Referat Dana Cup 23/7- 29/7  2006

Söndag 23/7.
Ett härligt gäng av 18-fotbollspelande tjejer samt föräldrar och 2 st ledare möts på Fagervi kl 09.15 för avfärd mot Danmark. Här skall allting packas i bilarna som skall skjutsa oss till centralstationen i Skövde för tågresa till Göteborg. Som vanligt massor med packning. Som tur är har Sofias pappa kommit på att jag lånar en Kärra och kör in till Skövde med all packning. Det visar sig vara ett toppen beslut annars hade vi aldrig fått med vår packning.

Matchställen och förbandslådan åker med Idas pappa och mamma. Väl framme i Skövde inga problem att komma med tåget till Göteborg. Väl framme i Göteborg,  spårvagn till Masthuggstorget och där promenad till färjeterminalen. Vi är framme redan kl halv ett och båten går 16.00. Under tiden vi väntar spelas det bergsprängare från tjejerna och snart blir ett glatt gäng killar från Brasilien intresserade och börjar snacka med tjejerna. Efter lite snack börjar några av killarna att leka med en fotboll inne på terminalen och visar oss vilken underbar teknik dom har. Killarna är 17 år gamla. Båtresan fungerar och framme i Fredrikshamn väntar en buss för att ta oss till Hjörring och vår förläggning. Vi blir mötta av skolvakter som visar oss var vi skall sova. Vi skall sova i en liten skolsal. Det blir trångt och varmt men vi får plats. Jag och Tomas går ner till centrat för att checka in det är en promenad på ca 1.5 km. Väl framme får vi material för cuppen och blir visade var dom olika spelplanerna ligger. I kväll har vi ingen tid som vi skall passa utan läggdags när vi vill. Vi är ganska trötta så vi kryper till kojs vid 24.00. och 1 timme senare sover alla tjejer.

Måndag 24/7.
Ingen väckning idag utan vi sover tills vi vaknar. Jag och Tomas har fått lift med en norsk ledare för att åka och handla lite frukost. Det visar sig att idag får vi varken frukost eller lunch utan bara kvällsmat. Det som står på programmet idag är träning klockan 12.00 och invigning klockan 19.30 på stadion. Träningen idag är influerad från brassarna på terminalen i Göteborg. Bara teknik i 1.5 timmar sedan dusch och därefter kvällsmat innan samling till invigningen. Vi samlas 18.15 nere i centrat för inmarsch. Denna marsch går från centrat genom staden och upp till stadion. Det står folk överallt och tittar på denna marsch som jag uppskattar till ca 5km lång . Väl inne på stadion uppställning på planen och sedan lite snack från cup arrangörerna innan ett rock band tar över och spelar. Skulle tro att inne på stadion och med oss på planen är det ca 30 tusen personer. Sängdags klockan 10.00 för match tisdag morgon.

Tisdag 25/7.
Väckning 06.00 för frukost och match start kl 08.30 Bagtorp. För att komma dit måste vi åka buss från centrat. Bussen går 07.00 så vi är framme i god tid.
Idag skall vi möte ett norskt lag Stridsklev IL. Uppvärmningen påbörjas och löper på som vanligt. Man kan se på tjejerna att nu börjar allvaret och lite spända miner finns. Efterhand börjar föräldrar att droppa in,  jätte kul att så många är och tittar på oss. Ett spänt lag från Fagersanna börjar matchen mycket trevande och osäkert. Tror att som bäst är vi 2:a på bollen. Man kämpar och sliter utan att få spelet att stämma. Motståndarna är nog det tuffaste motstånd vi har haft under säsongen tuffa närkamper och tät markering hela tiden. Tror att vi gör vår sämsta match spelmässigt denna säsong men tjejerna gör en kämpa insats och vinner denna match med 2-1. Alltid kul att få börja en cup med vinst. Ett glatt gäng åker tillbaka till centrat för lunch. Efter lunchen går alla tjejer tillbaka till förläggningen och sover ett par timmar. Sedan kvällsmat tidigt för vi har andra matchen mot tyska Ahlerstedt klockan 18.30.

Matchen skall spelas på planerna vid centrat. Samling vid planen klockan 17.30 för uppladdning och uppvärmning. Ett mycket säkrare och tuffare lag springer nu ut på planen för denna match. Kul att igen få möta ett utländskt lag. Nu är det inget snack om vilka som skall vinna matchen utan bara hur mycket vi skall vinna med. Tjejerna tror nu på sig själva och spelar fullständigt ut motståndarna. Vi har lite svår att få hål på deras försvar. Det är spel mot ett mål. Rebecka får röra bollen en gång. När ledningen så småningom kommer spelar laget en fotboll som är hur kul som helst att se på. Vi försöker med ett passningsspel som är otroligt fint att se på. Vi vinner denna match med 3-0 och det är i underkant. Skönt nu har vi uppnått det mål som vi ledare hade när vi åkte hemifrån, Vi skall till A-slutspel. Sista matchen spelas i morgon och vid minst oavgjort så är gruppvinsten vår. Bra spel Tjejer.

Matchen i morgon börjar 15.30 så ikväll har vi fritt till 01.00. Som vanligt vid cupper är tjejerna punktliga och lampan släcks strax efter klockan 01.00.

