Fagersanna IF
  Nyhetssida

2005.05.25 Märkliga resultat
Vi har haft några stora förluster med U-laget bl.a, men vad är det mot dessa osannolika resultat. FIF P12 mot N:a Fågelås 26-0, FIF F12 2 mot Mölltorp/Brevik 20-0.

2005.05.16 England U-19 Dam - Falköping KIK 5-2 (3-2)
Scorer: England: Dunia Susi 2, Michelle Evans, Jill Scott and Chantelle Parry. Falköping KIK: Camilla Fredh 2.

På måndagskvällen spelades en match på Fagervi, mellan Englands U-19 Dam och Falköpings KIK damlag. Matchen vanns av England med 5-2, Falköping hängde bra med, men var betydligt tamare i avslutningarna. På onsdag kväll möts Sveriges U-19 och England på Guldkroksvallen i Hjo.
På begäran av engelsmännen följer här lite bilder med Engelsk text.


England U-19 ladies celebrating their first goal after only 1 minute of the game, a header from the team captain Michelle Evans.

Falköping KIK got an equalizer after fifteen minutes, Camilla Fredh made it after a rebound. Camilla took KIK to the lead (2-1) with a penaltyshot. But England came back with 2 goals before the break.

Englands Team Captain Michelle Evans going for the ball.

The scorer of the third goal for England Jill Scott, on the move

 

2005.05.08 IFK Göteborgs Roger Fridlund har drillat FIF tränarna

Detta gäng hade en heldag på Fagervi med IFK Göteborgs Roger Fridlund, som berättade om Secrets of Soccer. Det varvades både praktik och teori.

 

2005.05.01 Våra Motionsspår.
"Gudrun" for hårt fram även i Fagersanna. Massor av träd har blåst omkull. Många har ramlat över våra markerade vandrings- och löpslingor. Nu i början av maj är det mesta av den nedblåsta skogen bortforslad. Tyvärr har vi ännu ej hunnit röja bort allt ris som ligger på lederna. Vi röjer fortlöpande så fort timret forslas bort. Även våra markeringar/skyltar har skadats av nedfallna träd. Vi beräknar att alla våra spår skall vara rensade och skyltar reparerade senast vecka 19. Glädjande många använder spåren. Fortsätt med det!  En varning! Gå ej nära rotvältorna!
Hälsar Rolf W, Ingvar A och Stig J

2005.04.30 Företagsdagar på Fagervi
Två tisdagar har det varit full aktivitet på Fagervi, då FIF anordnat företagsdagar åt Top Flight i Tibro. Sammanlagt 90 personer har aktiverats. Dels med mat och diverse samarbetsövningar, för att få deras personal att lära känna varnandra. Två mycket lyckade dagar av deras reaktion att döma. Vi som jobbat med det hade också kul.
Bra jobb Stefan L, Pernilla L, Susanne W, Per L, Per-Erik S.
"Postis"

2005.04.16  Vildmarkspromenad
Den sedvanliga vildmarkspromenaden har avverkats och som vanligt med blandade insatser. Vädret var perfekt och allt genomfördes med gott humör och helt utan skadeglädje. Vi går inte närmare in på några resultat här, men det ryktas att Harry fick med några goa filmklipp. Om tekniken funkar och vi med den, så kanske vi kan lägga upp dom här senare.


Jacob, Hasse och Jimmy studerar kartan länge och väl, tyvärr hjälpte det inte. De kom bort och fick hämtas,

Micke Ingvarsson imponerade i skyttet

2005.04.12 Hur kan vi få media att skriva om oss?
Jane Isacsson från TV 4 besökte FIF:s styrelsemöte på tisdagskvällen och hjälpte oss med tips hur vi ska gå till väga. Det finns en hel del att tänka på den saken är klar.

 

 

 

 

 

2005.04.10 Andréas Sjölander har en hemsida

Vår Wembley hopsnickrare har gjort en hemsida. Där finns mycket kul att läsa, otroligt vilken begåvad ung man vi har i våra led. Verkar som han är på väg till Stockholm och jobb som textansvarig på Vingresor. Det är bara att önska lycka till.

 

Hemside adressen är:
http://www.andreassjolander.nu/

 

2005.03.30 F 14 först ut på gräset
På onsdagskvällen var det gräspremiär på Fagervi-Campen när F14 släptes ut på grönbete. Under torsdagen är det full rulle med flera ungdomslag.
Seniorerna startar på lördag kl. 10.30 och första matchen spelas på söndag kl. 11.00 då A-laget tar emot Folkabo. Senare på dagen spelar F-14 mot Moholm kl. 14.00. Vidare kan nämnas att Hörnebo SK Senior har hyrt in sig 4 gånger (mån. 4, fre. 8, tis. 12 och fredagen 14 april. Då vi har ledig plats.

