Fagersanna IF
  Nyhetssida

2004.05.xx Fagersannatriaden Cykel-etappen

Arne och Ulla Flink trampar på uppe i Björkhultaskogen i det fina torsdagsvädret.

Ett fyrtiotal deltagare var med i FIF:s motionssektions första del av Fagersanna triaden. Som fortsätter med ett "gympapass" och "Gå jogga löp" senare under säsongen

Fika och lekstopp uppe i skogen. Här tävlades det i att stå länge på stubbe och att slå en badmintonboll så närma en pinne som möjligt.Dom här stod så länge att de var tvungna att få hjälp att komma ner.


2004.05.xx Top Flight på Fagervi

Tibroföretaget Top Flights personal har under 2 fredagar haft s.k. företagsdagar på Fagervi. FIF ordnade med diverse lekar. Det verkade i alla fall som alla hade kul, även ledarna från FIF. Vi kommer på hemsidan att lägga upp en massa bilder från arrangemanget, när vi har samlat in alla. Ha tålamod det kommer. Kan lova att det blir en hel del roliga bilder. Här är några små smakprov.


Peters Pinglor hette vinnande lag, som blev så här glada.


2004.05.xx Inspirationsresa till IFK Göteborg

41 ledare från FIF, var på tisdagen på besök hos IFK Göteborg på Änglagården. (IFK:s ungdomsanläggning). IFK:s gamle guldtränare Roger Gustavsson och IFK:s mesta A-lagsspelare Mikael Nilsson (620 Alagsmatcher) tog emot oss. Efter ett par timmar på Änglagården, blev det ett besök på stan, innan vi bänkade oss på Ullevi tillsammans med drygt 40.000 andra åskådare i derbyt mot ÖIS.
Mer om den trevliga resan ordnad av Tojje, med hjälp av SISU kommer senare.

2004.04.24 "Gamla FIFare"

FIF bjöd till dagen match in ett gäng gamla spelare, till fika och genomgång inför matchen av FIF:s tränare Jonas Ottosson. De fick tillfälle att snacka minnen, men fick också en uppgift. De skulle utse dagens bästa spelare i de bägge lagen.
I Fagersanna utsåg de Olof Johansson och i Jula Ola Ohlsson. Men det fanns givetvis ingen som hade platsat i deras lag.
Det här gänget kom till matchen från vänster: Åke Arthursson, Kenth Ragnarsson, Ingvar Aronsson, Bengt "i Hamna" Johansson, Rolf "Vitus" Waltersson, Rune Broo, Kalle Ohlin, Janne Strålman, Lennart Johansson, P-O Lundberg. De hade hörde jag lite svårt att enas om vad de skulle kallas. "Gamla Gulingar" var visst ett förslag, men bättre kan dom väl

2004.04.23 Kioskbygget går framåt i rask takt
Kenneth och Marcus håller här på att montera innertaket.


2004.01.12 Nu har träningen börjat på allvar

Träningsalmanackorna är nu uppdaterade på seniorsidan.
 Se här hur seniorerna tränar
Med upptaktsträff måndagskvällen den 12 januari i Ransbergs Skola.
Kvällen inleddes med att "Magister" Mats Karlsson berättade hur säsongsplaneringen är lagd och tränarnas ansvarsområden.
Mats har huvudansvaret för träningar och träningsupplägget och Jonas Ottosson har huvudansvaret för matchning och laguttagning. F-sektionens ordf. Per Larsson talade om spelarnas "skyldigheter" för att få föreningen att fungera.
Fika och mackor serverades sedan av "Mackan". Efter fikat och lite snack började fysträningen. Den var garanterat tuff vilket ses på några bilder här.  Men det var inga sura miner eller klagomål, utan alla kämpade på (imponerande).
Några kunde till och med ta sig in i duschen efteråt, även om Patrik gick in i väggen i stället.


 Fler bilder finns här

 

 


2004.02.20 Bredband i Fagersanna?
Atenit AB är ett företag som specialiserat sig på trådlös bredband. I samarbete med Tele 2 och Flextronics kommer man att installera en basstation i befintlig Tele 2 mast i Moholm. Därifrån kan man erbjuda trådlöst bredband i en radie upp till 2,5-3 mil runt basstationen. Fagersanna ligger 2,2 mil ifrån så det bör gå.
Gå in på Atenits hemsida och gör en intresseanmälan (den är inte bindande), adressen är www.atenit.com

Jag har pratat med Lars-Åke Kellgren på Atenit och han säger att det kan vara klart redan i april. De har fått in många anmälningar redan, så utbyggt blir det.
Nu är det upp till oss om vi vill ha.
Priserna är anslutningsavgift inkl. modem 2.500:-. Månadsavgift med 0,5 mbs 375:- och med 1 mbs 409:- i månaden. Alla priser inkl. moms.

