea. Vi blir sämsta trea för den sista matchen går inte i vår favör utan nu skall vi möta Bovalls/ Hunnebo i kvarten som vanns sin grupp. På dagen badar tjejerna och på kvällen är det disco.

Match 4 mot Trollhättan.
Matchen vinns av oss med 2-0. Vi är klart bättre än våra motspelare och Jennie A gör sitt andra mål denna vecka.
Det är nu som jag måste ytterligare en gång tacka LB för träningen i måndags. Ellen nickar i vårat första nickmål någonsin på en hörna från Sabina. 2-0 till oss kommer att visa sig vara ett perfekt resultat för vår del.

Lördag 2 juli
Lördag och kvartsfinal dags. Tjejerna är som vanligt glada och sugna på fotboll även denna dag. Jag och Tomas tjatar på tjejerna igen hur viktigt det är att dricka vatten. Matchen skall även idag spelas klockan 13.00. Kan säga att vädret var i varmaste laget. Idag innan match får Tomas som vanligt plåstra om en hel del skavsår. Vi talar även om för tjejerna att idag skall vi göra vårt jobb på planen så kommer detta att gå jättebra. Efter några inledande förluster har nu tjejerna fått tillbaka lite av sitt självförtroende. Vi poängterar att detta kan vara sista matchen i cuppen men att det är av ingen betydelse utan vi är här i första hand för att ha sköj.

Kvartsfinal mot Bovalls/ Hunnebostrand.
Matchen skall spelas i Kungshamn på Kungshamnsvallen.
Vi startar på ett utmärks sett och lånar knappt ut bollen dom första 10 minuterna och skapar 2 st jätte lägen. Sedan verkar det som om vi blir trötta. Då får motståndarna ett markant tryck på oss. Men försvaret och Carro lyckas hålla rent halvleken ut. Andra halvlek blir ett ställningskrig där våra tjejer jobbar helt otroligt och Jessica kan via ett långskott ge oss ledningen. Efter målet så var dom sista minuterna innan domaren blåste av matchen otroligt långa. Vinst med 1-0 och klara för semifinal. Klockan 21.00 i Smögen.

Semifinal mot Kungshamn.
Matchen mot Kungshamn kändes som om vi skulle vinna lätt. Men här bedrog jag mig motståndarna var mycket mer aggresivare än vi. Uppladdningen innan matchen var väl inte den bästa med sol och bad. Vi tar ledningen med 1-0 och Kungshamn kvitterar och tar ledningen innan vi får en frispark när det återstår 1 minut. Sabina stegar fram och dänger upp den i krysset. Ställningen är 2-2 och direkt efter avspark blåser domaren av matchen.
Detta var väl inte vår bästa match men tjejerna jobbar fantastisk igen.
Straffar skall avgöra denna match. Bägge lagen får sätta sig i mittcirkels och ta ut fem spelare. Detta är ju aldrig kul att en match måste avgöras på straffar. Vi har ju några gånger förlorat just på straffar i cuper så både vi ledare och spelare vet hur trist och sorgligt detta är. Vi pratar med tjejerna om att det inte spelar någon roll om man missar sin straff eller inte utan bara försöka att ta det lugnt. Vet ej vad som hade flugit i tjejerna har aldrig sett 4 st så bra straffar i detta nervösa skede. Vi behövde bara lägga 4 straffar så var saken klar.

Nu är det bara en match kvar i turneringen FINAL.  
Jag kan påstå att det inte var svårt att somna efter att vi hade duschat. Tjejerna somnade ganska snart efter att vi hade släckt och nattat oss.

Söndag 3 juli
Sovmorgon i dag också. Finalen skall börja 13.00 på Kungshamnsvallen. Innan vi skall åka till Kungshamnsvallen skulle vi packa ner all vår utrustning och packa dessa i våra bilar. Morgonen flöt på och tyckte inte att det var någon som var speciellt nervös inför dagens match. I dag såg man att det endast var finalerna kvar. Förläggningen hade tömts på lag och man förstod att vi hade gjort något rätt bra att komma till final med dom förutsättningar som finns i klubben. Kan bara säga att Ytterby tjejerna var dubbelt så många som oss och endast flickor födda -91. vi har med både 91, 92 och 93:or. Otroligt starkt av tjejerna.

