Matchreferat Seriematcher A-lag 2004

Vinst mot Skultorp 3-2 efter 2-0 i halvtid
Eftersom Björsäter bara fick 3-3 mot Assyriska innebär det att FIF tar 4:e platsen i serien.

Här pangar Marko 1-0 i öppet mål efter att ha rundat målvakten. Till höger är det Olofs tur att näta, vilket innebar 3-0.

Marko Nurkkala utsedd till matchens lirare i FIF och Peter Johansson i Skultorp.

FIF vann rättvist sett till hela matchen, som blev lite grinig. Mycket på grund av en ojämn domarinsats. Vi behöver inte gå in närmare på den, men FIF fick spela 35 minuter med 2 man mindre. Men med kämpatakter lyckades man hålla undan och 3-2 målet kom när det bara återstod 2,5 minut. Då först blev det lite oroligt. Men en storstilad insats av försvaret med Nicklas Harnesk som rese längst bak. Utvisade blev Jocke Pettersson (målchans utvisad) och Danne Eriksson (två varningar). FIF:s stora var Marko Nurkkala, Olof Johansson, Martin Hermansson. Men alla kämpade storstilat, så alla ska ha beröm.

Fler bilder från matchen
Lagbild störreJimmy Kämpar,  Jocke P avvaktar som omväxling,  Jocke P försöker nicka,  Skultorps mv räddar,  Olof spelar fram,   Jimmy anfaller,  Herman agerar ryggsäck,  Harry plockar enkelt ner en höjdboll,  Marko gör 1-0 i tomt mål,  Marko går in i närkamp,  Ohlin tänker inte gå på en tunnel,  Valtorp Harry och Jocke P avvärjer resolut,  Harry sparkar ut

FIF: 1. Niklas Harnesk, 4. Daniel Ericsson, 5. Martin Hermansson, 6. Martin Hansson, 7. Jimmy Ingvarsson, 8. Jonas Ottosson, 9. Magnus Ohlin, 10. Johan Karlsson, 11. Marko Nurkkala, 12. Mikael Ingvarsson, 13. Joakim Pettersson,  14. Hasse Carlén, 15. Joakim Andersson, 16. Olof Johansson, Tränare Mats Karlsson och Jonas Ottosson. Lagledare: Marcus Hasselqvist och Nicklas Lundh

Skultorps IF:   1. Tony Klang,  2. Patrik Kindmalm, 3. Henrik Barkestam, 4. Emil Sahlberg, 6. Toni Lähde, 7. Olle Friberg, 8. Johan Fogelberg, 9. Magnus Gunnarsson, 10. Uthen Chaisamrong, 11. Peter Johansson, 12. Per-Anders Palm, 13. Jesper Brockmar, 16. Pierre Juslin, Tränare: Magnus Gunnarsson, Ass. Trän. Patrik Hjerp. Lagledare: Rune Green.  Hemsida http://www.skultorpsif.com

Ny förlust för FIF, 1-2 mot Korsberga
Korsberga vann en sett efter hela matchen rättvis seger mot ett ungdomligt FIF. Men efter FIF:s reducering till 1-2 i andra halvlek dominerade FIF stort och hade ett antal fina chanser utan att lyckas. FIF:s målskytt var Mikael Ingvarsson direkt på hörna.
Laget: 1. Nicklas Harnesk, 2. Patrik Andersson, 3. Daniel Dahlqvist, 4. Daniel Eriksson, 5. Martin Hermansson, 6. Martin Hansson, 7. Jimmy Ingvarsson, 8. Kristian Jonsson, 9. Magnus Ohlin, 10. Johan Karlsson, 12. Mikael Ingvarsson, 13. Jocke Pettersson, 14. Hasse Carlén, 15. Jocke Andersson.

Bra match av FIF mot Gullspång, men förlust 2-3
Framför allt gjorde FIF en stark andra halvlek, där de unga killarna tog för sig allt mer. Med lite flyt kunde det ha blivit 1 poäng. De stora i ett kämpande lag var Olof och Marko, som verkligen jobbade hårt för laget. Sen var det extra roligt att Lill-Jimmy fick göra ett fint mål. FIF fick en drömstart och gjorde mål på första anfallet genom Olof Johansson.
Jimmy Ingvarsson gör här 2-3 i mitten på andra halvlek, FIF kom sen inte närmare trots några fina chanser och bra spel.

