Matchreferat 2002

2002-30-11 Hjo-Ti-Borgserien
Nu har Hjo-Ti-Borg serien startat i inomhusfotboll, denna serie vann vi i fjol. Trots att dom flesta i vårat lag var två år yngre än högsta tillåtna
åldern.
Nu tar vi nya tag i år. Årets serie avgörs under tre lördagar. 30/11,4/1 & 8/2 . Kommer man etta eller tvåa i seriespelet, så spelar man en särskild final i Ulvahallen 1/3.
Första matchen spelade vi mot Ulvåkers IF, spelet var ganska jämnt i första halvlek för att sedan luta mer åt våran fördel ( en kassaskåps säker seger ). X-plus till Lisa, Clara & Karin som höll rent i dom bakre regionerna. Matchresultat 4-0 ( 1-0 ).
Andra matchen mötte vi Mariestads IF matchen var ganska så jämn. Vi hade övertaget hela tiden resultat massigt, när det var fem minuter åter-
stod så gjorde Mariestad mål, tjejerna fick lite panik för dom tyckte att det var onödigt att släppa in Mariestad i matchen (FIF tjejerna trodde att det stod 4-4 efter motståndarnas mål men jag visste att vi fortfarande ledde matchen men jag höll god min). Tjejerna kämpade på som bara den i slutet
för att få in en seger boll. Det var roligt att se deras min när domaren sa resultatet 5-4 till FIF mungiporna åkte med en gång upp. I denna match får
jag nog berömma målskyttarna som höll oss kvar i matchen Malin, Sandra & Johanna resultat skrevs till 5-4 ( 3-2 )
Målskyttar & Passningsläggare
FIF - Ulvåker      4-0.  Malin 2mål-2ass, Sandra 1mål-1ass , Pernilla 1mål , Lisa 1ass
FIF - Mariestad  5-4.  Malin 3mål , Sandra 1mål-1ass, Johanna 1mål-1ass, Clara 1ass, Lisa 1ass
Tabell efter att alla har spelat två matcher

Falköpings KIK 2 2 0 0 13-3 6
Fagersanna IF  2 2 0 0   9-4 6
Hörnebo SK     2 1 1 0   5-4 4
Korsberga IF    2 1 0 1   7-6 3
Töreboda IF      2 0 0 2  6-8 0
Ulvåkers IF       2 0 0 2  1-9 0

MVH: BALOOOOOOOOOOO !!!!!!!

Sön 17/11-02  DM Kval i Vårgårda.
Första matchen mot Sjömarkens IF & tjejerna var märkta av stundens allvar, det märktes på spelet. En match vi normalt vinner med 3-4 mål, men som slutade 1-1 (1-1) efter en rad brända frilägen & 3 klockrena stolpträffar. Poängen Sjömarken tog mot oss var deras enda. Målskytt Malin J. ass Lina L.

Match 2 mot Råda BK var lysande från våran sida, tjejerna fick flyt i spelet & det nervösa hade försvunnit. Råda med 2 spelare i Västgötalaget hade ingen chans mot oss, särkilt när vi har lite flyt med målskyttet. Matchen slutade 6-2 (3-1)
Målskyttar Malin J. 4, Lina L. 1-1ass, Lisa.B.1-Clara.O.2ass.

Match 3 mot Skepplanda BTK var en hård match med mycket tufft & jämnt spel. Skepplanda har 3 spelare i Västgötalaget. Matchen slutade 0-1 (0-1) vilket kom att visa sig avgörande, om vi hade fått 1-1 i denna match hade vi gått till slutspelet i Vara (grymt eller) .
Särkilt som vi fick ett korrekt mål bortdömt. Johanna Palmgren (nyförvärv från Mölltorp) slog en inspark från kanten som enligt mig & tjejerna nuddade målvakten innan den gick i mål, men det missade domaren & dömde bort målet, då insparkar från kanten ej får gå direkt i mål (grymt igen).