FINAL mot Ytterby.
Innan matchen fick alla spelare ställa upp framför huvudläktaren och bli presenterade för publiken.
Kan tro att det kändes lite extra kul för både tjejerna och ledarna där man fick ta emot lite hurra rop från alla anhöriga som har varit med och stöttat oss hela tiden.
Finalen spelades och slutade oavgjort 0-0 efter att Ytterby pressat oss i andra halvlek mycket beroende på att dom hade medvind. Vi skapade 3-4 riktigt bra målchanser som vi inte kunde förvalta.
Var straffläggningen mot Kungshamn nervöst var det inget mot finalen. Vi börjar med att missa våra 2 första straffar. När sedan Ytterby skall lägga sin sista straff mot Carro måste hon rädda och vi måste sätta vår 5:e straff.
Tjejerna visar en otrolig kyla och klarar detta. Oavgjort efter 5 straffar. Nu är det 1 straff i taget. Ytterby slår sin straff och Carro räddar. Nu behöver vi bara!!!! Sätta vår straff så är det klart. Vem skall våga slå denna avgörande straff. Då kom jag att tänka på att i vinterulven för 2 år sedan slog Josse S en straff och det såg lugnt ut. Frågar Josse och hon svarar ja jag tar den. Vi pratar lite om att deras målvakt gått åt samma håll på alla straffar så vi bestämmer att Josse slår den i andra hörnet. När jag ser lilla Josse 12 år gå mot sraffpunkten och lägga upp bollen undrar man vad man utsätter spelarna för. Josse är hur kall som helst och slår bollen som vi hade pratat om. Mycket riktigt går målvakten åt fel håll och Josses mål är hur enkelt som helst.

Tjejerna bara skriker ut sin glädje och kramar varandra. Prisutdelning med buckla och priser till alla i laget.
Efter prisutdelningen tackar tjejerna sina motspelare och är i denna stund mycket sportsliga mot sina motståndare och önskar dom lycka till i serien.
Vi vill tacka alla föräldrar som har stöttat laget och oss hela tiden. Samt till tjejerna vill vi bara säga hur stolta vi är att få ha hand om ett så otroligt roligt gäng både när det gäller träning och matcher. Som vanligt när vi är ute på cuper sköter ni er exemplariskt mot er själva samt mot alla andra.
Ha en skön sommar Tommy/ Tomas.

2005.07.01 Drama i Fisket.
Det kom ett mail till webmaster i eftermiddags, från Lill-Jimmy, som berättar om ett intermesso i inledningen av fiske-festen. Läs här ock se vad Jimmy har att berätta.

"Snappa upp lite snygga bilder från dagens fiske. tycker dom är värda att ligga på hemsidan så att de som undrar varför inte jörgen fick nån fisk var att han glömde hoppa i båten. som tur var att han inte hunnit få igång snurran. Edman kommer till undsättning."
 

2005.07.01 Läger F14 och P14.
Söndagen den 26 juni åkte lagen P14 och F14 på läger till Strandvallen i Brevik Vi var 13 tjejer och 17 killar.
Som samlades klockan 15.00 vid KL-livs för avfärd mot Brevik. Söndagens program bestod endast i fria aktiviteter. Vad tror ni att barnen gjorde? Jo dom spelade fotbollstennis och 2-mål i fyra timmar.
Maten denna kväll stod Eva S och Pia P för.(mycket gott) barnen hade lite svårt att somna första kvällen men vid 00.30 denna kväll började det att bli tyst inne i omklädningsrummen som barnen sov i.

Måndag morgon väckning klockan 7.30 för att sedan äta frukost vid 8.00. Första träningspasset mellan 10.00-12.00 spelade barnen 2-mål på stor plan samt att ena gänget spelade fotbollstennis. Lunchen denna dag bestod av korv och mos.

Eftermiddagsträningen skulle A-lagets tränare Lars-Börje ha hand om till barnens förtjusning . LB grillade barnen i 2 timmar och visade sin nickningskonst. (LB får tacka dig ännu en gång. För efter denna träning vågar flera av barnen att nicka.) Alla tyckte att denna träning var superbra. Tack LB!!

Efter träningen kom alls vår superkock från Fagersanna Keaton. Han lagade pasta och köttfärssås. Mycket uppskattad även i år. Skall understrykas att jag saknade cykelbyxorna i år. Kvällen ägnades åt fria aktiviteter för att vid 23.00 vara dags att lägga sig.

