Fagersanna IF
FIF-Mästerskap

FIF Mästerskap i Bordtennis
I lördags avgjordes A-truppens FIF-mästerskap i bordtennis. Eftermiddagen inleddes med seriespel där alla 11 mötte varandra i ett set till 21. Det var många ringrostiga spelare som undan för undan visade prov på fin känsla i handlederna. Seriespelets kungar var de tre rutinerade rävarna från bordtennislokalen på Kilbacken i Skövde, Mattias, Golota och Sluggo.
Slutspelet avgjordes med kvalspel, kvarts-, semi- och final. Det var två prestigematcher i kvalet. Jimmy slog storebror Mikael i den ena och Gusten slog Bustad i den andra. Vidare från kvalet gick också Staren efter vinst mot Christian Jonsson. Efter mycket dramatik kunde sedan Mattias stå som slutsegrare efter vinst med 21-19 mot Golota i finalen. Mattias visade i finalen att förlusten mot Golota i senaste långbordsturneringen var en ren tillfällighet. Delad trea kom Sluggo och Harnesk. Sedan följde Lagge, Staren, Jimmy och Gusten. Alla resultat
Kvällen avrundades som vanligt med ett parti snoffs. Där var nyanlände världstvåan Marko starkast. Ny snoffsranking finns på seniorsidan.
/Mattias f.d. tränare

Seniortruppens golf-lördag på korthålsbanan i Lerdala
Dagen inleddes med uppvärmning på driving ranchen där det var många som överraskade positivt (och negativt).
Bäst bland de oerfarna såg AJ ut, då han gång efter annan slog klockrena slag. Efter 20 minuters uppvärmning började tävlingen med singelspel i två klasser, elit och amatör.
I elitklassen stod fajten om segern mellan Mats K och Bustad. Efter iskallt spel stod tillslut golfräven Mats K som segrare på fina 19 slag (banans par var 18). Övriga i denna klass var Lagge och Otto.
Amatörklassen vann Lerdalapojken Gusten, efter särputtning mot stabile Mattias (båda 26 slag). Trea och fyra kom Marko och Golota.
Övriga som var med (och hamnade längre ner i resultatlistan) var golfranchens utropstecken AJ, brorsan Patrik, glade Per, "Harry" Harnesk och jumbon Mackan.

Efter lite förfriskningar var det sedan dags för lagtävlingen. 6 jämnstarka lag gjorde upp om titeln. Den ovissa tävlingen utkristalliserades till en kamp mellan AJ/Gusten och Bustad/Per.
Efter mycket fint spel och prov på starka nerver var det AJ/Gusten som tillslut drog det längsta strået. Gusten tog därmed en dubbel. Det visade sig dock att han mer eller mindre var uppvuxen på korthålsbanan, där han tillbringat många somrar som bolljägare och saftdrickare.

Kvällen rundades av med mat på Tai-Pak och snoffs, musik och sackosäckskastning hos Gusten.    /Text:Mattias/ Foto: AJ

FIF mästerskap i Boule / Sten sax och påse

 

 

 

 


Det är lördagen den 14 mars och det är dags för den oerhört prestige fyllda boule tävlingen.
Platsen är tibro`s boule bana inomhus! Samlingstiden är 16:00 men vissa anlände tidigare för att finputsa sina kast!
En nämnvärd är ”Air Valtorp” som fick en bra höjd på det första kastet rakt upp i järnbalken, bra jobbat. När alla var samlade delades alla in i 8 olika lag var av en utsågs till kapten.
Det blev många hårda kamper lagen emellan. Men det lag som imponerade mest under grupp spelet var lag Apell med ”Air Valtorp” som faktiskt imponerade stort, med många fina kast. Men lag Apell kom inte till final! Det blev spel om 3-4 pris för deras del mot Lag Gusten som slutade 13-0 till Apells lag imponerande!
Spelet om platserna 5-6 spelades mellan Lag Mackan och Lag Bustad 13-11 blev det i den matchen. En jämn match!
Den så kallade looser finalen gick mellan Lag Olof och Lag Patrik resultatet 4-13. Den riktigt spännande finalen gick mellan Lag Mats och Lag Aj det var jämnt länge innan Lag Aj ryckte ifrån och vann tack vare en mycket fint kast av Affe i Lag Aj !! 8-13 slutade finalen.

Efter boulen gick alla till en annan lokal där en annan avancerad tävling skulle spelas... 

STEN SAX Å PÅSE!  Med lite modifieringar, Lilla och stora skopan !!

Det va många tuffa matcher men finalen utspelade sig mellan Micke I vs. Aj ! Det blev jämnt men till sist gick Aj vinnare ur striden..

Lite senare på kvällen kom den efterlängtade maten, som beställts tidigare under kvällen.. (Pizza) efter maten va det pris utdelning..

När klockan närmade sig 23:00 så började folket leta sig hemåt för vissa och för andra gick bilfärden in till Skövde.

Om man sammanfattar dagen så va det en väldigt bra dag. Först vinst mot Axvall med 1-0. sen en väldigt lyckad kväll med Boule och Sten Sax å Påse!

Text och foto: AJ

Boulemästerskapet 2003

1:a        AJ, Affe
2:a        Mats, Jimmy I, Burim
3:e        Apell, Valtorp, Micke I
4:e        Gusten, Otto
5:e        Mackan, Lagerin, Harnesk
6:e        Bustad, Patrik S, Lund
7:e        Patrik J, Mattias
8:e        Olof, Hörnebo, Marko

Sten/sax/påse-mästerskap 2003

1.a      AJ
2:a      Micke I
3:e      Gusten
4:e      Fredrik L
5:e      Apell, Edmond, Mats, Lund
 

Tillbaka till Startsidan