Olof Johansson fick pris som bäste FIFspelare, välförtjänt. Jobbar och sliter som vanligt

Laget: Niklas Harnesk, Jimmy Eriksson, Joakim Andersson, Daniel Ericsson, Martin Hermansson, Martin Hansson, Jimmy Ingvarsson, Magnus Ohlin, Johan Karlsson, Kristian Jonsson, Marko Nurkkala, Hasse Carlén, Patrik Andersson, Olof Johansson och Daniel Dahlqvist

Förlust i Tidavad 3-5
Skador och sjukdomar gjorde att FIF, fick en tuff match borta mot Tidavad, det blev också förlust med 3-5 till slut. Det började annars bra med ledning både med 1-0 och 2-1. Jimmy Eriksson och Markus Palm gjorde A-lagsdebut.
Målgörare: Jimmy Eriksson, Micke Ingvarsson och Marko Nurkkala.

Vinst mot Björsäter 3-1 (1-1)
Målskyttar: Martin Hansson, Jocke Pettersson och Olof Johansson

Martin Hansson klappas om efter kvitteringen till 1-1 av matchens lirare Jocke Pettersson, Mikael Ingvarsson och Fredrik Gustavsson.

FIF gjorde en kampmässigt bra match och andra halvlek i motvinden var nog en av årets bästa, massor av målchanser skapades.
Jocke P på topp tillsammans med Martin Hansson var ett lyckokast. Framför allt Jocke var med sin enorma kampvilja och tuffhet hela tiden jobbig för Björsäterförsvaret.
Att utse matchens lirare var säkert svårt, kunde lika gärna blivit t.ex. Marko, Micke I, Fredrik L, Olof etc.............. Försvaret kassaskåpsäkert med Harry i mål som topp.
Synd bara att vi linjemän på kanten inte fick döma, då hade vi haft 1 mål till plus en solklar straff. Då han flaggade helt obegripligt vi några tillfällen.
Jättekul att se samtliga kämpa som ett lag och ge allt i alla situationer.

Laget Från start: Nicklas Harnesk, Mats Hasselqvist (skadad efter 10 min, ersatt av Fredrik Larsson), Daniel Eriksson, Martin Hermansson, Olof Johansson, Daniel Dahlqvist ut 65 min in Patrik Andersson), Marko Nurkkala, Micke Ingvarsson, Fredrik Gustavsson, Martin Hansson (ut 70 in Jimmy Ingvarsson), Jocke Pettersson. Avb. spelade ej Hasse Carlén

Förlust mot Trix borta 1-2 (0-1)
Efter en mycket dålig match, där inte mycket stämde kom förlusten efter 5 raka vinster. Det var inget snack om saken Trix var det bättre laget, Nicklas Harnesks storspel i FIF målet höll ner siffrorna. Trots det var Marko ytterst nära att kvittera i slutminuten.
FIFs bästa spelare Nicklas Harnesk sätter igång spelet

Seger trots olycklig start, FIF-Assyriska 6-3 (1-3)

Mål: Marko Nurkkala 3, Stefan Hedfors, Martin Strandell, Martin Bustad.
1-3 efter en kvart, alla målen efter mycket klent försvarsspel, som varit vår styrka i ett antal matcher. Efter att FIF kommit ifatt till 3-3 i andra fick Assyriska en något billig straff, men där klev vår grymme målvakt Niklas Harnesk fram och gjorde en kanske matchavgörande räddning.
Sista kvarten maldes AFT ner totalt, de var helt slutkörda. När FIF bytte in Lill-Jimmy så syntes det att han var spelsugen efter en lång skadeperiod.
Målen var samtliga mycket snygga allt ifrån Markos eleganta chip över målvakten till Strandells och Bustads kanoner i nättaket.

Laget: 1. Niklas Harnesk, 2. Mats Hasselqvist, 4. Daniel Ericsson, 5. Martin Hermansson,  7. Martin Bustad, 9. Martin Strandell, 11. Marko Nurkkala, 12. Micke Ingvarsson, 14. Stefan Hedfors, 15. Fredrik Gustafsson, 16. Olof Johansson.
Avb. 6. Martin Hansson, 8. Fredrik Larsson, 10. Jimmy Ingvarsson, 13. Jocke Pettersson,

Matchens lirare i FIF: Micke Ingvarsson och i Assyriska: Anders Kinell Vackert FIF målad "bollkalle" från F10 laget

Assyriskas hemsida här

5-0 mot IF Tymer

Martin Bustad nickar in 4-0 på Martin Strandells hörna, det var andra gången Busen gjorde mål på Strandells hörna. 1-0 tåade han in efter 5 minuter.