Tisdag morgon väckning 7.30 frukost klockan 8.00. Efter frukosten skulle alla utrymmen städas och packning plockas ihop innan träningen börjar 10.00. Efter träningens slut kl 12.00 var det några som ville bada eller duscha innan avfärd mot Fagersanna igen kl 13.00.

Vi tränare vill genom detta tacka alla som var med och gjorde dessa dagar till något helt fantastiska. Vi har i Fagersanna bevisat att det går alldeles utmärk att blanda killar och tjejer på träningar.

Tack från  Stefan, Jörgen, Roger, Tomas och Tommy.

2005.06.25 Lyckad midsommarfest

Överraskande mycket folk kom på midsommarfesten, det var ju lite frågetecken eftersom den var flyttad från centrala Fagersanna till Fagervi. Största anledningen till flytten var ju att där finns redan fikaservering och annat tillgängligt på ett smidigare sätt. Nu var det kanske ännu mer folk än vanligt, men det bidrog det fina vädret också till. Lillemor Eriksson och Sven Palmqvist höll i lekarna, dessutom fanns pilkastning, diverse bollkastningstävlingar, fiskdamm m.m. Här följer några bilder från festen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005.06.25 Lina Lövgren uttagen till Halmstadslägret
Fagersannafostrade Lina Lövgren, nu i Hörnebo SK har blivit uttagen till lägret i Halmstad, för Västergötlands 16 bästa 90-tjejer. Vad jag vet har vi endast haft två deltagare där tidigare. På 80-talet målvakten Marie Sjöberg och på 90-talet Anna Lagerin. Lina var för bra för flicklagen i FIF och spelade mest i P-14 laget för två säsonger sedan. Hon var bland dom bästa även där, trots att hon bara var 13 år.
Här en presentation från den tiden

Grattis Lina!!

Lina! Är det sant att du fick smygträna bolljonglering bakom morfars hus för att dina föräldrar Anki och Otto förbjudit dig att alltid spela fotboll. Och att de tvingade dig att sluta jonglera efter 2000 tillslag. Har hört sådana rykten.

2005.06.15 Snöplig finalförlust för F12
Efter en fantastisk turnering gick FIF ända till final. Där dominerade man matchen, men lyckades inte få in bollen, istället lyckades Hovås med detta 2 minuter före slut. Ibland känns det inte rättvist och det var en hel del gråt direkt efter matchen. Men till prisutdelningen syntes inget av detta, så strålade man som solen gjorde denna fantastiskt fina sommardag.

Ett stolt Fagersannalag som gjorde om vad F12 gjorde för två år sedan, nämligen kom tvåa i Ulvacupen.

2005.06.15 UlvaCupen P10

Efter en vår med nästan idel segrar i poolspel hade vi vissa förhoppningar inför UlvaCupen. Efter en tidig start med frukost vid Fagervi 06.00 (!!) och första match kl 08.00 var det full fart. Killarna visade vad de kunde redan på lördagen med tre raka segrar och en målskillnad på 11-1! Hela laget visade upp kämpatakter och kunskaper som gjorde att våra motståndare Ulricehamn, Karlskoga och Väring 2 inte kunde besegra oss.

På söndagen ställdes vi mot Väring 1. Ett storväxt och i sin serie obesegrat lag. Efter en jämn inledning tog vi över spelet och efter 1-0 på straff av Rasmus Wadman, seglade killarna ifrån till en säker 3-0 seger. Vi var bland de bästa 16 lagen! För att ta oss in bland de 8 bästa behövde vi besegra Häcken. Med en lång paus innan denna 8-del var det svårt att ladda upp, men killarna bestämde sig för att de ville vinna för de ville möta fler nya lag. I en härlig match där vi stundtals pressade Häcken fick vi till slut ge oss då de gjorde 1-0 med 5 minuter kvar. Slutligen vann de med 3-0 och vi får säga att det var rättvist då Häcken gjorde en bra match.

