Fagersanna IF
  Nyhetssida

2004.12.30 F-10 vann Vinterulven
FIF slog Hörnebo SK i finalen med 2-0, i semifinalen slogs Ulvåkers IF ut med 2-1, i kvarten IF Tymer 3-0.

.

2004.12.15 Jacob Lindroth klar för FIF
Vi har gjort klart med Jacob Lindroth från IFK Skövde, en utförligare presentation kommer. Men helt klart är det en bra förstärkning.
Dessutom är Dennis Bustad spelklar från den 16 dec.
Några till är på gång och kommer till träningarna i Ulvahallen.

Samtidigt kan meddelas att Nicklas Harnesk har tackat nej till Ulvåker.

Spelarförluster är Daniel Dahlqvist, IFK Skövde, Jocke P, Vinninga, Johan Carlsson Tibro AIK och Fredrik Gustavsson, Ulvåker.

2004.12.08 Tibro AIK vann Intersport/Möbelcupen

Tibro vann cupen efter finalvinst mot Borgstena IF med 6-0 i finalen. Men så enkelt gick det inte hela tiden. Semifinalen vanns mot Skövde AIK med 2-1 i sudden och Kvartsfinalen mot Edsvära/N:a Vånga 6-5 efter straffar.

Tredjepristagare blev Skövde AIK och IF Tymer
Bästa div 4 lag: Våmbs IF och Edsvära/N:a Vånga FF
Bästa div 5 lag: Borgstena IF
Bästa div 6 lag: Assyriska FT och Korsberga IF
Till bästa målvakt utsågs Daniel Jönsson Skövde AIK och bästa utespelare Johannes Grahn Tibro AIK

Johannes Grahn Tibro AIK utsågs till turneringens bästa spelare

Möbelcupens överraskningslag Borgstena IF div 5 laget som gick ända fram till final och var obesegrade fram till den. Men där var TAIK för svåra.

Resultat slutspel söndag
Resultat Gruppspel  fredag och lördag


Marko Nurkkala och Olof Johansson två av FIF:s bästa spelare i gruppspelet

FIF utslagna trots bra spel
Edsvära/N:a Vånga drog längsta strået i slutspelsgruppen. FIF besegrades med 1-2 trots att FIF var väl så bra men utan flytet. Sen räckte det inte att IFK Hjo utklassades med 5-0, där juniorerna jagade som hungriga vargar. Kikke Johnsson och Micke Ingvarsson gjorde 2 mål var och Marko Nurkkala ett. Mot ENV gjorde Olof Johansson målet.

FIF gruppsegrare
Efter 2-2 mot IFK Falköping Mål: (Marko Nurkkala och Olof Johansson), 2-1 mot Vreten/Lira, (mål: Jimmie Ingvarsson och Marko Nurkkala) och 4-1 mot Korsberga (Mål: Martin Hansson, Micke Ingvarsson, Jimmie Eriksson och Jocke Pettersson) är FIF klara för slutspel på söndag.

2004.11.30 138 gick  Tomtepromenaden
138 deltog i U-sektionens Tomtepromenad på Lördagseftermiddagen. Utmed spåret var det olika tävlingar bl.a. bollkastning, gissa tomtens vikt. Det serverades glögg o pepparkakor. Man fick också skåda en vacker lucia. Innan det var dags för lotterier och fika hos JOL Möbler. Allt i ett härligt vinterväder, precis som det ska vara på en Tomte-Promenad


Här gällde det att gissa tomtens vikt


Vid målet hos JOL Möbler, såldes det lotter, julklappar bl.a. Här serverar Katarina Aling kaffe och saft.

2004.11.13 Avslutningsfest för Senior

Här har vi de träningsflitigaste i FIF, Micke och Jimmy Ingvarsson tränade nästan alla gånger, men Nicklas Harnesk tränade mest. Nicklas fick också det fina priset Årets FIFare.

Årets Lundh priset gick till Jocke Pettersson, Olof Johansson och Martin Hermansson för deras bravader i Orienteringen på Vildmarkpromenaden. Priset delas ut av sin upphovsman Nicklas Lundh.

Martin Hermansson och Jocke Pettersson fick inte bara Årets Lundh, utan Martin blev också välförtjänt Årets Överraskning. Jocke blev skyttekung i B-laget.

Priset Årets Spelare och Skyttekung A-Laget gick till en pånyttfödd Marko Nurkkala, som tyvärr inte kunde delta och ta emot priset.

Vidare avtackades det gamla tränarparet och andra ledare.
Det sågs på fotboll, badades bubbelpool, spelades biljard, bordtennis innan maten serverades, sedan tog Bengt Magnusson över leken.