Onsdag 26/7.
Väckning 08.00 för frukost sedan vila. Tidig lunch och uppladdning för match som spelas på en av planerna längre bort så vi måste även idag åka buss. Vi har bestämt att vi åker direkt efter lunch för att titta på ett spanskt lag som börjar 13.30. detta pga att några tjejer har träffat och snackat med killar ur detta lag som kommer från Madrid. Spanska laget vinner med 5-1.

Jag hoppas att det sporrar tjejerna. När matchen är slut uppladdning för vår match mot svensk laget Tölö IF. Detta blir inte någon match för vi är överlägsna. Trodde innan match att vi skulle få det lite tungt för vi har ändrat många positioner till matchen och en del tjejer spelar på lite ovana platser. Men som sagt ett bra lag kan gå runt med spelare på lite ovana platser.

Vi leder i paus med 1-0. Efter paus vet jag ej vad som flög i laget vi gör 4 mål på 10 minuter och matchen är naturligtvis avgjord. Rebecca i mål har en lugn afton jag frågade om hon känt på bollen hon sa ja 3 ggr i första halvlek. Grupp segern är klar och slutspelet börjar 09.50 i morgon med match mot ett norskt lag Byåsen. Idag när vi spelade var det otroligt varmt tippar på 30 grader i skuggan. Nu väntar sängen.

Torsdag 27/7.
Frukost sedan uppladdning och uppvärmning för första matchen i A-slutspelet. Jag och Tomas hade kollat våra motståndare kvällen innan då de spelade för andra platsen i gruppen. Tuffa som alla norska lag men ej omöjliga. En tjej med nummer 10 måste vi få stopp på. Vad gör vi?. Vi pratar med Malin och säger att henne får du ej släppa någon gång. Hon har ett mycket bra tillslag på bollen. Hon skjuter ur alla lägen hon får. Match bilden vi skapar 5 jätte lägen under matchen där vi har bara har att rulla bollen i mål. Vi tar också ledningen i första halvlek med 1-0. Malin gör det surt för deras nummer 10 utom vid ett tillfälle där Malin blir nersparkad och domaren dömer ej frispark utan 10:an får bollen och får en lyckoträff och bollen seglar i mål. Tror att domaren ej dömde frispark för vi hade ej varit snäll mot deras 10:a. Detta var deras enda skott på mål. Mycket snöpligt. Matchen slutar 1-1 och skall avgöras på straffar som skall ske på ett annat ställe. Tror att tjejerna blev nervösa av att gå bort till ett helt annat ställe för att skjuta straffar. På straffarna har vi inte en chans utan förlorar straffdramat med 3-1. Tycker att cuppen tog slut alldeles för tidigt då vi hade en stor potential att gå långt. Laget är mycket besvikna och deppade. Men som tur är efter ett tag har tjejerna kommit över förlusten och skratten börjar höras igen. På eftermiddagen badade vi i havet. Ikväll skall tjejerna på disko och sängdags klockan 01.00.

Fredag 28/7.
Vi går upp tidigt för att vi skall åka till Fårup och bada. Efter frukost går vi till bussen som vi skall åka med. Det visar sig att 170 dkr räcker inte utan 195 dkr vill han ha. Busschauffören säger till oss att bussen går från cup centrat. Vi knallar dit och vad tror ni händer då. Det som vi hade befarat. Bussarna är fulla så det blir inget bad. I går pratade vi med informationen vid centrat och dom kunde då inte säga till oss att man skulle anmäla sig 2 meter bort.

Tjejerna tar detta mycket bra och vi får en fridag att kolla på mycket fotboll. Tjejerna gör lite olika saker men vi träffas kl 17.00 vid förläggningen för att diskutera kvällsaktiviteterna. Efter samlingen fritt till klockan 01.00.

Lördag 29/7.
Uppstigning och packning. Vi skall vara ur vårt rum senast 11.15. Bussen hämtar för resa till Fredrikshamn 11.45. resan hem lika som hitresan. Först båt sedan spårvagn, tåg till Skövde där står föräldrar och hämtar för skjuts hem. Innan vi skiljs lovar vi varandra att vi skall träna hårdare än tidigare för vi är ute efter revansch.  Så akta er i Danmark nästa år.

Cupen har varit en bra värdemätare för oss hur vi står oss mot andra lag. Det är inte många lag som spelar en sådan teknisk fotboll med så många fina variationer i spelet som vi gör. Vi försöker alltid att bollen skall göra jobbet. Lite otur att vi åkte ut på straffar som är lite av ett chanstagande. Tjejer vi gör en kanon cup för hur som helst är vi faktiskt obesegrade i Dana cup under ordinarie matchtid. Detta tar vi nu med oss inför höstens seriespel.

Vi vill tacka alla föräldrar och syskon som hejade på oss och extra kul att så mycket föräldrar från HSK var där.

Som ledare vill vi tacka er för en kul vecka. Vi hade jätteroligt hoppas att ni hade det också. Ni vet att ni är guld värda för oss. När ni läser detta har träningen för hösten redan dragit igång.
//Tommy o Tomas.