Fagersanna IF
  Nyhetssida

2003.12.--- Bra insatser i Vinterulven
F10 laget vann sin grupp med idel segrar och 7-0 i målskillnad, gick sedan till final där Varnhem blev för svåra förlust 1-4.
F12 mönstrade 2 lag bägge vann sina grupper och gick till slutspel. Lag 1 gick liksom F 10 till final och tyvärr blev det förlust även för dom, mot Ulvåker 1-2. Ändå mycket bra både F-10 och F-12 i final.

Samtliga resultat finns på Ulvåkers hemsida
http://www.ulvakersif.r.se/

 

 

 

20031210 IFK Skövde vann Intersport/Möbelcupen
IFK vann efter att ha slagit den stora överraskningen Hörnebo SK i finalen med 4-1.
Delad trea blev IFK Hjo 2 och Edsvära/N:a  Vånga FF. De belönades förutom en check med varsin Snurrfåtölj från JOL Möbler och UK-Möbler.

Fagersanna 1 åkte ut i kvartsfinalen på straffar mot Hjo. FIF:s andra lag blev två efter Hörnebo i sin grupp.

Bästa div: 6 lag blev Hörnebo, bästa div. 5 lag IFK Hjo och bästa div 4 lag IFK Skövde.
Alla gruppspelsresultat finns här.
Alla Slutspelsmatcher 
här

IFK Skövde bakom pris"bordet" från Lundbergs Möbler de fick förutom 7000:- i presentkort hos Intersport, dessutom 1000:- för bästa div. 4 lag.

  
Johan Johansson i IFK Skövde blev utsedd till bäste utespelare och Daniel Nilsson i Hörnebo SK till turneringens bäste målvakt, bägge belönades med en hylsnyckelsats från SA Maskiner i Skövde

Intersport/Möbelcupen igång
FIF lag 2 gick vidare efter att ha vunnit grupp B.
Först seger mot Ulvåkers IF lag 2 med 2-0 efter 2 mål av Olof Johansson.
Sedan 1-1 mot Igelstorps IK där FIF vann matchen men Igelstorp kvitterade på handikappstraff. FIF:s mål gjordes av Martin Strandell.
Därefter slogs IFK Värsås 1 med 3-1. Mål. av Jimmie Ingvarsson, Strandell och Martin Hansson. Martin H:s mål var dagens snyggaste i B-hallen (iskall lobb över målvakten)
 
Olof Johansson och Martin Strandell gjorde två mål första dagen

Lag 1 gick också vidare efter stor dramatik
Först vinst mot Larvs FK med 1-0 i en jämn match där Andreas "AJ" Johansson avgjorde. Sen kom ett bottennapp mot Essunga trots ledningsmål av Marko Nurkkala redan efter 7 sekunder (1-3), Marko blev också utvisad och avstängd en match. Då låg vi risigt till men eftersom Larv vann mot Essunga senare med 6-1 och FIF med 2-0 mot Igelstorp blev FIF grupptvåa med 6 p och 4-3 i målskillnad, Essunga tre med 6 p och 7-8.

 

Jonathan Eklöv från Forsvik och Daniel Dahlqvist från Skövde AIK spelade sin första match i FIF tröjan

 


 

2003.11.22 Nu är barackerna på plats

Marcus och Kenneth "vågar" in barackerna, med hjälp av domkraft. När detta är klart kan "finsnickeriet" börja. Det är så man börjar tro på att det ska bli klart till våren. Bra jobbat killar.

20031025 Testmatchen i Ulvahallen blev lyckad.
Under lördagen spelade seniorerna en intern testmatch där fem spelare testade på att spela i FIF tröjan. Alla dessa spelare skötte sig med den äran och verkade trivas under kvällen. En av dessa är har redan skrivit på för FIF. Det är Jonathan Eklöf från Forsviks IF född 1986. Han spelade de flesta matcher i Forsviks A-lag den gångna säsongen. Han spelar oftast Vänstermittfält och anfall. Vi hoppas att de övriga nya som var med gör som Jonathan, såklart!

Vi delade upp i två lag och spelade 3x25 min. Slutställningen blev 8-6 till det gula laget efter en stark vändning i den sista perioden då de låg under med två bollar. Flera nygamla spelare dök också upp. Joakim "Valtorp" Andersson, Mikael Karlsson och Mikael Andersson har alla varit borta ett tag från spel men visade upp gamla goda takter. Vi hoppas även på dessa nygamla spelare inför kommande säsong.

