Matchreferat 2003

Fagersanna F-88:or har gjort det igen serieseger för andra året i rad i Hjo-Ti-Borg`s inomhusserie för F-15. Med fyra segrar av fyra möjliga så åkte vi till Töreboda lördagen den 8 februari för att spela dom två sista matcherna i seriespelet. Första matchen var mot Korsberga IF som låg trea i serien & andra matchen var mot Falköpings KIK som låg etta i serien,efter fyra omgångar. ( vi låg tvåa ) Tjejerna visste att oavgjort resultat mot Korsberga skulle räcka till för att andra platsen skulle vara säkrad. Vilket var vår målsättning för vi trodde att det var som i fjol, att dom två bästa lagen gick till slutspel. ( vi fick veta att dom fyra bästa gick till cup slutspel först efter att vi hade spelat dagens två matcher ).

Matchen mot Korsberga var en riktig pärs, dom är ganska storvuxna mot våra lirare ( många i laget hade ont lite här & där efter matchen ). Vi var i underläge nästan hela matchen, men efter ett gediget kämpande så lyckades vi klara av ett oavgjort resultat 2-2, vi var i slutspel & våran målsättning var uppnåd. Nästa match var  mot seriens gigant ( hittills ) Falköpings KIK med sitt stora upptagningsområde, så brukar dom vara duktiga i alla årgångar, så även i år. Våra tjejer var heltaggade nu när nervpressen hade släppt vi hade nått våran målsättning, & nu siktade vi ännu högre. Mot första platsen i tabellen. Falköping hade bara fått 2-2 mot Hörnebo som gjorde en heroisk match för att rädda spänningen i serien och hjälpa sina framtida lagkamrater. Jag pratade med HSK laget före matchen dom lovade och köra för fullt, faktum var att Hörnebo var närmare segern än Falköping. Matchen mot Falköping började bra för våran del med mycke press mot deras mål vilket resulterade i att vi gick till halvtids vila med 2-0 i bagaget. Andra halvlek började med en bra period för Falköping vilket resulterade att dom reduserade till 2-1, det gav dom lite hopp . Men fem minuter före slutsignalen så släckte Malin deras sista hopp med ett 3-1 mål. Det kom ett glädje tjut hos både träneren & dom tillresta supportrarna ( föräldrar ). Vi är kanske ett av dom bästa inomhus laget i skaraborg stort,stort. Vilket är en  bra avslutning för detta lags nästan sista framträdande i FIF´s färger. Vi kommer att spela en sorts cup avslutning söndagen den 2 mars. Där möter ettan-fyran & tvåan-trean i serien möts vilket betyder att Fagersanna IF möter Mariestads BOIS kl 10,00 & Falköpings KIK möter Korsberga IF kl 11,00 . Vinnaren i dessa matcher spelar sen en sorts cupfinal kl 12,00, detta med lite andra föresättningar eftersom matcherna spelas i Ulvahallen så kommer vi att få spela över

hela planen vilket innebär 7-manna spel hoppas vi får ihop lag. Lite synd att ett av Fagersannas bästa lag ( vågar knappt skriva detta när resultat är oviktigt !!!! kanske hos en del vuxna men inte hos barnen det är min erfarenhet och den har ju burit ganska långt ) nu splittras när det fanns en sån bra framtid för tjejfotboll i Fagersanna, men det ligger långt tillbaka i tiden att det inte har funnits någon större vilja att satsa på "damer" för det krävs en långsiktighet. Det hade kunnat göras för flera år sedan när man visste att det kommer många bra årgångar av tjejer 88,91-93. kanske är detta är det sista jag skriver på hemsidan, vilket kanske en del tycker är skönt hoppas att någon  tar över så man kan gå in och läsa om matcherna, det är bättre än en massa resultat. Målskyttar mot Korsberga var Josefine Georgii 1mål, Clara Olsson 1mål mot Falköping Malin Johansson 2mål-Josefine-Georgii 1mål här nedan följer tabellen när serien var slutspelad.

MVH BALOO,SNUTT & KATTIS

4/1-03 spelade vi ytterligare två matcher i Hjo-Ti-Borg-serien. Första matchen var mot Hörnebo SK-87-88.En match som våra tjejer har gått & laddat länge för. Vi fick en bra start på matchen med 4-0 efter bara 10 minuters spel, sen kröp Hörnebo allt närmare. När det återstod ca 8 minuter av matchen så var resultatet 4-3 till oss, när
Hörnebo gjorde självmål till 5-3 sen var det lugna gatan. Resultatet skrevs till 6-4 ( 4-2 )
Målskyttar mot Hörnebo: Malin 3mål,  Sandra 2mål-1ass,  Clara 1mål-3ass,  Josefine 1ass.
Nästa match var mot Töreboda det var en match ingen i laget var stolta över. Vi vann med 2-1 ( 1-1 ) En match vi skulle vunnit med flera mål ändå starkt att vinna
Målskyttar: Malin 1mål-1ass,  Sandra 1mål, Karin 1ass