Match 4 mot Skogsbygdens IF resultatet blev 3-6 ( 3-2 ) här mötte vi ett lag som hade vunnit sina 3 tidigare matcher & tjejerna var jätte tända fast det började göra ont både här & där i kroppen. Första halvlek höll vi jämna steg med detta duktiga lag som hade en tjej i Västgötalaget. Det var inte vilken tjej som helst hon var jätteduktig i allt, så fort hon var på planen så fick vi problem hon gjorde 4 av målen. Matchen stod och vägde ( 3-4 ) tills det var 5 minuter kvar av matchen när vi åkte på två onödiga baklänges mål.
Målskyttar Malin J. 1-1ass, Johanna P. 1, Lina L. 1. Vi kan sammanfatta det hela med att vi hänger väldigt bra med nu när vi fick bra motstånd vilket var roligt att se då det har varit snack om att vi inte utvecklas så bra p.g.a. för lätta matcher i årets seriespel, vilket den här turneringen visade på motsatsen. Lagets bästa spelare under alla fyra matcherna var Clara Olsson som höll ihop laget på ett förträffligt sätt & klämde gärna till sina Västgöta kompisar lite x-tra

MVH Baloo & Snutt 

Här följer samtliga resultat + Tabellen

Skepplanda-Sjömarken   3-0
Skogsbygden-Råda        7-2
FIF - Sjömarken             1-1
Skogsbygden-Skepplanda 4-2
Råda-FIF                        2-6
Sjömarken-Skogsbygden 1-2
Skepplanda-FIF               1-0
Sjömarken-Råda              2-5
FIF-Skogsbygden            3-6
Råda-Skepplanda            4-4 

Skogsbygdens IF   4    4  0  0    19-8    12
Skepplanda BTK    4    2  1  1    10-8      7
Fagersanna IF        4   1  1  2     10-10   4
Råda BK               4    1  1  2     13-19   4
Sjömarkens IF       4    0  1  3      4-11    1

28/9 Fagersanna IF - Falköpings FK 9-0 ( 4-0 )
Sista matchen för säsongen var jätte rolig att bevittna. Hade hoppats att fler föräldrar skulle komma och titta på sina duktiga barn. Pratade med Falköpings tränare som var väldigt imponerad av vårat spel, han hade hoppats på en lika jämn match som i våras ( 4-3 till oss ) men jag förklarade för honom när vi var i Falköping att vi saknade några tongivande spelare den dagen (Sandra, Lina & Lisa). Han var även väldigt imponerad av våran nummer 9 ( Malin ) som han undrade hur många mål hon gör. Malin gjorde alla fyra målen i våras & i höstens match (dagens) gjorde hon sju mål. Han menade att det var Malin som var skillnaden mellan lagen. Men det sade jag till honom att så enkelt är det inte utan att vi har ett lag med bra harmoni i bra kamratskap som jag & Stig är väldigt noga med, ett lag är inte bättre än sin svagaste punkt.................. Baloo, Snutt & Kattis vill härmed tacka tjejerna för denna fantastiska säsongen kan det vara tal om klubbrekord med detta fina facit 16matcher 16 vinster 225 gjorda mål 12 insläpta, det kanske är bäst att berömma målvakten lite också Karin Ekstedt för sitt tålamod att stå så overksam under stora delar av våra matcher, ändå släppa in så lite mål.
Malin Johansson 7mål, Sandra Johansson 1mål-3ass, Lina Lövgren 1mål-1ass,  Karin Ekstedt 2ass, Sabina Lindblad, Clara Olsson & Lisa Björnlund 1ass var.
 