F-14 tjejerna trivdes i den härliga kvällssolen på onsdagen 30 mars

2005.03.13 Nyhet om Bingon
Det blir endast 5 bingoomgångar i år. Söndagar med start 5/6 och sista omgången 3/7. Klassisk starttid 15.00. Exakt spelplan kommer senare. 

2005.03.06 Årsmötet 6/3
Årsmötet hölls i Strandstadens klubbstuga och vi ser fram emot att 2006 kunna hålla det i vår egen nya klubbstuga.
På årsmötet presenterades årets resultat, +25 kkr, vilket har klarats trots stora investeringar i Fagervi med kiosk och klubbstuga. Ökat antal träningstimmar och genomförandet av klassfotbollen var andra positiva händelser under året som lyftes fram. Mötet var enigt om att de prioriterade frågorna de närmaste åren skall vara att få fler aktiva till föreningen och även fler ledare. För att klara detta måste alla hjälpa till och marknadsföra vår förening.
Till ny ledamot i styrelsen valdes Susanne Waltersson. Nya i ungdomssektionen är Susanne Augustsson, Tord Larsson, Pam Hansson, Maria Karlsson och Björn Svanell. Övriga sektioner omval.
Avslutningsvis ett tack till alla er som under flera år gjort ett viktigt arbete i styrelse och sektioner och nu lämnat era uppdrag. Ni har alla gjort en viktig insats.

Stefan Lundberg
Nyvald ordförande

2005.02.15 Ransbergs Skola

I arbetet med att påverka Tibros politiker om värdet med Ransbergs Skola har styrelsen valt att både påverka ledamöter i Barn och Utbildningsnämnden, liksom de som sitter i Kommunalfullmäktige.
Detta sker genom ett personligt brev som ni kan läsa här.
Vi skall också påverka allmänheten genom en insändare i SLA. Även denna kan ni läsa här.
På så sätt hoppas vi att våra åsikter kring hur en nedläggning påverkar Fagersanna IF och därmed vår ort skall bli klart för alla politiker och allmänheten.
Hoppas ni alla hjälper och stöttar oss i detta arbete!
Brevet till ledamöter i BUN och Kommunalfullmäktige

Insändaren i SLA

 

2005.xx.xx Vi minns Kent Ragnarsson
Med sorg mottar vi meddelandet att Kent har lämnat jordelivet.  Vi minns dig som spelare, domare och ledare i vår förening. Vi minns dina inlägg på vår hemsida och dina besök på våra matcher. Vi minns ditt stöd och din uppmuntran. Vi kommer att sakna dig i sommar.

Fagersanna IF /gm Stefan Lundberg

2005.01.20 Fagersannatjejer vann Ulvahallen Cup
Vi har fått en bild från Webmaster i Ulvåkers IF på fyra fagersannatjejer, som spelar i Hörnebo SK:s damlag och var med och vann Ulvahallen Cup. Den bilden måste vi givetvis ta med på hemsidan. Grattis Lina Löfgren, Malin Johansson, Lisa Björnlund, Nina Fellbrandt, samt givetvis alla andra Hörnebodamer.

 

2005.01.15 Inbjudan/Kallelse till ledarträff
Nuvarande och kommande u-sektion, alla ungdomstränare i Fagersanna IF
Söndagen 23/1 16.00-18.00, Strandstadens klubbhus

Riktlinjer inför framtiden
Styrelsen har satt upp ett mål för de kommande tre åren att vi skall öka antalet barn och ledare i Fagersanna IF. Detta är viktigt för att kunna hålla oss med 11-mannalag och därmed ha en bra återväxt i form av spelare, ledare och aktiva föräldrar. Kan vi lyckas med detta kan vi starta en positiv utveckling för många år framåt med bra verksamhet, fortsatt bra ekonomi och många som är med och hjälper till i föreningen.

För att få alla i föreningen att dra åt samma håll i denna utveckling, har vi sammanställt de diskussioner, beslut och tankar vi haft om vår verksamhet de senaste åren. Detta kallar vi FIF´s ”Gul-svarta tråd”. 

Målet är att inför ledare, föräldrar, aktiva och andra som kommer i kontakt med Fagersanna IF vara tydliga med hur vi arbetar i vår förening. Alla skall veta vad de kan förvänta sig av FIF och vad FIF förväntar sig av dem. Följande punkter är grunden; 

  • Med vilka värderingar vi driver vår verksamhet

  • Vad vi förväntar oss av ledare i FIF

  • Vad en aktiv/dennes förälder kan förvänta sig och vad det kostar i form av egen insats av tid och pengar

Kring detta förslag behöver vi en stor uppslutning för att vi skall lyckas. Därför vill vi träffa alla er som är inblandade i vår ungdomsverksamhet för en diskussion kring förslaget. Vad är bra och vad skall vi ändra på?

Vi hoppas ni vill och kan komma denna dag. Det skulle vara till stor hjälp för oss.
Hälsningar Stefan Lundberg
Ordförande Styrelsen