FIF vann Derbyt mot Tibro AIK

Derbyt mot Tibro AIK råkade spelas just när FIF(L)AREN skulle pressläggas och en sida var över. Perfekt läge att göra ett litet bildreportage från matchen.

Mycket folk hade samlats på Fagervi IP. Extra parkering på träningscampen, dubbla insläpp gjorde att det flöt på ganska bra. Matchen kom igång på utsatt tid och behövde inte försenas en kvart som ifjol då köerna ringlade långa vid matchstart.

Fotbollskolekillarna och bollkallarna fick äran att springa in på plan med de "stora" pojkarna

Det var två nerviga och tända lag som tog plan i besittning, skönspelet lyste med sin frånvaro. Det blev mest långbollar. Spelet var ganska tufft och många spelare blev liggande, ett gäng varningar delades ut. Många ganska obefogade dock.

Fagersanna var betydligt vassare framåt och trots att Mattias Sjölander hämmades av en skada, skapades en hel del målchanser framför Tibromålet. En storspelande tibromålvakt räddade laget, när inte stolpe eller ribba var ivägen. Edmund Shala bredsidade tillslut in ett inlägg från Andreas Sjölander i slutet av första halvlek och 1-0 var ett faktum.. Fagersanna hann också bränna en straff i första halvlek. Tibro hade endast en farlig chans på nick efter hörna.
I andra halvlek hade Tibro lite mer av spelet, men chanserna var fortfarande FIF:s. Därför kom 2-0 målet rättvist när fem minuter återstod, Genom Marko Nurkkala. En kampinsats av samtliga i Fagersanna, bäddade för triumfen.

Matchen avgjord, Magnus Lagerin har just gjort 2-0

Pris till bäste FIF-spelare gick till Jonas Ottosson, men kunde lika gärna getts till Jocke "Valtorp", Martin Apell, Micke "Hörnebo", för enorm kampvilja.

Många nöjda Fagersannabor, stannade länge ute på plan, medan Tibro folket hade bråttom hem.