22/9 Fagersanna IF - Norra Fågelås IF 30-0 ( 13-0 )
Match nr 7 för höstsäsongen, kan det vara tal om klubbrekord?????????. En enastående insatts av alla inblandade i matchen, spelar vi på det här viset så är det inte många lag som rår på oss. Tjejerna höll fokus hela matchen det märks på resultatet. Nu är det bara att ladda om batterierna till lördagens svåra match mot Falköpings FK, då vi hoppas på bra uppslutning bland föräldrar & anhöriga då vi avslutar våran enastående säsong.
Malin Johansson 13mål-3ass, Lina Lövgren 8mål-6ass, Sandra Johansson 4mål-1ass, Mia Carlsson 3mål-3ass, Clara Olsson 1mål-1ass, Josefine Georgii 1mål-1ass, Lisa Björnlund 4ass,
MVH Baloo & Snutt

19/9 Varnhems IF - Fagersanna IF 0-10 ( 0-6 )
Höstsäsongens 6:e match är avklarad. Tjejerna gjorde en stabil laginsats. Vi kunde bevittna att Malin nu har passerat 100 gjorda mål, även märks det att Clara har haft nytta av att vara med så långt i Västgöta uttagningen. Clara formligen sprudlade av spelglädje i denna match & med väldigt få misstag som följd. Vi fick också se Mia Carlssons första mål för säsongen, hon satte en straff i målvaktens högra hörn.
Malin Johansson 8 mål, Clara Olsson 1 mål-1 ass, Mia Carlsson 1 mål-1 ass, Sandra Johansson 4 ass, Josefine Georgii 1 ass, Lisa Björnlund 1 ass.
MVH Baloo & Snutt

12/9  Fagersanna IF - Ekedalen/Folkabo  13-0 (9-0)
Femte matchen på höstsäsongen så startade tjejerna med att spela första halvlek rätt så bra. Efter 9-0 i första så gick det 25 min innan dom fick hål på Ekedalen/Folkabo i andra halvlek, och det får dom inte godkänt för. Jag vet inte men dom kanske tänkte på seriefinalen på söndag. För hade dom spelat som jag vet att dom kan, så hade resultatet blivit mycket större.
Det förstår man när våra motståndare inte hade ett enda skott på mål.
Malin Johansson 7mål-1ass, Josefine Georgii 3mål-3ass, Lisa Björnlund 2mål-2ass, Sandra Johansson 1mål-2ass, Clara Olsson 1ass,  Karin Ekstedt 1ass.
MVH Baloo & Snutt 

2/9 Skultorps IF - Fagersanna IF  2-7  (1-3)
Fjärde matchen för höstsäsongen, och vi fick rejält motstånd. Det stod bara 3-1 till oss i halvlek, sen när andra halvlek startade så gjorde Skultorp mål nästan direkt och Snutt fick fjärilar i magen. Bara 3-2 till oss, det brukar vara lite större differens vid denna tidpunkt på matcherna. Men mot slutet så tog tjejerna sig i kragen och ordnade till några mål.
När sedan resultatet skulle skrivas så sade domaren att det blev 7-2 till oss, men det tyckte inte deras ledare som stod på sig och sade att det blev 6-2. Jag (baloo) var inte med på matchen (jag brukar sköta resultatskrivningen). Snutt hade inte riktig koll på detta, men jag kollade med tjejerna när dom kom hem vilka som gjorde mål och det visade sig att domaren hade rätt. Men vi går inte vidare med detta
Malin Johansson 3mål-1ass, Clara Olsson 2mål-1ass, Josefine Georgii 1mål-1ass, Sabina Lindblad 1mål-1ass, Lisa Björnlund 1ass.
MVH Baloo & Snutt

IFK Tidaholm - Fagersanna IF 0-18 (0-10)
21/8 Tredje matchen på höstsäsongen var en fröjd att se. Försvarsarbetet var utan anmärkningar, Karin i målet hade bara ett problem och det var att mota bort alla mygg som anföll henne. Mittfält & kedjan spelade jättebra, med fint kantspel särskilt Sandra Johansson som for fram som en projektil på kanten. Av dom 18 målen så var nio stycken efter fina inspel från kanten.
MVH (nästan) Nöjda tränare Baloo & Snutt
P.S. En jätteglad Ida Hasselqvist satte sitt första mål för säsongen, det var en stramare vid målvaktens högra stolpe. D.S.
Malin Johansson 8mål-1ass, Lisa Björnlund 3mål-1ass, Sandra Johansson 2mål-5ass, Lina Lövgren 2mål-3ass, Clara Olsson 2mål-2ass, Ida Hasselqvist 1mål, Petronella Sorvari 1ass