2004.11.11 52 lag igen i Möbelcupen   se vilka det är
Mycket stort intresse i år igen, vi väntar nu till helgen innan vi lottar. Det kan fortfarande komma in några lag. Postgirot kan ju ta några dagar.

2004.11.08 Lars-Börje och Dennis nya tränare
Nu är det klart med nya tränare. Det blir Lars-Börje Andersson och Dennis Bustad, som tar över efter Mats och Otto. Det blir ett mycket intressant tränarpar. En spelande och en coach. Bägge rutinerade och har tränat flera lag tidigare men inte jobbat tillsammans. Lars-Börje har bl.a. tränat Korsberga och Igelstorp, men de senaste 4 åren har han verkat i IFK Skövde, där han sitter i styrelsen. Dennis har som största merit säger han att han gjorde två mål mot FIF i år. Ja nåt mer har han väl som spelare i bl.a. Ulvåker, Tymer och har tränat Tymer och Moholm. Utförligare presentation kommer i Fif(l)aren, som kommer ut före jul.
Seniorsektionen är mycket nöjda med att knyta detta tränarpar till föreningen. De har en positiv idé med fotbollen och FIF kommer att bli ett offensivt lag nästa säsong, den saken är klar. Den 27 november kl. 13.00 kommer FIF att bjuda på en bit mat och ha en Infoträff med spelare. Då kommer vi förhoppningsvis också att presentera några starka nyförvärv.

Till sist kan vi väl redogöra för vilka roller de båda har.
Dennis blir spelande tränare och ska vara pådrivare på plan. Har focus på laget och det offensiva spelet.
Lars-Börje blir matchcoach, pådrivare utanför plan och har focus på individen och det defensiva spelet.

Fotbolls filosofi
"vi krånglar inte till det"
Vi behåller och utvecklar det som fungerade bra //förbättrar det som fungerade mindre bra 2004 // (kontinuitet...)
Vi ska spela offensiv fotboll med stor rörlighet.
Vi kommer att prioritera spel och spelövningar.

 

2004.10.16 Ledarmatchen är spelad
Den blev mycket spännande och välspelad. Vi såg många tekniskt bra prestationer. På begäran hålls vinnarlaget hemligt, men det kan avslöjas att Pia Palmer avgjorde matchen, som spelades efter pingis räkning först till 11 två mål måste skilja. 12-10 blev resultatet. Från matchen i övrigt kan nämnas att webmaster gjorde 3 snygga mål och att Lundh, som var med i 2 minuter hann smutsa ner sina nya byxor och fick åka hem o byta.
Efter matchen vankades det gourmetmiddag i Strandstadens klubbstuga.

2004.10.02 Utbyggnaden av Fagervi igång
Det här gänget drog igång rivningen av den gamla uteplatsen och speakertornet, så snart F-14 matchen var avslutad. Vi ska försöka löpande följa upp vad som händer vartefter. Det som sker härnäst är grävning för nytt avlopp till Handikapptoaletten.

2004.09.30 Rapport från Handbollslivet i Grekland

Elin Berg och Pelle Danielsson på en uteservering i Afytos på Kassandra (vänster bild)
Mikaela Lindberg och Elin utanför hallen de spelar i (höger bild)
 

Elin och Mickis, som spelade i Stockholms-Polisen förra säsongen är nu proffs i Grekiska Panathlitiko (Thessaloniki). Vi såg 3 tränings-matcher bl.a. en bortamatch i Giannitsa c:a 6 mil. En skräckfärd tyckte Gerd, vi körde i karavan. Att hänga på en Grek i en liten Renault Klio, är inte det lättaste. Mycket trafik sick-sack körande mellan filerna, 130 km/t på 60 km/t sträckor m.m. Men vi kom fram OK i alla fall, lagom till ett riktigt åskväder, 34 grader varmt växlade till en svalkande hagel skur. Matchen vanns av de våra med 25-13 och svenskorna fick spela nonstop och gjorde ungefär hälften av målen. Laget är med i EHF-Cupen och spelar i okt mot ett Holländskt lag några mil norr om Amsterdam. Vinst där och det kan bli match i Sverige.
Pelle (som tränat med FIF) spelar i Apollo Kalamaria och har gång avstånd till tränings arenan.
Noteras bör att  FIF(L)AREN ligger som toalett lektyr i en lägenhet i Kalamaria, Grekland.
Det finns ett annat svenskt proffs i Kalamaria, den gamle Hammarby spelaren Kennedy Bakircioglu spelar fotboll där och de brukar ses på McDonalds.