Förövrigt var vi totalt 20 spelare närvarande med de tilltänkta nyförvärven. Den 22/11 kommer vi att ha en extra träning i Sporthallen och då de nya får en chans att känna sig för ytterligare. Dessutom kommer det att komma ytterligare spelare och testaspela.  Senaste senior info.
Mats & Jonas

20031020 Mats och Jonas "nya" tränare i FIF
Mats Karlsson och Jonas Ottosson blir FIF:s nya tränarpar, de är inga nykomlingar. Var med redan denna säsongen tillsammans med Mattias Sjölander, som inte hinner med tränar jobbet längre.

Vi i FIF är mycket glada att kunna knyta till oss Mats och Jonas, som vi tror mycket på. De kommer att dela på tränarsysslan helt, ingen är huvudtränare, även om upplägget blir att Jonas är match coach och Mats lägger upp träningsprogramet.
 

Datum är också spikat för Avslutning/Upptaktsträff det blir den 24 januari, troligtvis i Strandstadens klubbstuga.

20031017 Ledaravslutningen den 17 oktober
Under fredagskvällen hade FIF avslutning för alla ledare med fotbollsmatch och samkväm.
Kvällen startade med att 12 st. ledare, såväl ungdom som senior, indelat i 2 lag spelade match på vår elbelysta 7-manna plan. Övriga deltagande ledare utgjorde en hängiven publik!
Lagen delades in i ett gult och ett grönt lag.
Första halvlek liknade lite "kalvar på grönbete" och det tog lite tid innan spelarna började hitta rätt i sina platser. Efter lite överläggningar kom vi fram till att gult lag ledde med 6-4 i paus.
I andra halvlek startade grönt lag med tidigare målvakten Ulf på topp och hade dessutom bestämt sig för att spela med backar! Denna taktik gav utslag med en gång. Ulf svarade snabbt för två Carlos skott och så var det kvitterat.
Att spela med försvarsspelare visade sig vara ett genidrag och grönt lag fortsatte att ånga på.
När tidtagare Ellen Mårdberg förkunnade att matchen var slut stod Grönt lag som segrare med 12-8 eller om det var 12-9.
Nu är ju, som alla vi ledare vet, inte resultatet det viktigaste utan att vi har roligt och det tror jag att vi alla hade.
När vi pratar individen i focus så ordinerar jag vila och rehabilitering under resten av helgen för samtliga.
Två av våra nyförvärv på ledarsidan Stefan "Käsen" Carlsson och Dale Samuelsson deltog med den äran i Grönt lag.
Två tjejer var med, nämligen Lisa Waltersson och Helene Lindblad och precis som sig bör i dessa damfotbollstider var de klart tongivande i sitt lag.
Efter matchen var bastu och bubbelpool i Strandstadens Klubbstuga, mycket lämpligt och välkommet. (Bra fixat Tommy)
Då vi alla kommit en bit på väg till normal standard var det mat och glatt umgänge som gällde resten av kvällen.

Tack alla för en trevlig kväll
/"Tojje"

20031015 Juniorlaget på Fagervi-lan!
På onsdagskvällen den 15 oktober och under större delen av följande dag hade Juniorlaget datalan på Fagervi. Det var många som deltog i datapartyt. Tolv datorer kopplades samman och elva livliga spelare ställde upp i en Counter Strike-kamp.
Alla hade mycket roligt på det första datalanet på Fagervi, så Juniorlaget har på sätt och vis skrivit historia. Hoppas det blir många fler datalan på Fagervi och hoppas det är många som tar efter oss.

 

Ni kanske tror att man bara spelar på ett datalan, men på ett fotbollslan så gör man mycket mer. En halvtimme efter midnatt spelar man fotboll också, halv fem i arla morgonstund likaså, fast det är så kallt att man fryser om både bakdel och tår.
Vi åt också mycket goda pizzor från Tibro Bar & Grill. För det är ju inte så många som börjar koka korv klockan halv sex på morgonen, hur välsmakande den än må vara …
Ni kanske undrar vem som vann lanet? Det gjorde vi allihop, för vi var nästan lika bra. Det fanns ju en som fuskade då, inga efternamn nämnda, men Edman spelade mycket bra – kanske lite väl bra i mångas ögon …
Johan Andersson

Tyvärr har vi ingen bild från lanet, webmaster är gammal och trött och får inte vara ute så sent.