Fagersanna IF - Sandhems IF 17-2 ( 7-1 )
5/8 Andra matchen för hösten var en jobbig historia för tjejerna, det var inte bara Sandhem som stod för motståndet utan även värmen ställde till med en del humörsvängningar under matchen gång. Första halvlek var sådär spelmässigt, medan andra halvlek var något bättre. förutom att Malin har gjort 19mål på två matcher så finns det ett glädje ämne till & det är Lina Lövgren som efter nästa två månader är tillbaka i full form 7mål-10ass på dom två senaste matcherna.
Malin Johansson 9mål-3ass, Lina Lövgren 4mål-6ass, Clara Olsson 1mål-3ass, Josefine Georgii 1mål-1ass, Sandra Johansson 1mål-1ass, Sabina Lindblad 1mål, Lisa Björnlund 1ass, Karin Ekstedt 1ass,

IFK Värsås - Fagersanna IF 1-19 ( 0-12 )

7/8 Denna match kan samman fattas kort med att det räcker med att läsa om vårens match 19/6.
Malin Johansson 10mål-1ass, Sandra Johansson 4mål-1ass, Lina Lövgren 3mål-4ass, Lisa Björnlund 2mål-2ass

Fagersanna IF-IFK Värsås 21-1 (12-0)

19/6 Så var sista matchen för vårsäsongen över. Det blev ett bländande avslut, tjejerna var lite oroliga före matchen hur det skulle gå när vi för första gången fick klara oss utan våran back klippa Clara Olsson. Men oron visade sig inte befogad, då våra stand in klarade uppgiften med bravur (Lisa Björnlund - Malin Johansson).
Det var årets bästa match av tjejerna, det är fler matcher som skulle ha slutat med samma resultat om skärpan hade varit lika bra som idag. M.V.H. Baloo & Snutt
P.S. Vi fick hjälp av Sabina Lindblad från f-91 hon visade bra vilja & fortsätter hon bara att lyssna på oss kan hon nog utvecklas till en bra spelare D.S.
Malin Johansson 9mål-6ass Sabina Lindblad 6mål-1ass Josefine Georgii 4mål-2ass Sandra Johansson 1mål-3ass Lisa Björnlund 1mål-3ass Karin Ekstedt 2ass Ida Hasselqvist 1ass

Sandhems IF - Fagersanna IF   0-13 ( 0-8 )
10/6 Sjundematchen för säsongen var inte jag (baloo) med & tittade på, så kommentarerna blir lite knapphändiga.
Har fått en del berättat för mig av snutt. Han började med att intala för tjejerna att Sandhem ligger på tredje plats i
serien & måste tas på allvar. Det hade en viss effekt på början av matchen, då tjejerna startade i ett virvlande tempo
& gjorde tre mål på dom första minuterna. Spelet höll bra hela första halvlek. Men sen dalade kvaliteten & skärpan ut
en aning de första tjugo minuterna av andra halvlek, sista kvarten var något bättre det var även då som de fem målen
vi gjorde i andra halvlek föll. MVH. Baloo & Snutt
Malin Johansson 4mål-4ass, Sandra Johansson 3mål-2ass, Josefine Georgii 2mål-2ass, Clara Olsson 2mål-1ass, Lisa Björnlund 2mål-2ass, Karin Ekstedt (målvakt) 1ass.