FIF dominerad första 20 minuterna och var nära 3-0, 4-0, men sen tog Tymer över och var det bättre laget resten av halvleken. Nicklas Harnesk räddade oss med storspel i mål. Han fick också pris som bäste FIF spelare.
Efter Markos 2-0 mål i början på andra halvlek, var det bara ett lag på plan.  Snygga mål fick vi se också. Bl.a. ett iskallt av Olof Johansson, där han rundade sista backen och även målvakten innan han rullade in bollen i öppet mål.
Målskyttar: Marko Nurkkala 2, Martin Bustad 2 och Olof Johansson

Stefan Hedfors kom in i andra halvlek och var hela tiden farlig för Tymerförsvaret. (bild höger)

FIF vann i Skultorp med 2-1
Målgörare: Fredrik Gustavsson och Stefan Hedfors

Klar seger mot Tidavads IF   3-0 (2-0)
Mål: Marko Nurkkala 2, Olof Johansson.

Olof gratuleras av Magnus Ohlin efter sitt solomål som gav 2-0

Fredrik Larsson utsågs till matchens bästa spelare, här tillsammans med dagens matchvärd Nicklas Lundh
FIF spelade bra i första halvlek och 2-0 ledningen var välförtjänt och i underkant. Bollen hölls mestadels på marken och Tidavad rullades upp ordentligt. Många var bra men tränarmats gav extra plus till Mål-Harry, Ohlin och Gusten. Marko skruvade en hörna direkt i mål och var tillsammans med Hedfors och Strandell ständigt farliga.
I andra halvlek verkade det som vi omedvetet backade hem, framför allt följde inte mittfält och försvar med upp på samma sätt och vi släppte onödigt initiativet. Farligaste chanserna hade vi i dock fortfarande.

Laget: 1. Niklas Harnesk, 2. Mats Hasselqvist (80),  4. Daniel Ericsson, 8. Fredrik Larsson (70), 9. Martin Strandell (60), 10. Magnus Ohlin (85), 11. Marko Nurkkala, 12. Micke Ingvarsson,  14. Stefan Hedfors, 15. Fredrik Gustafsson, 16. Olof Johansson

Avbytare: 6. Johan Carlsson (60), 5. Patrik Andersson (80), 3. Jonas Ottosson (spelade ej), 7. Anders Johansson (85), 13. Jocke Pettersson (70),

FIF tog en poäng borta mot Björsäter 1-1 (0-0)
Målskytt: Stefan Hedfors.
Ganska rättvist resultat enligt Marcus på en brusig telefonlinje.
FIF hade en bra period i början av andra halvlek. Marko hade ett skott i ribbans undersida. Bustad utvisad. Bäst i FIF: Micke Ingvarsson

FIF chanslösa mot Våmb, 0-3 (0-1)
Våmb var för starka för ett skade och avstängningsdrabbat FIF, som bl.a. saknade Mattias Sjölander, Jocke P, Danne, Strandell, Hermansson. Som tur var storspelade Harry i mål och var FIF:s klart lysande stjärna.

Niklas utnämndes också till FIF:s bästa spelare, bland många bra i Våmb utsågs den snabbe, tekniske forwarden Sargon Zaija. Plus måste också ges till blixtinkallade Patrik Andersson.

IFK Hjo-FIF A  0-1 (0-1)
Mål: Stefan Hedfors
FIF besegrade rättvist Hjo i en stundtals grinig match, där varningarna delades ut med jämna mellanrum och ibland, som om de lottats ut.
IFK Hjo hade två bra lägen, framför allt en nick efter hörna, som turligt studsade i ribban.
FIF  hade 4-5 fina lägen, de farligaste hade Johan Carlsson och Martin Hansson i matchens slutskede. 3 raka segrar gör att FIF har ett gott självförtroende inför matchen mot Våmb på onsdag.

Micke Ingvarsson på bilden i en krånglig situation mot Hjo. Grattis Micke till körkortet du lyckades ta igår. Hoppas du inte kör lika tufft som du spelar.