20031010 Vinnare i höstens Matchtips

1a: Toni Nurkkala Svennegatan 2 Skara. 9rätt 11mål. Vinner presentkort på ICA Supermarket i Tibro 2000:-

2a: Olle Norberg Ransberg. 8rätt 18mål. Vinner presentkort 1000 på Bilisten i Tibro

3a: Olof Edh Ransberg. 8rätt 13mål. Vinner 10 luncher på Fågelvikens Gårdsrestaurang värde 600:.-

Det lyckades äntligen för våra experter i matchtipset, både Olle Norberg och Olle Edh bland pristagarna. Två trotjänare som sällan missar en match på Fagervi
Olle Edh på bilden till vänster, meddelar att han i år inte är med på älgjakten för första gången på mannaminne. Men nu kan han bjuda frugan på lunch på Fågelviken i stället.


 

20031005 FIF(L)AREN nr. 33 är ute
Bland reportagen i detta nummer:
Rollo fortsätter att intervjua gamla legender i FIF, denna gång är det "Doff" Lundberg.
Hantverkscupen skrivs det också om, därifrån bl.a. den härliga bilden på Johan Karlsson från omslaget, en liten fin "knätackling".
Fagersannaolympiad, Ett utförligt reportage av Tommy från F-12 Bragden i Ulvacupen, Golfmästerskap, Nytt från Motionssektionen, Christians EPA, Rapport från U-sektion, Per-Erik puffar för motion med eller utan stavar, Ordförandens ruta denna gång "Kaffe och Bulle", lite om Fotbollens dag, 2 nya kortserier om "Wembley" finns också med. Tecknade av Andréas Sjölander från FIF:s Supporterklubb i Norköping/Kalmar.
Sedan finns ett uppslag med FIF:s rockband WHY, där de berättar att det är nya inspelningar på gång


20030819 Ungdomsspelarnas Spelarrådsmöte 18 augusti
Ordförande: Lovisa Lundberg, Sekreterare: Rebecca Petterzon
Alla som är med: Rebecca Larsson, Felicia Fogelström, Julia Johansson, Sabina Lindblad, Elin Ingvarsson, Jenni Apell, Rasmus Wadman, André Petterzon, Johan Karlsson, Birger Ekstedt, Carl Axelsson, Lovisa Lundberg och Rebecca Petterzon. 

Ordförande öppnade mötet

·         Spelarna tyckte att man ska få korv och dricka tillsammans när man är bolljägare.

·         Var är västarna!?

·         Johan berättar om Hantverkscupen. F 12 var på cup. Mån, tis, ons, tors, var det en träningsvecka för alla ungdomsspelare. Lilla landslagets fotbollsskola var kul tyckte de som varit med.

·         Förslag: En fest för alla som spelar fotboll, på IP.

·         Förslag: Blanda lag från alla åldrar och spela matcher.

·         Alla lag vill ha en A-lagsspelare som besöker lagen då och då.

·         Spelarrådet beslutar att vi ska ha en stor starta upp fest till våren.

·         Vi ska fråga styrelsen om vi får vara med på ett möte i september.

Lovisa avslutade mötet

20030810 Hantverkscupen slut, dax för nästa höjdare
Lilla landslagets fotbollskola, delvis ihop med Ulvåkers IF. Startar på tisdag totalt 125 fotbollspelare i åldrarna 9-14 år, tjejer och killar,
hela programet finns
här

20030810  Fagersannagruppen "Why" där samtliga spelar i FIF:s P14 lag, gjorde ett framträdande efter invigningen. Läs och se mer om Why här


20030730
Har Fagervi IP Sveriges bästa gräsmattor?

Ja det kan vara så. Här är en bild på gräset den 31 juli, så ser det ut på alla planer. Vår gräsexpert Sture Hasselqvist är guld värd för oss, han har gjort ett jättejobb och kan inte nog tackas.

20030725 ”Tjuvstart” på träningen!
För de som är hemma , och vill, så gör vi en liten tjuvstart på träningen efter sommaruppehållet.
Det kommer att bli en form av organiserad spontanfotboll då
alla tjejer och killar från samtliga ungdomslag är välkomna att träna samtidigt. 
Under vecka 31, 28-31/7, kör vi måndag, tisdag, onsdag och torsdag.
Alla kvällar mellan Kl: 18,00 – 19.30.
Kom den eller de kvällar som passar just Dig!
Som alltid går det ut på att vi i första hand skall ha riktigt kul tillsammans!
VÄLKOMNA!