I en lägenhet där 3 handbollspelare bor blir det en hel del tvätt, eftersom de tränar varje dag och ibland två gånger om dan i varma sporthallar (utan luftkonditionering) De är inte lika bortskämda med tvätt av tränings-kläder som vi i FIF.
Vissa komplikationer med språk har gjort att namntrycken på matchtröjorna blivit lite konstigt Berg har blivit "BEK", Mickis efternamn var ännu svårare så hon har fått "MICHAELA" på ryggen.

 

200409xx Fagersanna-Olympiaden med 65 deltagare

Den grekiske guden Vitus fick äran att tända den olympiska elden i Fagersanna-Olympiaden, som gick av stapeln under lördagsförmiddagen. Den var lika populär som vanligt och i år deltog 65 barn i grenarna 60m. kast, höjd och längd. Till skillnad från Athen OS vann alla deltagare guld. De fick också glass från glassbilen,  korv och dricka. Fler bilder kommer nån annan dag

 

20040715 Vinnare matchtips
1. Bengt Eriksson Brevik        10rätt 18mål   2000:-  Presentkort ICA Supermarket Tibro
2. Pia Palmer Fagersanna        9rätt 14mål   1000:-  Bilisten, Tibro
3. Johan Larsson Hjo              9rätt 14mål    500-
Pia och Johan skildes med lottens hjälp

20040703 Lyckad fest
FIF festen blev riktigt lyckad och sista dansen dansades vid 2-tiden. Tävlingar lekar, prisutdelning, mat och dans stod på programmet. Till dans spelade Covertoones, precis som förra året. Det gjorde dom mycket bra.

Det blev bra drag på dansgolvet, när Covertoones spelade.
 

20040703 Partytältet invigt av 80 ungdomar
FIF:s spelarråd arrangerade ihop med ungdomssektionen en 80 årsfest på Fagervi på fredagskvällen. Rådet hade bestämt programmet. Som bestod av en välkomstdrink, lite olika lekar, stövelsparkning, dyngkärrekörning m.m.
Sen grillades hamburgare innan det var dags för uppträdande. 2 olika rockgrupper spelade + en Tjejgrupp som framförde en hejaramsa och en sång.
Sist spelades det brännboll på 3 planer.
På bilden ovan Mårten Ferm, Henrik Siberg och Lina Lövgren från den första gruppen, som vanligt har de inget namn. Men finns med på annan plats på hemsidan under namnet WHY då tillsammans med Gustav Redmo.

Andra rockgruppen som spelade under kvällen

2004.06.25 Midsommarfest


Det kom mycket folk till FIF:s midsommarfest, trots att vädret inte var helt perfekt. De mörka regnmolnen tog sig dock en sväng runt Fagersanna, som tur var. FIF som nu arrangerar midsommarfesten, gjorde det på ett traditionellt sätt. Precis som byalaget brukade.
Det började redan igår när ett 60 tal personer, gjorde i ordning stången. Resning av stången idag innan lekarna tog sin början. Lillemor Eriksson och Sven Palmqvist, var som vanligt lekledare.
Kringarrangemangen bestod av pilkastning, fiskdamm, bollkastning (2 olika), nallelotteri, fika och framför allt fick man träffa varann och snacka lite.

Lillemor skötte sången och Sven dragspelandet

 

Det är inte lätt att få huvudprydnaden att sitta kvar, när man ska hoppa ikring
2004.04.xx Vildmarkspromenad
Efter lördagsmatchen mot Assyriska, stod "Vildmarkspromenaden" på programmet. Där delades man upp i lag med 4 i varje. Därefter bar det iväg ut skogen på en runda c:a 8 km. med avbrott för olika stationer. I år var det följande grenar: Drickahävning, yxkastning, bårhopsättar o bårbärningstävling, orientering, stövelkastning och luftpistolskytte.

Till vänster syns två av FIF:s nyförvärv Daniel "Dala" Dahlqvist med stövel och Flemming Bengtsson väntar på sin tur.

 

Det gick inte så bra i orienteringen för laget med Martin Hermansson, Mattias Johansson och Fredrik Larsson. Tävlingsledaren Jörgen Waltersson fick ta cykeln och leta reda på pojkarna. De var visst nånstans bortåt Brevik till. De fick en så sen tid att tidtagaruret inte räckte till. I orienteringen var Magnus Ohlins lag överlägset.
Att sätta ihop en bår kan vara besvärligt, men laget med Otto, Olof, Jocke P, och Tobbe lyckades ganska bra.
Segrarlaget på vildmarkdagen: Flemming Bengtsson, Daniel Dahlqvist, Marko Nurkkala och Martin Hansson

2004.05.30 Boulegänget har ännu en tuff match
Fyra av FIF:s boulespelare: Knut "Norrmannen" Johansen, Stig "Snutt" Johansson, Rolf "Vitus" Valtersson och Benke Gustavsson i aktion i det vackra Pingstvädret.
Gänget ser gärna att fler spelare dyker upp. Är Ni intresserad så hör gärna av er till någon av dessa fyra. Eller åk ut till Fagervi och prova på.