En kul turnering med kanonduktiga killar som både spelade bra fotboll och visade på fighting spirit. All heder åt er och det resultat ni presterade killar! Vi och Fagersanna IF kan vara stolta över er!
Tränarna

Fina insatser i Ulva-Cupen
Fagersanna deltog med två lag i Ulva-Cupen, bägge gick till A-slutspel.
P-10 resultat.
FIF-IFK Ulricehamn   3-1, FIF-KB Karlskoga  1-0, FIF-Värings GIF 2  7-0
16 delsfinal, FIF-Värings GIF 1  3-0,  8 delsfinal  FIF-BK Häcken  0-3

F 12 resultat
FIF-IFK Ulricehamn   3-0, FIF-Hovås Billdal  2-1, FIF-Jula BK  5-1
8 delsfinal    FIF-IFK Hjo  2-0,  kvartsfinal  Mölltorp/Breviks AIF   1-0
Semifinal  FIF-IK Zenith   3-1, Final  FIF-Hovås/Billdal  0-1

Ulvåkers hemsida

2005.06.10 Lilla Landslagets fotbollsskola
Fagersanna IF Ungdom kör även i år Lilla Landslagets fotbollsskola Under vecka 32 (9/8-12-8) så rullar vi på med denna aktivitet. I år är det 41 deltagare  mellan 10-14 blandat tjejer och killar.
Vi kommer att pröva på att spela Boule med instruktör som heter Jörgen Nielsen.
Andra dagen kommer det ut en barn och ungdomsfotbolls utvecklare som heter Anna-Carin Spång och kör 2 timmars träning med samtliga. Det finns även utrymme för att ta ett teknikmärke detta kommer vi att testa under dessa dagar. Tanken är att man skall kunna vara hemma i trädgården och göra dessa tester också så håll i paraplyer m.m.
Dessutom så kommer vi att övernatta på Fagervi en natt. Har ni föräldrar möjlighet så kom upp och titta på oss under dessa dagar så får ni se vad vi håller på med

Nytt för i år är att vi har sommarjobbare på Fagervi det är 5 killar  som jobbar under vecka 30-32 dessa har vi med som instruktörer under vecka 32. Dessutom så är Sebastian Ferm och Henrik Siberg med som instruktörer också.

Vi kommer att jobba med lite teori också då vi har vår samarbetspartner SISU idrottssutbildarna med oss i detta arrangemang.

Vi som jobbar med detta Janne Eriksson, Stefan Waltersson, Ulf Andersson, Jens Andersson samt våra instruktörer hälsar er alla välkomna.
Text/Janne Eriksson

2005.06.05 Skolfotboll
Reportage från Ransbergs skolas frilufts dag på Fagervi.
Ransbergs skola var som traditionsenligt på Fagervi och spelade fotboll onsdagen den 1 juni. Det var det 5:te året i år som Fagersanna IF och skolan gör detta ihop.

Vädermässigt så var det ju lite negativt när de kom till Fagervi. Vissa lärare hade jag ju lovat sol men det regnade just då. Men när första matchen drog igång så kom solen också till lärarnas förtjusning. Fanns vissa lärare som sken ikapp med solen under dagen.

Detta är ett lättskött arrangemang då det är självgående nu. Under förmiddagen så fanns det 2 korvgummor (Ann och Mariann) på plats och serverade korv till alla deltagarna.

Alla matcher dömdes av utbildade ungdomsdomare dessa var Robin Waltersson Felicia Westerlund Ellen Mårdberg samt vår egen Goa Erland Persson från Hjo som blev tillfrågad att vara med. Han hör ju till Fagersannas inventarier hittills 8 Hantverkscuper samt ett antal matcher. Som avslutning på dagen så fick alla deltagarna glass från Hemglass som Ransbergs föräldraförening bekostar. Under glassätandet så fick alla elever se riktig elitfotboll nämligen lärarlaget mot segrande lag. Undra hur många av lärarna hade svårt att röra sig dagen efter.

Fagersanna IF ungdom tackar alla berörda för denna dag.
Ps jag lovar sol även nästa år så Maggan behöver ej vara orolig Ds. 

Text /Janne Eriksson

2005.05.28 Klassfotbollsfesten blev lyckad igen.
Trots att vädret växlade från regn till solsken verkade det inte vara några sura miner någonstans. Mer text och uppgifter om vinnare i de olika utlottningarna kommer på måndag eller tisdag. Bild på de bägge kommunmästarna, finns givetvis med. Mölltorp och Fagersanna, som arrangerade fotbollsfesten ihop blev som sig bör mästare i respektive kommun. Den mycket rafflande finalen vann Mölltorp, men det satt långt inne. Jag kan intyga att många mölltorpsföräldrar, hade hjärtat i halsgropen och ännu högre stundtals när Ransberg tryckte på och jagade kvittering i andra halvlek. En bildsida blev äntligen klar söndag kväll, länk finns nedan.

Bilder från klassfotbollen