Fagersanna - IFK Tidaholm  9-0  (5-0)
4/6 Match nr 6 för säsongen. En match vi ägde från första sekunden till den sista ..Tidaholm hade inte ett enda vettigt avslut på hela matchen. Det innebär att vårat försvarsspel var fläckfritt. Anfalls mässigt var det inget större fel på heller, målen droppade in med jämna mellanrum. Spelet på mittfältet var jätte bra med många bra passningskombinationer. X-plus till Malin för målproduktionen, Lisa för sitt löpande på kanten, Clara som inte släppte någon förbi sig där bak & Ida som gjorde sin bästa match för året.
P.s. Skaplig domar insats (postis) d.s.
MVH Baloo & Snutt
Mål: Malin Johansson  8 mål,  Lisa Björnlund 1 mål-3 ass, Clara Olsson 2 ass , Josefine Georgii 1 ass.

Falköpings FK - Fagersanna IF 3-4 ( 1-2 )
31/5 Den femte matchen för säsongen var ett riktigt tjejdomsprov. För det första fick vi stuva om bland lagdelarna. Av fyra naturliga forwards så var tre stycken borta av olika anledningar. det innebär att många av tjejerna fick spela på positioner som dom ej är vana vid. Men dom klarade av det ypperligt. Resultatet var löpande under matchen med våra siffror först, 1-0,2-0, 2-1,3-1,3-2,4-2 & 4-3.
Falköping fick nästan full utdelning på sina chanser, medan vi kunde haft minst 4-5 mål till om inte deras målvakt storspelat. Falköpings målvakt var blott 11år & inte ett dugg rädd för alla hårda skott som våra forwards avlossade. Hela laget får godkänt för sitt kämpande. Ett x-tra tack till Lisa Björnlund som alltid ställer upp utan gnäll när vi behöver en målvakt, ordinarie målvakten Karin Ekstedt hade ont i ett finger
MVH. Baloo & Snutt
Malin Johansson 4mål , Lisa Björnlund (målvakt), Clara Olsson , Anna Wennerström & Mia Karlsson 1 assist vardera

Ekedalen/Folkabo - Fagersanna  0-17 ( 0-10 )
Så var fjärde matchen avklarad . Superlativen tar väl snart slut. Men vi måste berömma tjejerna denna match då dom oförtrutet spelade bra hela matchen. Måste även denna gång berömma deras passningsspel som är väldigt bra, även om det går lite väl lätt i vissa situationer på matcherna, så fortsätter dom att mala på med passningar ut på kanterna för att sedan slå fina inlägg. Laget fick även beröm av Ekedalen/Folkabos tränare, som tyckte att tjejerna uppförde sig väldigt bra. Då menade hon att tjejerna trots att dom var ganska överlägsna, så spelade dom på som vanligt och inte sprang runt och pratade en massa skit på planen hur bra dom var. Det hade dom råkat ut för ifjol. Det värmer som tränare att få höra sådana ord, då vet man att man nog har gjort något rätt som ungdomsledare för tjejfotboll. Har även gjort en reflektion, på visionsförslaget daterat 14/5-02. Fagersanna IF`s framtidsvision under rubriken Vår uppgift: att upp till 16 år bedriva både pojk & flickfotboll för att på senior nivå specialisera oss på herrfotboll & damsidan ha ett samarbete med en duktig damfotbollsförening. Det var tur att vi inte flyttade upp laget till F-17 för då hade vi brutit mot vår egen vision. MVH Baloo & Snutt

Malin Johansson 9mål-4assist, Lisa Björnlund 3mål-3assist, Sandra Johansson 2mål-3assist-5 ribb träffar, Josefine Georgii 2mål,  Clara Olsson 1mål-2assist, Anna Wennerström 2 assist, Karin Ekstedt (målvakt) 1assist, Petronella Sorvari 1assist.