FIF-BK Trix  4-1 (1-1)
Mål: Marko Nurkkala 3, Stefan Hedfors
Laget: Nicklas Harnesk, Mats Hasselqvist, Olof Johansson, Micke Ingvarsson, Danne Ericsson, Fredrik Gustavsson, Marko Nurkkala, Stefan Hedfors, Daniel Dahlqvist, Jocke Pettersson, Mattias Sjölander.
Avbytare: Magnus Ohlin, Fredrik Larsson, Flemming Bengtsson, Johan Carlsson. (Jimmy Ingvarsson spelade inte, skadad)

Trix gjorde 1-0 på ett passivt FIF försvar. Sen tog FIF över mer och mer. I andra halvlek, dominerade man totalt. Mats Karlsson var nöjd med att man äntligen spelade som på träningarna. Kom fint fram på kanterna bl.a.
Jocke Pettersson fick pris som bäste FIF:are, men alla kunde fått det, enligt Mats. Daniel Dahlqvist och Stefan Hedfors gjorde sina bästa insatser hittills i FIF.

Marko Nurkkala rullar här in 3-1 målet

Seger mot Assyriska 2-0 (1-0)
Mål: Danne Eriksson och Stefan Hedfors
En seger som satt ganska långt inne. FIF gjorde 1-0 efter en härlig kantlöpning av Olof Johansson, sen höll sig Danne framme på inlägget. FIF hade greppet i ungefär 20 minuter, men drog sen på sig frisparkar på mittplan och AFT kunde lyfta in boll på boll i FIF:s straffområde. Vilket gjorde att FIF aldrig fick något eget spel. Tyvärr skadades Martin Strandell (axeln ur led) och Martin Hermansson (stukad fot) och fick utgå.
Det fortsatte så länge i andra halvlek också, men de farligaste chanserna hade FIF ändå i kontringarna. 2-0 kom efter c:a 20 minuter. Ett mycket snyggt mål. Där bollen gick som på ett snöre och till slut gav Fredrik Gustavsson, Stefan Hedfors öppet mål.
En minst sagt diskutabel straff fick AFT när 10 minuter återstod. Därför kändes det rättvist när Niclas Harnesk gick åt rätt håll och räddade till hörna.
FIF:s bästa enligt "Postis" var Nicklas Harnesk i mål, Mattias Sjölander (mittback), Olof Johansson på vänsterkanten och en enorm arbetsinsats av Fredrik Gustavsson.
FIF:s lag: 1. Niklas Harnesk, 2. Mats Hasselqvist, 3. Daniel Dahlqvist, 4. Daniel Ericsson, 5. Martin Hermansson, 9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 12. Micke Ingvarsson, 14. Stefan Hedfors, 15. Fredrik Gustafsson, 16. Olof Johansson.
Avbytare: 6. Johan Karlsson, 7. Jimmy Ingvarsson, 13. Jocke Pettersson, 11. Jonas Ottosson.

Det kommer att finnas bilder från matchen på Assyriskas hemsida

Jula BK vann rättvist om än för stort 0-3 (0-2)
Jula blev för starka i seriepremiären, framför allt visade dom en enorm kampmoral. FIF verkade tagna av stundens allvar, inte blev det bättre av ett tidigt baklängesmål på straff. Trots att FIF dominerade matchen stora delar, skapades inte så mycket chanser i spelet. Hörnorna var däremot farliga allihop. Det är bara att komma igen till nästa match mot Assyriska. Vi vet alla att laget kan bättre.
Kom och titta på B-laget i morgon kl. 11.00, Jocke Valtorp har lovat att göra 2 mål.

Laget: 1. Niklas Harnesk, 2. Mats Hasselqvist, 3. Daniel Dahlqvist, 4. Daniel Ericsson, 5. Martin Hermansson, 6. Martin Hansson, 7. Jimmy Ingvarsson, 9. Martin Strandell, 10. Mattias Sjölander, 11. Marko Nurkkala, 12. Micke Ingvarsson, 13. Jocke Pettersson, 14. Stefan Hedfors, 15. Fredrik Gustafsson, 16. Olof Johansson

Farlig hörna av Martin Strandell, som är på väg att skruvas in direkt, men Julamålvakten lyckas rädda innan bollen passerar mållinjen.