Frågor ring eller maila Lars-Åke Kellgren på: 070-609 76 24
lars-ake.kellgren@atenit.com


2004.02.07 Succé för Sverigelotten
Delar av FIF:s styrelse + två påläggskalvar inledde försäljningen av SverigeLotten under söndagen, då man knackade dörr i centrala Fagersanna. De flesta hushållen hanns med och det såldes många lotter. Exakt antal har jag inte än. Men Pia och undertecknad sålde nästan 150 st. Om ordförande och vice ordförande sålde lika många så blev det ytterligare 3000:- till FIF:s utbyggnad av Klubbstugan, dit pengarna från SverigeLotten öronmärkts.
FIF får 10:- per lott som köps av FIF.

Vill Ni ha fler så finns de tills vidare hos "Postis" tel. 205 43 och "Pia" tel. 204 05, det går också bra att lösa in småvinster hos dom.
"Postis"

 

 

 


2004.02.07 FIF mästerskapen i Pimpelfiske
Föregick FIF festen i Strandstaden 29 fiskare trotsade skitvädret med blötsnö och blåst. Fiskarna var inte heller på hugget som synes av resultatlistan.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

11.
Emil Ranin
Sture Hasselqvist
Tomas Lindblad
Jörgen Waltersson
Benny Borg
Marko Nurkkala
Anders "Nolos"
Micke Karlsson
Jonas Ottosson
Mats Hasselqvist
Marcus Hasselqvist
Martin Johansson
Nollfiskare var:
Mattias Sjölander
Martin Bustad
Niklas Harnesk
Fredrik Gustavsson
Olof Johansson
Martin Hansson
"Käsen" Carlsson
Johan Carlsson
Andreas Carlsson
Micke Ingvarsson
Jimmie Ingvarsson
Daniel Dahlqvist
Arne Borg
Kenneth Hansson
"AJ" Johansson
Per Eriksson
700 gr
425 gr
400 gr
300 gr
275 gr
250 gr
225 gr
200 gr
100 gr
100 gr
75 gr
75 gr
Benny Borg nöjd med sina 2 abborrar som gav en 5:e plats      

2004.02.07 Avslutning/Upptaktsträff

Olof leder sången i lag 2, men det hjälpte inte det blev en 4:e plats i karaoke tävlingen.

I lördags var det avslutning/upptaktsträff i FIF. Dagen började med Pimpelfisketävling och avslutades med tanketävlingar och karaoketävling. Däremellan var det bastu, trav/tipsextra, prisutdelning och givetvis mat.

Priser: Träningspriser: Senior 1:a Fredrik Gustavsson, 2:a Martin Bustad och Niclas Harnesk, 3:e Micke Ingvarsson. Junior: 1:a Johan Carlsson, 2:a Kicke Johansson, 3:e Hans Karlén.
Årets spelare: Danne Ericsson
Årets överraskning: Micke Ingvarsson
Årets målgörare A-lag: Marko Nurkkala
Årets målgörare B-lag: Marko Nurkkala
Årets spelare Junior: Patrik Andersson
Årets överraskning Junior: Emil Björklund
Årets målgörare Junior: Kristoffer Edman

Övriga priser: Årets FIF:are: Nicklas Lundh
och till sist det mest åtråvärda priset Årets Lundh gick till Fredrik Gustavsson, för sina bravader i Göteborg på avslutningsresan.

Årets Lundh, Fredrik Gustavsson med vandringspriset, en värdig efterträdare till "Golota", vi går inte in här på vad kriterierna för detta pris är, det får bli en hemlighet. Bravaden för priset gjordes på avslutningsresan till Göteborg i höstas.

 


2004.01.24 Ut och prova skidorna
 

Vitus och Stig spårar så fort minsta snöflinga lägger sig i Eljusspåret i Fagersanna.
Det ska dom ha mycket beröm för säger Susanne Waltersson i FIF:s motionssektion.
Och det är bara att instämma.

I spåret samsas "Wasaloppsåkare" med vanliga motionärer och barnfamiljer.

Jag inspekterade spåret lördag den 24 januari då träffade jag John och pappa Jan Johansson, som var där för första gången trots att de bor bara några hundra meter från spåret. John hade varit uppe och åkt med Ransbergs Skola och fick blodad tand.