20030715 Läs om Stig Johansson
Reportage om Stig i Östgötacorren inför hans 38:e Vätternrunda, där han kallas "Lappen", vilket är okänt för mig. Vi känner honom ju som "Snutt". 

 20030630 Vinnare Matchtipset
12r    20mål  Evert Spång Humlegården Töreboda: 2000 kronor presentkort ICA Supermarket Tibro
11r    14mål  Stein-Egil Östensen, Lanna Sörgården Skövde:  1000 bensinkort Bilisten i Tibro
11r    17mål  Jan-Erik Olaussen, Bokgatan Tibro:  600 kronor presentkort Fågelvikens Gårdsrestaurang

 20030630 Vinnare i U-sektionens Vårlotteri
Lotteri kontrollant Thore Ahlm har förrättat dragning på Vårlotteriet. 1:a priset en högtrycksvätt vanns av Inger Wedholm (Skövde)
Hela dragningslistan här

20030630 Fotbollens dag den 28 juni
11 matcher spelades av FIF:s ungdomslag under lördagen. Det började i sol och slutade i åska och regn. Det spelades många trevliga matcher, där resultaten inte var det viktiga.
Tyvärr kunde inte fotografen vara med på alla matcher, men fick i efterhand veta att juniorlaget gjorde en riktig kanonmatch, med ett härligt passningsspel. Segersiffrorna skrevs till 3-2 mot N:a Fågelås, där en fenomenal målvakt höll siffrorna nere.

Senare på kvällen blev det årsfest på Ransgården, det blev en lyckad tillställning trots att deltagarantalet inte var som väntat. Det började med mat, sedan lite plojprisutdelning på begäran av Rune Rallarsving. Jordgubbar och glass, sedan sångtävling där tre lag tävlade. Där kan konstateras att vår ordförande som enväldig domare hade lite svårt att hålla i tävlingen. Men kul var det. Busen, Anki och Blixten var några som dominerade.
Sen var det dags för dansen till Covertones, det började lite trevande, men efterhand stegrades pulsen. Till slut ville ingen gå hem, ett antal extranummer spelades, men till slut klipptes strömmen.
 Tilläggas kan att undertecknad tyckte att Covertones var riktigt bra, det spelades till och med Blues, vilket inte är så vanligt på såna här tillställningar. Staten och Kapitalet, och ett stonesmedley var andra höjdpunkter. Plus givetvis Busens och Stefan L:s bugguppvisning.
/Postis

P 8 spelade mot Tibro AIK, här verkar bollen ha kommit bort

P12 gör mål mot Mölltorp/Brevik

F9 går till anfall mot Hörnebo

20030625 F-12 tvåa i Ulvacupen
En ny jättebuckla på Fagervi efter en fantastisk framgång för F-12. Förlust på straffar i finalen efter 2-2 vid full tid, i förlängningen hade FIF både stolp och ribbskott, så med lite flyt hade det blivit seger.  Här är Tommys referat

20030625 Hela programmet, plus deltagarlista
Till Lilla Landslagets Fotbollskola som FIF har i samarbete med Ulvåkers IF i augusti.

 

20030620 Spelar-presentation av en u-lagsspelare

Lina Lövgren en av våra duktiga fotbollstjejer i en kort presentation. Lina spelar mest med killarna i P-14 laget och verkar alltid vara på bra humör.
Läs vad Lina har för favoriträtt t.ex
.

 

20030604 Fagersanna-Triaden

Bilder och text finns om ni följer länken här.

 

 

 

200306 Knatten spelade i Fagersanna
En härlig fotbollsfest ägde rum under fredagkvällen på Fagervi. Det spelades matcher mellan Djurgården, Umeå, Manchester, Bälinge och en massa andra lag. Den sanna fotbollsglädjen finns i dessa åldrar

Fler bilder här

 

 

 

20030517  Spelarrådsmöte
Första mötet med det nystartade spelarrådet i ungdomssektionen. Alla ungdomslag har med 2 representanter var.
Vi pratade lite om hur en förening fungerar och löste vår första uppgift.