Matchreferat Träningsmatcher 2005

Ett dåligt genrep blir en bra premiär…….
Efter 9-1 (5-0) borta mot seriekollegan Töreboda känns till och med ”ordspråket” i rubriken avlägset. Verkligheten är den, att en fotbollsmatch inte vinns av sig självt, utan kräver noggranna förberedelser, rätt inställning och en vilja hos den enskilde spelaren att bjuda upp till kamp. Dessutom krävs att man är beredd att underkasta sig en arbetsinsatts, för att det lag man spelar i, skall nå framgång

Inför det stundande seriespelet får vi hoppas att matchen mot Töreboda blir en väckarklocka för samtliga spelare i Fagersanna IF. Att matchen mot Ulvåker genomfördes på bra sätt, innebär inte med automatik att så blir fallet igen. Varje match är en ny match !!

Truppen är tunn och i dagsläget har vi sjukdomar, skador och diverse småskavanker som härjar i laget. Som ledare hoppas man givetvis på att under sista träningsveckan kunna ”vässa” den tilltänkta startelvan på bästa möjliga sätt.

Vi får hoppas att  vi får den möjligheten. Reducering (1-5) gjordes av Marco Nurkkala
Nio dagar kvar till seriepremiären…….

Ulvåkers IF U-Fagersanna IF 1-3 (0-3)

Tobbe Sandahl glad målgörare t.v.
Så här glad blir Tobbe Sandahl när han gör mål
Försäsongens bästa !! Efter seger med 3 –1 (3-0) mot Ulvåkers U-lag känns det som vi hittat en modell som passar 2005:s årgång av Fagersanna IF. Nu återstår bara vissa små justeringar innan vi kan gå in i årets seriespel fyllda av tillförsikt.
Matchen mot Ulvåker genomfördes väl utifrån de intentioner vi under en tid enats om. Nu var vi betydligt mer aggressiva än tidigare i vårt försvarsspel. Vi lyckades styra motståndarnas uppspel dit vi ville och löpviljan i det offensiva spelet fanns både hos breddspelare och forwards. Lägg där till att centrala mittfältspelare kom mer rätt än tidigare i sina positioner, så förstår ni att det var nöjda ledare som lämnade Åbrovallen denna tisdag.
Fagersannas tre mål kom samtliga under den sista delen av första halvlek. Jimmi Ingvarsson gjorde 1-0, Tobias Sandahl gjorde 2-0. Halvlekens målskytte avslutades av Marko Nurkala som från nära håll rullade in 3-0, siffror som faktiskt kunde ha varit ett par mål större. Ett för dagen välorganiserat Fagersanna genomförde sen de sista 45 minuterarna på ett berömvärt sätt.
Bäst för dagen i ett bra och välfungerande Fagersanna var mittback Martin Bustad. Jacob Lindroth och Martin Hansson förtjänar också ett omnämnande för sitt uppoffrande spel.
Träningsmatchandet är nu över. Närmast väntar DM-matchen mot Töreboda (Borta) på onsdag nästa vecka.
Lars-Börje

Gräspremiär

Söndagens träningsmatch mot div V-kollegan Folkabo IK, innebar gräspremiär för båda lagen. Det kändes som vi i hemmalaget bemästrade underlaget bättre än våra gäster och kunde rättvist vinna med 3-1 efter halvtidsledning med 1-0 (Dennis Bustad). Siffrorna kunde varit större om större skärpa funnits i avgörande lägen.
Under den första halvleken lyckades vi med de intentioner vi pratat om innan match. Att vi sen under andra delen av matchen taktiskt inte lyckades ställa om i den utsträckning vi hoppats, är något vi får arbeta vidare med.
Daniel Erikssons inträde i backlinjen gladde och innebar ökad stabilitet. Jimmie Eriksson och Christian Jonsson är två andra spelare som höjde sig över mängden i ett allt bättre fungerande hemmalag. Nästa lag på tur i träningsmatchandet är Ulvåkers IF (borta) den 12 april.
Övriga målskyttar i hemmalaget: Martin Strandell och Marko Nurkala

Några bilder från matchen Lilljimmy, matchbild, Dennis försöker flyga

2005.03.25 Intensiv vecka för Fagersanna seniorer
Söndagen den 20 mars spelade Fagersanna första omgången i DM. För motståndet stod Falköpings FK. Efter halvtidsledning med 1-0 ( Tobias Sandahl), stod till slut Fagersanna som segrare med 3-1efter två mål Marko Nurkkala. Utöver segern var det glädjande att se att de intentioner som vi enats om vad gäller vårat försvarsspel fungerade tillfredsställande. Ett extra omnämnande till tvåmålsskytten Marko Nurkala och Niklas Harnesk.

Med två tyngre träningspass under veckan, spelades årets andra träningsmatch på långfredagen mot Hörnebo SK. En match där det fanns mer att önska av samtliga aktörer i hemmalaget. Den kamplust och inställning som vi sett och imponerats av under de inledande tre månaderna fanns inte att känna igen. Matchen slutade med seger för Hörnebo med 5-1, efter det att laget haft ledningen i paus med 2-0.

Under kommande två veckor kommer vi att genomföra två pass i Ulvahallen och tre träningar på gräs i Fagersanna. Detta ger oss möjlighet att än bättre komma tillrätta med vårt defensiva spel samt att så smått börja fokusera på våra taktiska dispositioner i det offensiva spelet inför nästa träningsmatch som spelas den 9 april på gräs i Fagersanna. Folkabo IK står då för motståndet. Målskytt för Fagersanna i matchen mot Hörnebo var Jacob Lindroth.