 

 

 


2004.05.29 Fiflaren nr. 34 och 35 är nu utlagda på nätet
I motsats till den tryckta tidningen är de flesta bilder i färg. Här
I slutet av juni är nummer 36 ute, manusstopp är 1 juni, så nu brinner det i knutarna om ni vill ha med något.
Hälsningar /Postis

 

 


2004.05.28 FAGERSANNA IF FIRAR 80 ÅR!!!!
 

Den 3:e juli är partytältet rest vid Fagervi och vår stora 80-årsfest tar sin början.

Kvällen startar kl 18.00 (OBS! viktigt att vara i tid) med en frågesport som senare på kvällen får sin upplösning……..

Vi hyllar de som under åren lagt ner tid och arbete på att bygga upp Fagersanna IF till vad det idag är, äter en bit mat, leker och dansar sedan tills natten är sen…..

Alla som är 16 år fyllda och är medlemmar i Fagersanna IF är välkomna och vi hoppas på en stor uppslutning och ett härligt humör.

Anmälan sker bäst till info@fagersannaif.com eller ordforande@fagersannaif.com.

Det går också att ringa in sin anmälan till
Ingemar Berg, 0504-20543 eller Stefan Lundberg, 0504-20079.

Anmäl dig senast den 14:e juni för att vara säker på att få plats. Priset är 190 kr per person och betalas när du kommer.

Väl mött alla FIFare!!!!!


2004.05.23 Örebro SK fick se sig besegrade två gånger
Här gör Jonna 7-3 mot en maktlös ÖSK målvakt, matchen slutade 8-3 till FIF

 

 

 

 

 

 

 

Örebro SK som vi har en hel del samarbete med gästade Fagervi med 11 och 12 årslag denna isande kyliga söndagförmiddag. Fagersanna vann bägge matcherna F12 med 8-3 och F11 vann med 2-0. Jag såg mest på F11 matchen, där visade tjejerna upp ett mycket bra passningsspel. Det märktes inte någon trötthet från alla klassfotbollsmatcherna på lördagen.

Ett av anfallen för F11 laget.


2004.05.22 Klassfotbollsfesten slut
Nästan 500 barn spelade 106 matcher och det gjordes 444 mål under lördagens kyliga men mestadels soliga väder. Första matchen spelades redan 9.20 och sista 16.30. Matcher på 6 planer samtidigt. Matcherna dömdes av FIF:s senior och juniorlag. Det verkade som om alla tyckte att det var kul.

Kommunmästare blev "Vi i femman" (Ransberg) efter vinst mot "Kick off" (Smuleberg) med 3-1 i en mycket jämn och oviss final.

Lite andra aktiviteter förekom också, speedshooting bl.a där man kunde mäta hur hårt man sköt. Där fanns 4 klasser. Vuxen Herr vanns av Mikael Johnsson som sköt 111 km/t. Dambäst blev Lina Lövgren 83 km/t, flickbäst lillasyster Hanna Lövgren 77 km/t, Pojk klassens vinnare Ewan Shamshoon 80 Km/t. Ungdom: Anton Bohlin 85 km/t

Vinnare av Rättvisemärkta bollar 12 st: Yvonnes gäng (Smuleberg), Kick on (Smuleberg), Björnligan (Häggetorp), Stjärnorna 96 (Häggetorp), MarcOhlin United (Häggetorp), Häggetorp 4D lag 1, Änglarna (Häggetorp), Vi i femman (Ransberg), Pilarna (Häggetorp), Stars 94 (Smuleberg), Stars 95 (Häggetorp), Baloos gäng (Ransberg).

En bowlingfest (Tibro Bowlinghall) för hela klassen vanns av Trullegänget (Smuleberg).

Pizzafest på Babels Pizzeria vanns av Celtic/Arsenal (Smuleberg).

Till slut vill vi från Gruppen som jobbat med Klassfotbollen tacka alla inblandade, som rott iland det knappt någon trott var möjligt på så kort tid när vi drog igång för några månader sen.

Fantastiskt vad många hängivna FIF-jobbare vi är. Jag vet inte exakt hur många inblandade vi var under dagen, men jag gissar på c:a 75 personer. Men jag kan lova att åtminstone jag somnade ganska tidigt (rätt nöjd) lördag kväll.
Hann knappt få upp något på nätet innan.

Vi ses nästa år
Hälsningar Ingemar "Postis" Berg

Bilder från klassfotbollen här

Bägge finallagen "Vi i femman" och "Kick off" samlade på en bild