Fagersanna IF - Skultorps IF     10-1 (7-1)
Tredje matchen för säsongen. Tjejerna började matchen i ett virvlande tempo, med bra passningsspel. Spelet höll i sig hela första halvlek (7-1). Andra halvlek började med ett 8-1 mål nästan omgående sen började en 25min lång gäspning, vad tjejerna höll på med då vet nog ingen, allra minst dom själva. (underskattning tror jag det heter !!! ). sen helt plötsligt och helt oväntat fick dom eld under fotbollsskorna, och spelet som var så bra i förstahalvlek var tillbaka sista 7 min. Och då droppade det in ett par mål till. Men i det stora hela så kan man inte vara besviken när man vinner med 10-1. Roligt att se under första halvlek så gjorde Josefine Georgii 3mål, och visade att hon kommit tillbaka efter någon veckas sjukdom.
MVH. Baloo & Snutt
Malin Johansson 4mål-2assist, Josefine Georgii 3mål, Sandra Johansson, 2mål-4assist Clara Olsson 1mål-1assist, Karin Ekstedt (målvakt) 2assist, Lisa Björnlund 1assist.
P.S. VI hade en tjej som debuterade idag, hon heter Mia Carlsson hon skötte sig jättebra D.S.

Fagersanna IF-Varnhems IF  14-2
15/5 Så var andra matchen avklarad. Vi hade en del manfall till denna match. Två som var sjuka, två som var iväg på flöjtspel.
Vi fick kalla på förstärkning från 91-laget. Tjejerna som ställde upp var Sabina Lindblad, Caroline Augustsson, Josefine Olsson & Ellen Mårdberg. Ellen stod i mål & gjorde bra i från sig. Målen som hon släppte in var otagbara. Våra egna mål strömmade in med jämna mellanrum.
Tjejerna spelade bra fotboll, med många bra passningar innan dom nätade. plus till Malins målaptit, dom bra kämpande -91:orna & Clara i backlinjen som höll rent hus.
MVH Baloo & Snutt
Malin Johansson 10mål , Sandra Johansson 2mål , Lisa Björnlund 1mål 3assist , Sabina Lindblad 1mål 2assist , Petronella Sorvari 2assist , Caroline Augustsson 1assist

N:a Fågelås IF-Fagersanna IF   0-12 (0-6)
8/5 Så var premiärmatchen avverkad för F-14. Vi mötte Norra Fågelås. Det började lite trevande, dom flesta klagade på fjärilar i magen. Anna Wennerström trodde före matchen att hon skulle ha fjärilar i magen före, under matchen, även under hemresan.
Laget vi mötte var tjejer födda 89-90, men det tar inte udden av att våra tjejer gjorde en bra insats. Sett till målchanserna kunde resultatet slutat 25-0.
Ett x-tra plus till målvakten Karin Ekstedt som höll nollan. MVH Baloo & Snutt.
Malin Johansson 9 mål, 2 ass, Lina Lövgren 1 mål, 3 ass, Sandra Johansson 1 mål, 3 ass, Clara Olsson 1 mål, 2 ass, Lisa Björnlund 2 ass

Statistik för år 2002  

Namn Antal Träningar Matcher inne Mål
inne
Serie-matcher Mål serie Ass serie Totalt mål
Malin Johansson 23 11 24 16 123 28 147
Clara Olsson 22 11 1 14 12 19 13
Sandra Johansson 20 11 3 14 24 32 27
Karin Ekstedt 19 11 - 13 - 12 -
Lisa Björnlund 19 11 - 15 15 29 15
Anna Wennerström 15 11 - 11 - 3 -
Josefine Georgii 14 7 - 11 17 13 17
Petronella Sorvari 14 10 - 15 - 5 -
Ida Hasselqvist 11 - - 13 1 1 1
Maria Carlsson 9 - - 8 4 5 4
Sabina Lindblad 3 - - 6 9 6 9
Lina Lövgren - 5 - 7 18 23 18
Josefina Olsson - - - 1 - - -
Carolina Augustsson - - - 1 - 1 -
Malena Larsson - 5 1 - - - 1
Caroline Sjögren - 6 - - - - -
Sofia Lindholm - 6 4 - - - 4
Totalt . 24st 11st 33st 16st 225st 177st 258st